用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會
樓主: dns
go

06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會 [複製鏈接]

Re: 2006禮賢K1同學媽咪會

fi-fi,

Pls pm yr "excel file" to me for my reference.

Many thx [quote]

fi-fi,

收到啦   謝謝

龍柱 寫道:
fi-fi,
收到喇! 謝謝  

[quote]
fi-fi 寫道:
all,
我已經send哂喇,麻煩你地去check下喇 :wink:
[/quote]

dorismama,

Thanks for your web-site "schoolexpress", very useful

holongmama & yiuyiu730,

多啲小朋友一齊玩仲開心啦

dns 寫道:
日期 : 2006.12.26
時間 : 1:00pm - 3:00pm
地點 : 太子警察遊樂會-趣致吧
龍柱----------------OK---2A1B----Menu B
yiuyiu730----------OK---4A3B
仙姐----------------OK---1A1B
kaman-wingyee---OK---2A1B----Menu B
fi-fi-----------------OK---2A1B---無意見,跟大圍
TungTungB---------OK---2A1B--- Menu B
holongmama-------OK---7A3B---Menu B
dns-----------------OK---2A2B---Menu B
tyty-----------------OK---1A1B---Menu B
mendynam --------OK---2A1B--- Menu B
dorismama---------ok--- 1A2B
sychengsy----------OK---2A1B
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
Total -------46人---------28A18

yiuyiu730,

多謝Jovi張Christmas Card, 穎怡好喜歡, 噚晚成日喳住張咭, 我仲見到Jovi的親筆簽名.

穎怡話蘋果組多咗個同學仔, 佢叫 "樂軒", 你問吓Jovi係咪

蘋果組 :
Jovi, 穎怡, 可穎, 嘉澄, 凱琳, 俊華, 樂俊, 樂軒

mendynam

多謝可穎張聖誕咭, 穎怡好開心, 成晚喳住可穎及Jovi 張Christmas Card     

穎怡話過比我知可穎的 English Name, 不過唔知佢講咩, 請問可穎的英文名

mendynam 寫道:
kaman-wingyee,

可穎話多謝穎怡張X'mas card呀   

yiuyiu730,

我都唔知星期二要帶小食, 通告冇寫喎

mendynam,

你知唔知呀

yiuyiu730 寫道:
HI:

星期二要帶小食咩? 咩黎,完全唔知呀? 帶咩小食? 有無人話我知!!

HOLONGMAMA,

Okay, 到時見, 多謝你的安排

ALL,

MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR

HOLONGMAMA 寫道:
大家不如12:45pm在pc club門口等啦!
地址係太子西洋菜街北,警察體育遊樂會,其實佢喺界限街同西洋菜街交界~
揸車嘅朋友,隔離有停車場,門口都有咪錶,不過當日可能好full,搭mtr可以睇吓"呢度",出口係太子站A出口

[quote]
龍柱 寫道:
all,
我已經諗咗一個遊戲喇 (其實係抄某機構的親子活動)! 那遊戲是要分組和要小朋友之間的互相合作... 我又諗住買定d零食做遊戲的獎品,你哋話好唔好呢   大家有冇其他提議   

HOLONGMAMA,
咁26號果日幾點同係邊度集合呀

[quote]
26號party同d小朋友玩咩遊戲好呢?大家冇冇咩提議呀?
收賣佬?大風吹?   
[/quote[/quote]

ALL,

我想問吓羊奶片的好處

HOLONGMAMA,

穎怡由細到大都係食開A+條line, 佢又細粒又瘦(得塊面有睇頭), 3歲5個月得30磅, 唔知好冇轉保兒加營素, 我都有聽過呢隻好似係肥仔奶粉

Dear all,

多謝大家意見    朗朗真係好犀利, 可以食咁多嘢, 我諗要節制吓佢, 如果唔係讀完K1好快就有60磅     tyty, 你囡囡好高呀, 係唔係全班最高   fi-fi, 即係可以將Karihome mix w/其它奶粉

噚日穎怡放學返屋企同姐姐講 "殺咗你"仲加埋手勢, 姐姐問係邊到學, 佢話同學講, 問個同學叫咩名又話唔知, 唉.......真係比佢激死

龍柱,

個日你屋企(小朋友+大人)有成差唔多20人.....wow....好熱鬧呀

龍柱 寫道:
ALL,

聽聞3月會有觀課wor! 有幾日可以選擇...  

...  電話響)))))) 黃老師打電話黎...

黃老師話13/2帶埋十幾個小朋友(兩組)來我屋企呀)))))))))   黃老師話德揚平時上堂比較靜, 所以比機會他果日做小主人wor....  果日會兩個老師分別會帶兩班小朋友到兩家探訪. 上午到, 然後他們會回學校做個總結, 跟住就會放學.  另外一個小朋友唔知係邊個呢   c 喇! 要執屋同整理好d玩具喇!   唔益智的要收起喇!         

yiuyiu730,

你幾時收到電話架   李老師仲未打比我.

龍柱,

咁好呀!係咪只係你個班先有呀?剛同李老師傾電話,佢只係話14,15/2返學校傾野之wor,好似講返佢地之前派的學習檔案,我約左15/2上午9:15

[quote]
龍柱 寫道:
ALL,

聽聞3月會有觀課wor! 有幾日可以選擇...  

...  電話響)))))) 黃老師打電話黎...

黃老師話13/2帶埋十幾個小朋友(兩組)來我屋企呀)))))))))   黃老師話德揚平時上堂比較靜, 所以比機會他果日做小主人wor....  果日會兩個老師分別會帶兩班小朋友到兩家探訪. 上午到, 然後他們會回學校做個總結, 跟住就會放學.  另外一個小朋友唔知係邊個呢   c 喇! 要執屋同整理好d玩具喇!   唔益智的要收起喇!         
[/quote]

tyty, yiuyiu730,

I also can't to receive Ms. Lee call.

tyty 寫道:
yiuyiu730

我都無收到

[quote]
kaman-wingyee,

係我尋日打比李老師同佢傾JOVI d野,佢講開先講,佢話會今日出通告wor,佢話14,15/2 兩日上午係家長日,同家長傾返小朋友的成長檔案,小朋友唔使返wor,可能呢幾日會打比你地la!

[quote]
kaman-wingyee 寫道:
yiuyiu730,

你幾時收到電話架   李老師仲未打比我.
[/quote]

各位媽咪,

我想幚穎怡報English Course (conversation or phonics), 你哋有冇好介紹呀

Thx

yiuyiu730, mendynam,

穎怡噚日返到屋企同daddy講, 李老師今日帶佢哋去咗歐陽善雯屋企玩有好多玩具, 好開心, 佢話搭巴士去, 真係比佢笑死, 我諗係搭school bus

All,

15/2 ----9:00am (幼望班)

Junecoffee,

其實上年我同你一樣為咗幚小朋友選幼稚園都好煩腦, 囡囡分別考到禮賢, 民生, 根德 (全部pm class), 最後我哋決定用囡囡的性格選學校, 囡囡比較慢熱, 喜歡老師關心, 所以選了禮賢, 希望佢能開心愉快學習3年的學校生活, 而且到小一後大家都知小朋友係幾辛苦讀書, 何必要佢早3年辛苦.  根德一定係傳統幼稚園, 我同事的囡囡讀緊K2, 上學期每日已經有中英數的功課, 老師從來沒有打電話給家長. 另外民生的comments唔係咁好.  囡囡雖然比較慢熱, 但係讀了2個月已經很喜歡返學, 比我想像中快好多 (開頭我諗要4個月warm up).

Junecoffee 寫道:
多謝你們的意見,

其實我自己都好矛盾, 心想囝囝從小打好過底最好(根德), 同上小學有保証D, 但又怕失去愉快童年, 而禮賢好多方面都平均, 同深信囝囝一定會有一個愉快的童年, 但又怕上小學會吃力D同了解唔到以往派位好唔好, 同考其他私校幾會大唔大, (因我的心目中想入油天)我是油尖旺區, 而現在謮緊的仁愛堂可能同禮賢程度可能差唔多, 但勝在是番全日, 時間好可自己帶番學放學, 又唔怕下午得閒得滯, 又有均衡飲食, 唔好處就是地方細, 沒有户外空間, 户內又細, 真係唔知點取捨好, 好心煩.

煩惱人上

yiuyiu730, mendynam,

Sorry, 我再問穎怡有冇去歐陽善雯屋企, 佢又話未去, 佢話係遲啲去.  穎怡早2日同我講, 已經調咗位, 佢好似係同嘉澄, 俊華坐, 另外Jovi同可穎, 樂俊坐, 其他就唔知啦, (不過出自穎怡把口, 唔知準唔準)     

yiuyiu730, meet u on 15/2 morning.

HOLONGMAMA,

多謝    佢好鐘意扮公主look架, ee仲買咗條公主裙比佢著, 開頭諗住試吓, 點知係TrendyLand試咗後佢居然唔肯除, 仲有少少淚光, 唉......., ee為有買咗去啦   

你有冇比朗朗讀English Course

[quote]
kaman,
穎怡呢張大頭相影得好靚女,好似個小公主咁可愛   

All,

請問星期一係唔係放假
‹ 上一主題|下一主題