用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 2024 DSE 備戰分享區—加油
樓主: wonderbaby
go

2024 DSE 備戰分享區—加油   [複製鏈接]

聰媽媽 發表於 24-4-23 14:27
萬一要面試嘅話學校又會唔會問佢點解唔考呢啲科嘅

connielamyee 發表於 24-4-23 22:00
科大計best 6

科大計5科,第6科係有分加
呢個係我上次聽科大入學講座資訊

終於捱到最後一日

Chiuchoiluck    發表於 24-4-26 13:07

我仔話唔會再掂有關考DSE嘅任何書、筆記、PP等等等等
我都想掉晒佢,但唔可以住,唯有塞晒入書櫃唔想再見到。暫時書枱比貓貓們瞓覺睇街先

Chiuchoiluck    發表於 24-4-26 13:04

connielamyee 發表於 24-4-29 12:52
有探子回報今天BAFS 難嗎?

睇thread話難

poly同城大都有

https://www.cityu.edu.hk/admo/conday?fbclid=PAAaYV5wfwBUkGCUw25BNTjSXT4JBaRo_hKdZwe04wYRTY7yJGYHfNZca9_p0_aem_AelQbLkILyhU1-4tisShiZS78FLzgWEmTLHOlSzLgXZxyrZH6yKpeGrjYhviyiMAYb5Cup8J0ci-_cW9oBtgJGtn

Poly
https://www.polyu.edu.hk/study/events/

浸大

https://jupasconsultation.hkbu.edu.hk/zh-hk.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR37EIajFFJwrNZFzmK7rXrWOzLmh0AiMQfTF9Q5H6dwtm_m1JkyvdUsdAs_aem_Aek2AKa2EANNVBrM3moOZSEC2WOYmvL5S5AGs_TWbQKLWKXVpAuxXhLaDnQfqOr5rsSQFS_MnEncjjXl2ssCh21x

cy36baby 發表於 24-5-2 12:40
想問大家考完DSE JUPAS好唔好將要interview既科放較前位置?而家暫時收到 A1 called interview, 好唔好將其 ...

JUPAS好唔好將要interview既科放較前位置?
*學校老師一向有呢個建議

而家暫時收到 A1 called interview, 好唔好將其他有可能面試既科改高啲位置?
?*去大學網站睇下面試日期,有啲係放榜前就要面試

同有d 科寫Only band A applicant may be arranged interview after DSE result, 係咪即係到時收到 DSE結果 後將呢科放Band A 都有機會 interview, 定而家就要 A 先有機會 interview?
*我理解係DSE放榜之後改放上bandA都有面試機會

我果仔本身有份part time唔夠人先搵佢頂更,佢話唔想返工住,因為有好多野想做
月中會去上過急救班,又想做多啲運動,又想睇金庸,又想砌LEGO
我都由佢喇,返工仲有好多年可以返,難得可以hea下,等佢休息下,到七月書展睇下佢有冇興趣返啦

發表於 前天 22:13 |顯示全部帖子
terrylyy 發表於 24-6-6 13:34
亞仔今日都剛收到CITIU interview email, 佢寫住要 reply email confirm attendance. 但個 interview 係zo ...

我仔都收到city email,寫明online interview 喎

發表於 昨天 16:31 |顯示全部帖子
twobirds 發表於 24-6-7 16:20
考評局指,今年用作發放DSE成績的SMS,將會以「#HKEAA」的短訊發送人名稱發送,考生們記得留意「#」號。為 ...

今朝收到喇

發表於 昨天 20:06 |顯示全部帖子
twobirds 發表於 24-6-7 16:44
睇到任何有關DSE 放榜相關消息,都難免少少心跳加速,放榜前夕一定瞓唔到
...

如果msg早過收成績單真係無晒刺激感
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊