用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

HI 樂樂豬,

其實九龍塘有口啤的幼兒園好少, 我小孩考到樂基同KM, 而我在此留言板看到好多有關km的正面意見才決定選此學校, 你不妨睇多D啦!

其實點解KM學費較貴, 我在此留言版見過有家長表示是因為KM每班有一位嬸嬸, 負責照顧該班BB的需要, 而其他學校可能是幾班share 一位嬸嬸。 如果幾班share 一位嬸嬸時, 若BB有咩需要, 可能唔可以即時處理, 照顧咪冇咁好。

綜合大家留言, 暫時家長會的名單如下, 仲有冇其他媽咪呀? 請大家在下面加名, 等第時可以交流下啦!

KM AM Class 家長會
Listenken
樂樂豬
MandM

KM PM Class 家長會
小猴子
tracycck
sinwin

好似上午班多d喎,
我想問你地有冇人知N1上下午分別有幾多班?
仲有我想請問.....3/6註冊時間是10-12點回校, 係咪within呢個時問內到就得啦, 定是要10點準時到呢?

樂樂豬,

冇問題, 一定會通知你; 相反如果你註冊完有咩消息, 都交流一下啦!謝謝! :wink:

樂樂豬,

你即係幾多號註冊呀!

樂樂豬,

我有經學校買書, 你call我再詳談啦, 我稍後pm你啦!

我想問邊個有書單資料, 可否提供給我, 因我當日唔記得問佢囉!

若有請pm我啦!

我估你個女9月仍未夠年齡入讀, 所以未獲考慮

Hi HappyYammie,

你可否提供有關書單資料俾我呀? 如不方便, 請pm我啦!
謝謝!

Hi euka,

How much is the school fee in KM : $3,280 / month

樂樂豬,

我已pm左你, 你check下啦!

樂樂豬,

我是昨午pm你, 但我亦收到你的信息啦, 晏D call 你啦!

Thanks HappyYammie,

我今日打去學校叫佢fax書單, 點知佢話冇得提供, 理論後, 仍表示唔可以fax, 話8月派書時仲知囉, 服務真係..........
我都唔明點解唔可以提供所購的書單, 錢都俾左啦! :evil:

大家知唔知, 我們所購的英文課本是不包VCD, 所以我問學校提供英文書資料, 等我可以自行購買, 但校方回覆出面冇得賣, 到開學時學校會安排買。

HappyYammie,

我突然醒起你個小朋友讀pm class, 我個小朋友讀am class, d 書會唔會有出入?

如果有邊位家長仲未加入, 請報上名來啦!
(此list是方便大家溝通用)

KM AM Class 家長會
Listenken
樂樂豬
MandM
尚軒媽咪
tkm
Jason
grabheart
honghong
cat_house (plan to start in Nov)

KM PM Class 家長會
小猴子
tracycck
sinwin
XWT
salichan
mcdhcpc
Hongmama
jackie_lau2000
HappyYammie

pluie,

我都建議你先睇下心水小學, 因小學用住址報, 睇左小學係邊區, 之後再搬去該區校網。

No, 仲有鞋袋、通告袋、校服及表格

shirleyshek,

Good Luck for you!
‹ 上一主題|下一主題