用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

小艾比:
囡囡叻叻

我又up下

沈落谷底啦.

老師教了幾堂鋼琴, 每次約10 MIN--15MIN , 今晚佢可以用2只食指彈到 DI RE MI FA SA LA CI DI (同老師彈就OK, 但彈比我听就細聲晒)(不過我都好開心) :wink:

hihinmummy;
個鋼琴是我阿嫂比的 (都吾知是幾多手啦, 最緊要吾使 $$)
教阿仔個老師是在家裡教的, 我都吾知老師鋼琴考到幾多級, 我也沒有所胃, 純碎想阿仔專注好些, & 手指有力些)
因阿仔未能5只手指都有力按到琴鍵, 佢初初只肯用一只食指按鍵,他現在能同時2只手指按鍵, 我都好開心啦.
老師不是專注教鋼琴, 只是同佢玩下, 看下書, 做下手工等, 我見老師識彈琴, 就順口阿仔多樣野玩下.
另一個老師就多些同阿仔玩, 教他講下野, 同人相處的規矩.  
‹ 上一主題|下一主題