用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎?
go

有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎? [複製鏈接]

剛完成左公大既學位課程, 老實講肯讀不困難, 但真要放多些時間去溫習及做功課! 有時教孩子做功課同時自己也要溫習, 真有點吃力~ 佢(六歲)會鼓勵我俾心機, 話將來要讀大學, 我也很開心呢~

另外值得一提, 份工唔好成日OT! 因未必跟得上個進度~ 因要盡快完成課程, 好讓準備為小朋友明年上小學, 我曾一個SEM報三科, 讀到自己都瘋癲, 幸好出來成績也理想!

回復 YuYuMother 的帖子

你好勁!
加油!!

個人見解: 每次上完堂前都做下NOTES既題目, 睇下自己明幾多, 最好自己完成份TMA唔好抄人同盡量唔好申請延期, 唔明點做打電話問導師, 多用討論問或電郵!
收到改好既TMA, 睇下有咩做錯, 唔明就問多D, 多溫習功課題目~另外如有師兄師姐曾讀過呢科取功課睇下,  因大部份考試題目同功課相似, 時間許可, 備課對上堂吸收很有幫助! 最重要知道每一堂你一定要識既重點, 合格不難, 取高分更不難!

因為我係用HIGH DIP, 有學分減免, 40CREADITS, HK$45,000
‹ 上一主題|下一主題