用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

原帖由 doraemonfans 於 09-10-12 15:13 發表
少數民族~~當然係人都估到啦!

我就唔知你仔係邊個架個?....

原帖由 hhma 於 09-10-12 15:19 發表
除左睇blog, 你究竟知唔知我仔係邊個架?

唔睇blog, .....真系唔知...

原帖由 violetching 於 09-10-12 15:29 發表
Samuel89,

Inter School的rundown出左啦,搵下個仔的schedule啦!

我搵唔到呵
可唔可以PM俾我,謝謝!

原帖由 doraemonfans 於 09-10-12 15:34 發表
有冇發現swimming gala 的司令台好似冇叫泳員召集;攪到亞仔唔知100M breast stroke 召集,而miss 咗冇得補賽;他是 "長氣袋",睇過100M breast stroke 賽果,慨嘆miss 咗一個好機會!
攪到亞仔down 哂:cry: (no show house  ...

阿仔話50M breast stroke 最勁果個都系miss 咗冇得補賽....如果唔系...個冠軍應該系佢

原帖由 violetching 於 09-10-12 15:39 發表
http://www.hkssf.org.hk/

click for hk & kln school, and then event of swimming.

搵到啦....謝謝!:)

原帖由 violetching 於 09-10-12 16:07 發表
roll call就實有,不過F1仔通常都懵懵下,加上現場環境好嘈,下年再來喇!亞仔F1個年仲慘,游完之後頒獎個陣唔知道,到頒完先發現,咁走去問番個老師想攞番個牌,點知老師話事後係唔會補番個牌喔,所以佢係swimming gala的第 ...

甘都得...

原帖由 violetching 於 09-10-12 16:13 發表
一D Heat的event, 就耿係個個都想報,但老師要靠往績和water test, practise等各方面衡量,F1仔無往績,所以我估老師比左preference F2瓜.

請問15-10果日系唔系唔需要再番KC,直接去泳池比賽...

原帖由 violetching 於 09-10-12 16:24 發表
yes, 直接去kln park, but they will gather at Jordan MTR, and go there together. Will you go and watch the competition?

唔肯定....我要睇下抽唔抽到時間去....

原帖由 violetching 於 09-10-12 16:42 發表
初賽and決賽我都唔會到,呀仔唔比!
我咁耐以黎,只係去過一次final,係得到佢permission!

吓...請問你阿仔已經中幾啦...

原帖由 violetching 於 09-10-12 17:05 發表
F5,末代溥儀(會考)

哦...原來系大師兄....以後真系要多多指教下d F.1仔...

原帖由 doraemonfans 於 09-10-12 16:57 發表

Violetching & samuel89,

oh no ~~ 無緣 #o#; 待下次有機會見!~~或者PTA function or KC 家長會?

KC 幾時會有家長會?

我樣樣都系知D唔知D.....
好多時都系上來收下料咋...

原帖由 ffhhmama 於 09-10-13 09:57 發表

係呀, 上少來幾日知少好多tim呀!

samuel89 :  你亞仔好勁, 升呢真係靠你地la

升呢對 kc 真系勁有難度....我所知福建中學收左勁多游水超勁猛人....亞仔去到都可能連出賽資格都未必有...

回覆 394# doraemonfans 的文章

回覆 395# ffhhmama 的文章

你地甘講我真系慚愧.....   講真亞仔實力都真系只到D2水準.....只不過我希望佢可以keep住練水, 達到一定運動量, 有好既健康,唔使太多空閒時間打online game  ,...拿到獎就系bonus   , 不過小朋友本身都當拿到獎系一種動力,...
最後希望大家一齊加油!唔敢期望kings可以升lv :)  ...但唔好再降lv啦  ...

原帖由 doraemonfans 於 09-10-14 20:01 發表

swimming gala personal record is emailed to kid's intranet imail. check it!!

But, photos haven't yet uploaded to school gallery!!!

剛剛見uploaded左啦.....不過得幾張

原帖由 hhma 於 09-10-19 22:09 發表
我e+先知TW人游水有幾屎
samuel仔係學校既成績, 都快過TW校際冠軍
samuel仔勁呀!!!

阿仔小學有泳池, 由小二開始一星期練5日....點可以話TW人游水有幾屎... 如果甘計法...阿仔輸俾福建d勁人...甘咪仲屎....

原帖由 hhma 於 09-10-20 12:53 發表
其實真係有少少感受

呀仔既一個同學仔, 蝶式係佢強項, band 1中, 一心想入LS, 佢有機會in左3次, 最終都失望而回.  佢都仲好努力, 終於比佢游到學期尾既學界蝶式冠軍, 我想佢都滿以為仲有機會, 當然最終都係唔得.   ...

照我所知如果系錦鏢賽蝶式冠軍...甚至亞軍都一定入到...

原帖由 hhma 於 09-10-20 15:08 發表
甘就更加r晒頭
佢講佢既名次, 真係band1中架wor

系錦鏢賽蝶式冠軍...唔系學界蝶式冠軍呵....LS會有專人去錦鏢賽度"揀"有潛質既勁人....唔系睇成績....

原帖由 hhma 於 09-10-20 15:51 發表
哦....明白明白
哈哈...我好out
我仔連校內standard都未到, 只係玩水

唔算out...我都系到阿仔小六先知咋...
不過游水一定要自細練...而且唔可以間斷先可到standard....
但我幫阿仔揀間有泳池既小學....最重要系唔想阿仔變肥仔or變成屋村樓下見到果d"擔"住口煙既"慘綠青年"...

原帖由 Fat-C-9 於 09-10-24 07:43 發表

相當贊成呀!
比多d空間比D年輕人啦, 仲有比仔仔試下考埋 "Uniform test"先啦, 睇下成績如何才決定補習啦, 要追成績, 一定會追到的, 重點係小朋友眼中有無"一團火"啫 !! ...

今日阿仔考 "Uniform test"...系佢眼中我肯定有"一團火"...問題平時懶懶閒,.."一團火"去晒打online game度...

原帖由 hhma 於 09-11-4 13:53 發表
甘你眼中有無"一團火"??

尋日派左兩張水蛇春甘長既通告都未睇tim

我等緊佢呢舖考炒左...先慢慢同佢計數
我估計佢呢舖實"慘不忍睹"...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊