用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
樓主: 樂樂豬
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

uniform - 似圍裙 - 綠色
Forms - 體格表、日小孩習慣

我亦腍過, 但返學得3個鐘, 帶得佢去, 返屋企又唔係, 唔返屋企又唔知去邊, 所以都係選擇坐校車。

KM AM Class 家長會
Listenken -- 囡囡---07/2004 (Take school bus)
樂樂豬 --- boy -- 06/2004
MandM---仔仔---01/2004 (Take school bus fr Lam Tin)
尚軒媽咪
tkm---仔仔---06/2004
Jason
grabheart---son---08/2004
honghong---仔仔---04/2004
cat_house---囝囝---10/2004 (Start school in Nov)(The Interview)
onon811--- 囡囡---10/2004
大飛---仔仔---??

KM PM Class 家長會
小猴子
tracycck--- 囡囡---03/2004
sinwin
XWT
salichan
mcdhcpc
Hongmama
jackie_lau2000
HappyYammie---囡囡---08/2004
mwkcheung---Boy---02/2004
pluie --- 囝囝 --- 10/2004

onon811 ,

不用太擔心, 平常心啦! 你有冇報其他學校呀?

onon811,

咁咪得囉, 一切順其自然。

L-Lai,

其實, 小朋友interview時的表演好難control, 好似我個囡in樂基時坐唔定, 而且不太合作, 相反, In KM時, 非常主動, 而且做到老師要求外, 仲主動唱歌及同老師傾計, 所以, 當小孩去到陌生地方, 對住陌生人, 佢地既情緒同表現唔係家長可以控制到。

L-Lai,

我bb 在Jul,06出世, 在Mar in,  in時約1歲8個月, 其他真係好睇bb當日情緒同周圍環境, 我之前in樂基時bb咪一樣唔聽話同走來走去, 所以有一半係實力, 有一半係運氣

shirleyshek,

你in am or pm?

妤妤,

Kowloon Tong MTR 係有小巴, 在又一城內, 係2/2A, 同樣在界限街與金巴倫道交界口, 即方方樂趣幼稚園門口巴士站落車。

樂樂豬,

我腍住Print Lable, 之後再用膠子貼上去。

shirleyshek,

希望你成功la....

HappyYammie & 樂樂豬,

其實現代BB太多姿多采, 而且奶粉營養非常, 令BB特別精伶, 所以大部份BB都勁活躍。

HappyYammie,

2A回程站好遠, 在聖德勒撤教堂對面巴士站, $4; 不建議搭

HappyYammie & 妤妤,

2A/2都是在又一城巴士總站內, 由又一城商場出口出, 行到最遠就見到, 沒有分段收費, 由又一城上車收$6, 到了旺角改收$4。

妤妤,
我亦有腍過由公公揍, 不過大人會好辛苦, 揍完BB返學後, 再坐車返家, 冇幾耐, 又要落街等校車接放學, 所以我最後決定一試俾佢去返都坐校車, 因我係網頁內睇到好多返n1的家長都講, 起初係唔得, 但一兩個星期後已OK, 所以令我覺得不防一試。

pluie,

通常校車叔叔會收集曬需要坐校車的學生資料才分配及編路線! 不過如果你提供到上車地點, 我腍大約路程都可提供俾你。

Hi Jacquesl,

我個女都是在沙田上車, 我pm你留下我的電話, 交流下啦!

有冇人知8月幾多號開家長會呀?

你地有預備好返學用品未呢, 我已買好晒啦! 白鞋、手巾仔、食物盒等.......... :

請問係半日定係全日?
半日 (AM中英文班, PM國際班)

學費幾$$?
$3280

但我昨天打過去問, 職員答我家長會會在8月最後的星期六, 其實我覺得遲左D。 :tongue:

minguloo,

十月先返咪少左陪返學日。
‹ 上一主題|下一主題