用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下
樓主: yauling
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下

bignose:
我都預o左掉唔到am! 不過, 真係唔知點adjust佢d作息時間!

TSLiu:
如果o係會所攪party, 就要麻煩各位幫幫手, 諗o下有乜o野玩喇!  :
今朝見到妳囝囝, 工人帶佢返學, 佢見到我望o左兩眼, 唔知係咪認得我呢?    

cherriemama:
Thx!

danielboy:
我最壞打算如果調節唔到, 咪由佢o係車度瞓, 當係午睡, 最多唔夠放學返o黎再瞓一陣!
不過, Daniel "no nap"果兩日, 夜晚食飯會唔會扭計? HeiHei一定會!

[size=large]各位:
由於會所function room最多30人為限, 現人數已有25大14小, 恐食物不足, 現需截止報名, (除非大家選擇戶外活動) 如未能參與者, 深感抱歉! 寄望下次活動再同大家見面!

[size=large]另, 現已報名參加此次聚會者, 是否選擇book房? 日期暫定1st choice~21號, 2nd choice~28號, 好嗎?

[size=large]05K1 暑假大聚會

地點: (1) 青衣某會所 / (2) 香薰園/ (3) 其他 (請提議其他地點)
日期: 請選擇~8月20/21/27/28
時間: 暫定5-8pm (如選擇(1))

請報名: (name/campus & session/no.of persons/date prefer/place prefer)
1. HeiHeiMa/Norfolk PM/2大1小/any date ok/any place ok
2. jc_mom/ Essex PM/2大1小/ any date ok
3. danielboy/Essex PM/2大1小/prefer 21/8 or 28/8
4. 傑傑mummy / Norfolk AM / 2大1小-8月21/28 / 1大1小-8月20/27
5. TSLiu /Norfolk AM/1 adult 1 kid
6. cherriemama/Norfolk AM/ 3大1小/8月20/21/27
7.sumyinmama/Norfolk AM/ 2大1小/8月21,28
8.viana/Norfolk AM /2大1小/ ANY DATE OK
9. Jessica / Norfolk AM/ 1大1小
10. Bignose / Norfolk PM / 2大1小 - 8月21 or 28, anywhere is ok
11. audreymom/Norfolk PM/2大1小/any date
12. alanchoi/Norfolk PM/2大1小1家姐/any date OK
13. Helenpopo/Norfolk AM/2大1小/any date OK

danielboy & cherriemama:
唔o使客氣! 有o野幫手, 我一定出聲!
咁我聽日會去book!

tungtungma:
真係唔好意思 , 而家連埋細路都已經四十幾人, 真係驚難控制! 如果有人唔得, 第一個比妳補上丫!

danielboy:
多謝晒妳報料! 我諗住7月左右先買校服! 平有平好, 買多套做士啤都冇咁肉痛, 因為佢o地真係好易整污漕!
另外, 有冇聽聞大溢d校服好唔好?

唔o使客氣!
我囝囝呢個星期先上第一堂, 上完再話妳知丫!

sumyinmama 寫道:
heiheima,
實在辛苦你了﹗你仔仔在通利上課如何?那位老師任教呢?

嘩, 38lb ! 我個仔好辛苦先過到3字頭咋 (31lb only)!  

tungtungma814 寫道:
我個女好大舊架, 38磅, 38吋高, 但因大舊著左運動衫26都係膊位詄半吋, 咁到出年都仲可以著羅   

HoneyB:
Ok, 如果有人o黎唔到, 妳係第二位補上!

各位:
今日book o左function room! [size=large]Confirmed 21/8!

我都係咁話! [size=medium] 勁!           

danielboy 寫道:
alanchoi,
你Alan仔簡直係冠軍級人碼

Book function room係要落訂, 但如果五日前取消都仲可以拎返錢, 所以我諗暫時唔o使咁早入錢比我喇! 或者8月頭先同大家收錢啦!
[size=large]不如大家諗定有乜好玩丫!

傑傑mummy 寫道:
HeiMa,
Thanks!  book function room係咪要落訂??
不如我地過定d $$$比妳先啦![quote]
HeiHeiMa 寫道:
今日book o左function room! [size=large]Confirmed 21/8!
[/quote]

alanchoi:
o係青衣攪呀! 到時見!
唔o使擔心, 囝囝健康咪得o羅! 而且仲越大越靚仔, 唔怪得有人搵佢拍廣告啦!
話時話, 妳囝囝拍o左個廣告, 會唔會以後都有奶粉贊助o架?  

[size=medium]各位:
再問過會所function room, 原來最多可容納40人, 加埋tungtungma & HoneyB的話, 現人數已有29大18小, 今次係最後加名, 真係驚到時太多人, 控制唔到! 參加唔到o既朋友, 好抱歉!
至於食物方面可以加大, 或另加一兩款食物(會所稍後再報價), 但亦可自己叫外賣!  

另外, 好多謝各位媽咪主動提出幫手, 不如我o地先做個job list, 睇睇邊位媽咪可以幫手邊樣工作!
[size=medium]Job List:
1) 場地&食物 ~~ HeiHeiMa
2) Label ~~ TSLiu
3) MC
4) 簡單佈置 (option)
暫時係咁多, 諗到再加!

[size=large]05K1 暑假大聚會

地點: 青衣某會所
日期: 8月21日
時間: 暫定5-8pm

[size=medium]請填上欲印在label上之名字: (login name/name of child on label/campus & session/no.of persons)
1. HeiHeiMa/Anson/Norfolk PM/2大1小
2. jc_mom/ Essex PM/2大1小
3. danielboy/Essex PM/2大1小
4. 傑傑mummy/Norfolk AM/2大1小
5. TSLiu /Norfolk AM/1 adult 1 kid
6. cherriemama/Norfolk AM/ 3大1小
7. sumyinmama/Norfolk AM/ 2大1小
8. viana/Norfolk AM /2大1小
9. Jessica/Norfolk AM/1大1小
10. Bignose/Norfolk PM/2大1小
11. audreymom/Norfolk PM/2大1小
12. alanchoi/Norfolk PM/2大1小1家姐
13. Helenpopo/Norfolk AM/2大1小
14. tungtungma/Norfolk PM/2大2小
15. HoneyB/ Norfolk AM/2大2小

我個仔都係餐奶2餐粉面飯, 碗飯都有一個大人碗(飯連餸), 都係唔知點解唔長肉!?  

bignose 寫道:
alanchoi
我仔仔一日食3餐奶2餐粉面飯... why唔長肉架?
真係好羡慕呀.

八卦o下! 妳o地個小朋友而家係同學仔?
我都識得有個朋友個仔叫Jasper, 將會讀SC, 唔知係咪妳o地講果個呢?

alanchoi 寫道:
傑傑媽媽,
竟然有機會同你o向bk gathering 見面, 難得難得.    只欠Jasper.   :-|

ic, 今次聚會唔記得叫埋佢o添! 佢而家好少上BK?!

傑傑mummy 寫道:
暫時未係同學仔, 不過我識左Alan媽十幾年喇
我地講緊8月做全職媽媽果個Jasper媽呀, 妳都識佢架 [quote]
八卦o下! 妳o地個小朋友而家係同學仔?
我都識得有個朋友個仔叫Jasper, 將會讀SC, 唔知係咪妳o地講果個呢?

[quote]
傑傑媽媽,
竟然有機會同你o向bk gathering 見面, 難得難得.    只欠Jasper.   :-|
[/quote][/quote]

jusjusmom:
呢度歡迎任何人加入討論/傾計/八卦! 無論每個人o既背景如何, 大家都可以做朋友ga ma!
妳果個係仔/女? 將會讀邊間校舍&session?

[quote]
jusjusmom 寫道:
我係一個single-mother, 一路以來都有留意及參考你們的意見,覺得各位mummy性格非常開朗,想必每位小朋友亦擁有幸福家庭,實在令人

Justin有冇返N1?
我個仔係Norfolk pm!

就係怕超額, 所以冇叫lu!  

[quote]
ic, 今次聚會唔記得叫埋佢o添! 佢而家好少上BK?!

好呀!!     但怕唔怕超額呀? [/quote]

Chr336:
唔好意思, 今次活動已經額滿! 下次再join吧!

TSLiu & danielboy:
唔該晒!

咁妳o地諗住攪唔攪o野玩好? 抑或純粹互相介紹o下, 傾o下計? 有冇提議?

心心:
如果情況容許/有人o黎唔到, 我再比妳加入丫!

tungtungma:
一般都係M記/Pizza Hut/BBQ, 視乎有幾多人! 我o地都係同屋企人慶祝o乍, 諗住佢大d先攪!
預祝妳囡囡生日快樂!

sumyinmama:
囝囝上星期六上o左tomlee, 可能新鮮, 又有咁大個琴擺o係佢面前, 雖然冇得彈, 但有得按o下佢都好開心! 成日話想返tomlee!
係呢, 妳買果set書時有冇連埋袋o架? 係咪要另外買o架? 初頭有個staff淨係話冇貨, 之後另一個staff又話要另外買, $3x!  

danielboy:
咁Daniel著住SC校服o係Keen Mind影學生相?
‹ 上一主題|下一主題