用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Kindle數問
樓主: fany
go

Kindle數問 [複製鏈接]

請問Adaptive Light Sensor 同 PagePress 係咩野Function ?

A-Mum 發表於 14-9-23 19:36
回覆 mimi1102 的帖子

1. Voyage 有盞智能燈,會根據讀者需要幾光來自動調節光暗。很有趣地,在暗的地方它 ...
Thanks A-Mum, 好詳盡 !
不過, 我仲有低能問題, Paperwhite 依家都有燈可以較光暗, 而且睇書時, 我都係輕按則邊就可以轉頁, 所以仲係唔明有咩唔同

唯一我覺得幾好係第三點. 我囡成日睇完SAMPLE 就唔知佢點解買左本書...激鬼死我! 佢買左本成一百蚊港幣但係比好細小朋友睇GEH 書, 仲要係PRE-ORDER, 係咪買左之後一個星期之內可以退?

A-Mum 發表於 14-9-23 19:36
回覆 mimi1102 的帖子

1. Voyage 有盞智能燈,會根據讀者需要幾光來自動調節光暗。很有趣地,在暗的地方它 ...
剛剛睇左huba 的LINK, 明白晒~~ 謝謝~

前幾日我囡個同學教我......直接張個外來的FILE email 去kindle 個  email 就得.....

IloveJJ 發表於 16-6-14 10:25
仲有一點想請教:我用kindle睇書時,按左下角是上一頁,右下角是下一頁,但有時按左下角會揭了前幾頁或後一 ...

只要你按住xx%的位置, 佢就會轉Loc xxx, Page xx, x mins left in chapter, x hrs x mins left in book

IloveJJ 發表於 16-6-14 11:14
謝謝,我試過了,佢無頁碼,只有%和時間,我諗係本書本身無,因為响設定入面都無「頁碼」

...
你係咪睇緊頭一兩個chapter ?
我試過開頭冇, 睇睇吓就有

引用:報告:我地部+2002+Kindle+終於死機,換左+

原帖由 A-Mum 於 16-07-30 發表
報告:
我地部 2002 Kindle 終於死機,換左 Amazon 六月新出嘅 basic Kindle,有白色揀,只有 touch screen ...
我對依部都有興趣, 好似仲平好多添。

不過唔係好明, 點解你話只有touch screen ? 我部paperwhite 都係只有touch screen

A-Mum 發表於 16-7-31 20:59
因為我地用開嘅 Kindle DX 同舊款 basic kindle 都係㩒掣架
明白, 謝謝~
‹ 上一主題|下一主題