用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 心儀民生幼稚園
樓主: celialeungcelia
go

心儀民生幼稚園   [複製鏈接]

回覆樓主:

先排有個自殺嘅小學生,就係來自民生小學。

回覆樓主:

其實,你心儀呢間,就去讀啦。 唔需要理其他人講咩。 因為你自己才是用家。 當你要考慮其他人嘅意見同睇法,其實,你都唔係真係心儀。

記住無最好嘅學校,衹有最合適嘅學校。 每個小朋友性格不一樣,每個父母嘅要求都不一樣,你自己諗清楚先。

民幼唔會勸退學生,因為讀得唔好,唔可以升上民小。 會勸退學生嘅,係民小。

celialeungcelia 發表於 18-11-14 13:43
操行係咪首要架? 我係擔心我小朋友跟唔上學業進度

民幼,民小,都中意收d性格文靜,乖嘅學生。 如果你小朋友性格好活潑,你就要諗下,呢間幼稚園是否適合。

Yang81 發表於 18-11-14 20:02
睇小朋友係咪文靜坐定定?我囡屬活潑好動但都聽話的孩子,當年只讀了三個幾月我就決定幫佢轉校,老師很沒 ...

其實,你唔係第一個話民生老師無愛心。 我之前都聽到朋友講過。

NET年年轉,我覺得唔ok. 因為新老師未必熟悉課程,教法。

Yang81 發表於 18-11-14 23:08
當年個班主任除了沒愛心仲好冇耐性,我囡細B返k1時都唔夠3歲,佢可以兩三個月內向我投訴無數次,改都要時 ...

好幸運,我囡返N,她都係坐唔定。 她遇到d好老師,好有耐心教她。

neversaynever88 發表於 18-11-15 11:20
回覆 anyapple 的帖子

york 好貴, 容易好多入, 相信讀york 大部分開心的...

容易入就代表學校唔好嗎?? 爭餐C先入嘅學校,就係好學校嗎???  

學費貴平又可以代表學校好壞嗎???

rubywylam 發表於 18-11-15 13:52
回覆 Darklady 的帖子

有時我都矛盾,我女坐唔定,但係咪一定讀唔到呢D幼稚園?

活動教學嘅學校唔代表無規矩,無紀律。
LH,Vic,靈糧嘅小朋友就無規矩,無紀律嗎???

問題係,如果一間一向徧愛靜嘅小朋友學校,動嘅小朋友就成為黑羊,被標籤。 難道係好事嗎?? 點解唔揀一間適合動嘅小朋友點學校呢??
‹ 上一主題|下一主題