用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ ...
樓主: 加加媽咪
go

☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ [複製鏈接]

Re: ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~

chunma,我睇左一次跌打就無大痛, 但到而家耐唔時都有啲小痛, 不過日常的動作都ok. 可能年紀大, 風濕呀 ...我前年暑假twist到隻腳, 到今時今日都有時有啲唔自在 ...

chunchun肥仔?唔係呀 ... 係呢, 八掛吓 ... "駿"同"聰"英文拼音係唔係一樣呢 ?如果一樣而佢地中間個字又相同, 咁兩個仔仔名字嘅英文拼音咪一樣囉 ...

各位媽咪, 嗰個親子菜譜, 其實係幾時要交架 ?星期四嗰日收到, 但我仔仔又唔知幾時交. 我仲以為係星期五, 嗰晚"係咁易"做左啲嘢, 嗰幅相都只係叫仔仔畫 ...唉, 其實我都唔係咁識整嘢食, 就算俾多啲時間我,都唔會做得好好多:cry: :cry: ...真係俾啲親子功課考起:cry: !有時都覺得對仔仔唔住:cry: ...   

其實呀仔畫嘅畫唔係咁靚, 係佢先知畫啲乜嗰種 .好似每次其他同學的功課,勞作就係精雕細琢, 我地就土炮製作 ...

chunma, 個鞋托到而家都係去街先用, 其實平時返學都可以俾仔仔用, 只是對黑鞋放唔落, 要買過對先得...呀, 而家先記起又唔記得叫佢做運動 ...

嗰啲食物圖片, 我地生嘅熟嘅都有找.都係係weekend啲報紙介紹飲飲食食, 同埋超市啲廣告到找.   

chunma, 我都想俾我仔仔學吓畫畫, 做吓手工咁, 其實佢鐘意架 諗住去恒福嗰間, $250/4堂.chunchun嗰時係那兒學, 有冇提高佢對畫畫的興趣?

chunchunmama 寫道:
YYMom,

chunchun畫嘅畫唔係好掂, 無創意, 宜家油顏色先叫好少少咋, 未生細佬之前比佢學畫班, 佢都鐘意架...不過, 生細佬前1個月停左無學, 有時佢都話我點解唔比佢返畫班...

抓毛巾運動都好耐無做, 係我唔記得叫佢, 琴晚一講佢即刻搵張紙巾練習啦

哎呀, 乜原來係今日要帶盆栽 ...我今朝先睇通告, 呀仔又唔知幾時帶 ,所以只帶左膠杯, 早知就帶返年宵嗰盆啦...唉!  :cry:  :cry:  或者明天補返, 唔知得唔得    ...

kikimom 寫道:
k.2
明天帶花 / 盆栽 ,仲有要帶紙杯呀.

chunma, 原來chunchun病左, 希望佢快啲好返, 同埋唔好傳到細佬.我兩個仔都好興"交叉感染" ...咁醫生有無話咩事令chunchun發燒?退燒水都係"禁"住啲燒, 等佢舒服啲,始終要治本先至唔再燒. 我仔試過腸胃炎, 生"非之"都令佢發燒.

加加媽咪, 其實早前我送仔仔返學都見過加加, 都有發現加加有側起個頭的情況, 仲以為係小朋友貪得意的表現. 但原來係斜視, 仲要做手術, 真係聽到都叫人心痛:cry: !係唔係大手術來架?大人要做手術都驚, 何況小朋友   ?!我細仔都成日側起個頭(左右)睇野, 我地都驚佢係斜視或弱視. 但係睇過私家同健康院的醫生都check唔到佢有啲咩問題, 話應該係壞習慣喎 ...我都唔明點解佢會有呢個習慣 , 而家只係每日都要提佢唔好側起個頭睇嘢, 特別係睇電視嗰時...

我地都收唔到家教會的通告, 唔通唔係會員所以無?不過如真的限三個人,我地都唔會去囉, 留低那一個都唔好 ...   

係喇, 或者加加大大吓可以自己balance返, 咁就最好喇!我地都應該樂觀啲   

chunma早晨呀    chunchun仲有冇燒?如果仲有, 都係睇吓醫生穩陣喎 ...今朝暖左, 仲諗住睇吓見唔見你, 好似唔見    ?

tszyau ma,你今朝係唔係帶yauyau返學, 你係唔係著藍色衞衣    ?

kikimom,嗰個真係tzayau ma ? 我係在小巴站前同佢擦身而過, 連yauyau都無望清楚,所以我唔肯定呀 ...應該見唔到你呀, 因為嗰時係佢地自己行咋 ...

我無入家教會, 因為都唔知有幾多活動有時間參加, 同埋要交會費. 如果一個活動都無時間參加, 就浪費埋嗰三十元囉   ...   

學校門口有2月19日啲相喎, 有打功夫同舞獅. 仲有啲去各處表演dance的相.

我係急步行緊出去搭九巴 ... 所以我係唔睇清楚, 唔知下次我仲認唔認到你呢    ...

tszyau2000 寫道:
...
yymon ~~ 甘你又企左係邊ar?等緊村巴?.....
...

tszyau ma, 咁你係唔係著藍色衞衣呢 ?"擦身而過"之地點應該係由小巴站向學校方向行, 過左馬路嘅地方. 如果你係的士站落車, 我諗都有機會行過嗰度 ...  不過唔緊要喇, 我地下次再相認 !

yymom:

下.....小巴站前同我擦身而過.....但係我係坐的士ka wor, 送tszyau返學時我吾經小巴站,相反送完個囡返學我跟住返工就會經過小巴站la,因為我要去坐巴士ma!
甘yymom 你會吾會認錯人呢?

我之前k1時又係你甘諗無入會,但見有時有d 活動我又好想參加,雖然未知得吾得閒,但只要係星期日攪kei,我多數會去law,所以都係入會先!

下星期成個team得返我一個人返工, 請唔到假觀課ar :cry:  :cry:  :cry: !

有呀, 之前n1同幼班每一次我都有去架
...
yymom:

下星期成個team得返我一個人返工, 請唔到假觀課ar... 無計la,甘你上學期有無觀到ar?

***我今日係著藍色衞衣ka, 胸前仲有朵花ka!著波鞋,牛仔褲tim!***

kiki係唔係同我大仔一樣, 2000年12月 ? 唔好怪我多口
kikimom 寫道:
tszyau ma

哦~~~剛剛夠4yrs冇來.你估幾多yrs

又好似無吾開心喎, 不過都係要嗰日之後再問吓佢先知   

yymom:
...
你今次去吾到,甘亞仔有無吾開心ar?

chunma, 今朝係學校門口見到你喎, 但點知送左仔仔入去之後, 轉吓頭又唔見左你啦 ...

tszyau ma, 今朝同你相認好開心呀 !可惜要趕住返工,唔可以同你講多幾句...不過唔緊要, 將來實有機會 !正如你同其他媽咪所講, 我見過學校張相,所以認得你啦 .你真人靚過上鏡喎      !但係我好奇怪, 點解我一叫你, 你就知我係個邊呢 ?

chunma, 醫生話暑假, 即8月再返去睇吓進展如何.至於確實日期, 就到時打電話返去約, 打返上次個電話就得 . 應該有覆診咭,係攞鞋墊嗰日俾我地架.    上次我都係同懷悅爸爸一起去, 佢又係聽完唔記得, 好似失憶咁!

chunma, 下次見到你我會鼓起勇氣叫你架, 我有時怕羞呢 懷悅宜家返學無穿鞋托, 但我諗住加架喇.校服鞋太細,要買過,或者呢個星期日買啦. 波鞋返而夠大, 我見佢平時著埋鞋托去公園玩, 跑步都無問題, 可能加波鞋先喇.

我要去sleep喇, 今日唔係好舒服, 要早啲訓,good night
‹ 上一主題|下一主題