用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2021 DSE成績及入U率 (更新: 14-Dec-2021 #1214)
樓主: hkpapa852
go

2021 DSE成績及入U率 (更新: 14-Dec-2021 #1214)   [複製鏈接]

在今日的香港,我開始懷疑入三大/八大率有幾大的實際意義。。。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

PeterWong2021 發表於 21-7-21 10:18
入唔到大學,冇所謂?
讀完中學投身社會?

非也。

有科大offer無要到,出左國。整低左學校盤數,罪過罪過。。。

HK-MAN    發表於 21-7-21 16:24

hkpapa852 發表於 21-7-21 10:22
難為昨天考評局仲夠膽講, UGC degree得13000左右, 但有17000幾人達標, 有4000幾人可能入唔到大學喎!
真心想 ...

d官根本不食本土煙火。。。

佢哋可能會在意UCAS結果多d!

hkpapa852 發表於 21-7-20 16:33

學校參考人均5+主科5+平均整體5+%人均4+主科4+平均整體4+%3322率

SMCC#17035.50%71.60%>=89.7%

港大同學會#11129.05%28.70%67.88%80.00%

咦,唔知呢個家庭會否計錯數?

1)大家姐SMCC升中三轉去弦立(無數據,無得比較,只知要付出燒鵝的價錢)。

2)二家姐天神放棄直升要港同(俾左錢但好似回報率差左)。

3)三家姐憑大家姐入SMCS。

期待黎緊小一選校的vs帖:弦立vs天神vs港同vsSMCS。。。

人唔一定贏,之不過個陣係無得輸!
‹ 上一主題|下一主題