用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論 ...
樓主: PhilipKwok
go

對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論 [複製鏈接]

Re: 對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論

I saw this page yesterday, & have printed out the application form from the website. I'm going to send the form by post on Monday, but I wonder is it better for me to submit the form in person.
My girl will be 1 year old on March, I am applying the Shatin (Yuet Ming Chuen) one. Any parent knows what is the criteria of this nursery. Any parent from this nursery? Any comment?
~ Wisemama ~

Re: 對(各區)的評價-可讓家長們在此討論

122510,

6媽給了你沙田救世軍的地址對你有無幫助? 你住在沙田嗎? 我都係沙田友黎

122510,

梗係可以報名啦! 我個女十一個半月我就同佢去左報名啦! 早d報,輪侯得呢已兩歲啦!

So,

廣源村有間靈光幼兒園咩? 我就係住廣源村, 我無打算幫個女報廣源村d學校, 因為我覺得廣源村有好多大陸移民. 你話我偏見又好, mud都好啦, 我唔想我個女同d大陸小朋友一齊讀書. 可能我都會報讀第一城d學校. 至於校車保母車問題, 我都想知. 以....可能做同學喎!

正正媽咪,

你個寶貝而家幾大啊?

So,

我係BK係新丁, 剛剛兩分鐘前先知道三月八日有沙田媽咪會, 但我有事唔得閒, 真可惜, 希望下次有機會.

So,

我個女明天1歲啦! 本來無想咁快報禾輋

多謝博博有關褓母車的資料, 但我又想問可否坐褓母車返學但自己接放學又或者掉轉, 又或許是坐褓母車返學放學但間中自己湊?
我上月中左右入了報名表, 今天收到信話我囡囡是2003年BB排第19, 於是我再打電話問04年9月入學有沒有機會, 園內謝小姐答應該沒有問題. 真開心!  :

122510,

Sorry, 我BB是2002年3月出世的, 我寫錯了. 我估我BB可以同你BB做同學, 乙明村

122510,

我就住小瀝源廣源村.
‹ 上一主題|下一主題