用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 大囝係腦痲痹,現在又懷了BB
go

大囝係腦痲痹,現在又懷了BB [複製鏈接]

E生說腦痲不是遺傳病,不會影響下一胎,但我仍然好擔心,日日食唔安瞓唔到

現在大囝兩歲仲未坐得好,條腰唔夠力企唔好,又唔識行,諗住專心一意教好佢,入左S位情況好d才打算生多一個,點知意外懷孕了,現在三個月了!

八月又要同大囝入S位,細B十月尾又出世,又要返工,壓力爆煲了

2    0    0    0

回覆:BBQUEENBB 的帖子

仲有吖,我幫大囝排了方心淑,專收CP的學校,我上星期去了參觀,感覺又不是太差,起碼我看到30個小朋友裏有一半情況也不算太差,我下星期去面試了,大家覺得方心淑同S位有咩分別?因如方心淑收了大囝就要除消排S位了,心大心細中

引用:方心淑排左幾耐?我今年先開始排,聽說要家

原帖由 ryolo 於 13-03-25 發表
方心淑排左幾耐?我今年先開始排,聽說要家長常參與

可以pm你交流下嗎?
當然可以

今日11w去產檢,點知我太緊張d肌肉實曬照唔到個BB,搞左好耐先照到,e生話BB冇問題,但我仍然好擔心好驚實在太大壓力了

昨日去腦科覆診,我問顧問e生我個囝是否唔識行及弱智?

e生答以佢臨床經驗所看,我個囝有機會要靠助行器行路及智力一定會有影響,不會100%正常!

我的心好似死了一樣

收到社工電話耀能收了囝囝,7月可以返學了,希望大囝可以有進步啦

回覆:joeyk715 的帖子

原來可以照脊椎,等我同e生講下先,另外,我是派了S位白田耀能,因是同區有校車,所以我放棄了方心淑的面試了!

‹ 上一主題|下一主題