用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

昨日派左班照, 好靚好值得留念, 我囡囡重介紹全班同學給我認識

Venus,
你返黎嗱, 感覺到你地玩得好開心,怪唔之得囝囝唔願走喇!若第日我安排到這裡玩,到時一定要請教你。

Zoey,
你剛出院要好好調理返身子呀﹖

So,
小朋友d氣管真係好似好容易變哮喘,我個女以前氣管都比較弱,後來看了中醫就好左好多,第日你囝囝好番d,不房去睇睇中醫調理下喇!

Venus,
我都睇佐d相啦,好靚呀!你囝囝d泳照重好型呀!係呢個邊d消費貴唔貴呀?

桃子,
我都返去試下煲, 有咩湯水有益, 請多d報料呀

各位媽咪
原來咁多媽咪都想去溜冰, 咁不餘我地就於 1 July 攪一個溜冰團啦, 不過, 我唔識溜嫁, Zoey, 咁你地小學那面 1 July 得唔得呀, 同麻最緊要菲媽出來授徒呀

[size=medium]1 July 2004 (星期四) 又一城溜冰報名處
tungwai
chloetam

另外, 等我 update 下行山之行先得
〔行程:由大埔墟火車站出發---由塘山村斜路上----龍城堡---上山---涼亭---下山----大埔滘自然教育徑(午餐大休及在山澗玩水捉魚及蝦, 水深約1呎)---大埔公路 (完了有興趣的可以去小白鷺餐廳下午茶)〕

日期方面, 因大多數人選 22 JUNE 2004 (星期二) 端午節 , 咁就決定呢日啦

[size=medium]行山報名處
[size=medium]22 JUNE 日期 : 2004 (星期二) 端午節
tungwai ----- 3 大 2 細
Miffy2 ------ 1 大 1 細
雯雯 ------ 1 大 1 細
venus ----- 2 大 1 細
傻媽媽 ----- 2 大 1 細
kristymum---2 大 1 細

[/quote]

soos,
原來你工人仲未請到呀, 禁真係幾煩, 請工人真係唔急得, 慢慢黎, 一定請到個好

soos,
唔好激氣, d agent 係敢架喇, 唯有搵多一兩間, 其實請工人真係撞彩架, 希望你快d搵到喇!

Kristymum,
如果'done'川貝就記得'done'咸或者清'done',千其唔好'done'甜,好易野痰

mercury16,
唔駛客氣, 我個囡平日都係返開YMCA(T.S.T.), 它的課程都幾好, 其實YMCA都有一些課程適合你個囡讀, 不過, 你係咪想搵返將軍澳區學野呀? 如果個summer响屋企咪好悶囉, 你再搵下喇!

mercury16,
係呀天氣禁熱真係邊到都唔想去,你就好喇禁近沙灘, 可以時時同個囡去玩水, 都係一個消暑方法之一

tungwai,
其實我上星期已book定位, 因個到有時好難book位, 我cancel個booking先, 星期日我睇下可唔可早少少去到, 個到都好多人ga

tungwai,
收到e-mail喇, 今次又係禁幫得手唔該你喎

tungwai,
係呀, 今日開始著運動衫, 不過明天(星期二)如果有些同學仔原本係要著運動衫的,就記住唔好著喇, 因明天要影相,記得著校服返學校呀!

桃子,
唔駛禁客氣, 我地都係互相提點呀

tungwai,
係呀,明天係影証件相同學生証張相, 你記得同囡囡扮靚靚, 因舊年亞囡張學生証相都影得幾靚

Re: 民間媽咪會

雯雯,
唔好禁擔心, 剛剛開學都唔夠一個月, 小朋友剛來到新環境, 同學老師都未係太熟, 比d時間囝囝喇, 過度期黎架

各位媽咪
我問過彭福公園啦, 佢話佢地係全天候開放, 就算跑馬日都開喎, 請放心

日期 : 7 Nov 2004 (星期日)
地點 : 不餘今次去彭福公園呀
時間 : 1:00 pm
食物 : 每個 family 帶一樣食物, 飲品自備

報名人數 :
tungwai ------- 3 大 2 細
傻媽媽 -------- 2 大 1 細 (2:00到)
wwktyw ------ 2大1小
AnsonMummy------ 2大1小
gemini ----- 2大1小
雯雯 ------ 2大1小 (2:00-2:30 左右)
chloetam ------ 2大1小 (3點幾到)

Kristymum,
係呀, 我都有同感, 書包真係比較重,對於一個小朋友來講, 我都覺得舊年有減輕書包重量的措施做得好好, 如果今年又有就好喇? 我覺得有d書其實可以唔駛日日帶,好似上英文堂就帶英文書, 普通話堂咪帶普通話書, 起碼都帶少本丫, 又可以訓練下小朋友執書包, 你話幾好呀

tungwai/各位,
我剛剛知道11月7日有事黎唔到, 真係唔好意思, 唯有等下次聚會啦
tungwai 寫道:
日期 : 7 Nov 2004 (星期日)
時間 : 2:30 pm
          (各位, 麻煩將食物名稱寫在下面, 因為我驚會有相同呀, 唔該晒)

報名人數 :
tungwai ------- 3 大 2 細  ------- (壽司)
傻媽媽 -------- 2 大 1 細 (2:00到)
wwktyw ------ 2大1小
AnsonMummy------ 2大1小
gemini ----- 2大1小
雯雯 ------ 2大1小 (2:00-2:30 左右)
LL6684----------2大2小 or 1大2小(3:00點到)

傻媽媽,
我就係同你一樣囉,咁橋既

各位媽咪, 因有幾位媽咪都唔得, 咁不餘改 11 月 21 號, 好唔好呀

日期 : 7 Nov 2004 或 21 Nov 2004 (星期日)
(多數服從小數啦)
時間 : 2:30 pm
(各位, 麻煩將食物名稱寫在下面, 因為我驚會有相同呀, 唔該晒)

報名人數 :
21 Nov 2004
tungwai ------- 3 大 2 細 ------- (壽司)
wwktyw ------- 2大1小
LL6684----------2大2小 or 1大2小(3:00點到)
chloetam--------2大1小
‹ 上一主題|下一主題