用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意 ...
樓主: leshita
go

不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意見/Everyday with Zippy)) [複製鏈接]

Re: 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意見/Everyday with Zippy))

charlene

BB 一歲會唔會享受唔到呢?  我怕他sleepy多些.

如果你請到假咪去玩下,了解下lor.  

Re: 不如組織一個 BK 港版DWE User Fans Club! (教材使用意見/Everyday with Zippy))

Any comment for their christmas gift?  It's quality is no good.

我覺得比起DWE的貨,singalong 等,佢唔夠清lor.

星期六我會去.到時見.

我去左Christmas Party 啦,都可以接受呀.我個女走來走去,仲不時同斑鬼佬唔知講甚麼咁,佢好enjoy wor,都唔係咁差.

不過份禮物就一如以往un左啲咁lor.

YY(芝芝媽咪)

我係去美麗華酒店呀,比上次個間酒店細小小,不過勝左就腳,一落車行幾步就到lor,所以好鍾意個場地. 唔係次次都咁上下多細路嗎?我上次去都係20個到,仲以為次次都咁上下tim.

我都見唔到你,呀好又好倦咁,換完禮物我都幾趕住走,不過整整下都要成六點先走到.

各位

我呢個world family fans剛剛買左套"Zippy and me",都幾好wor.呀女睇完仲唔要睇play along tim.

你地有冇人用緊呢?

心心 寫道:
各大DWE用家
我想問下你地如果買2手野有咩要注意?
皮幾野買2手值唔值呀?

1)自己小朋友幾大,會唔會整爛本書及整污本書,因為冇得換.
2)啲貨齊唔齊.
3)CD及DVD有冇花,play 唔play 到及有冇jump線
4)Activity book同toys 等原本都冇得換,所以人地用左都唔換到本新的比你.
5)Playmate壞左冇得整,因為二手冇保養.

值唔值因人而言,個人決定.不過我唔會買,因為加上冇得去活動及畢業.

各位媽咪

你地有無人打算唔用而家個工人?我朋友想轉工人,想要個會用DWE既.有的話請PM我啦.

Thank so much.

Dear all

Will you go "Under the sea"?  It's sound so interesting.

Let share with us if you have time.

yanyan0629 寫道:

其實dwe的活動多久才舉行一次呢?[size=large]平均2個月都會有一個,有sing along/topical/畫劇不等.
每次收費如何?會唔會好多人參加,好難報名??[size=large]約$60-80一位,一歲以下免費,分3歲以上一場及3歲以下一場,每場20-30個小朋友到,視乎場地.
電話美語又係d咩黎架呢?[size=large]一個月2次,可以同小朋友唱歌,做programme功課,或者free talk,每次十至十五分鐘,由專人負責.
隔多久先打一次比小朋友架呢?[size=large]自己打電話去 book的.

大家保持聯絡啦,30日無人回應�發表就會...

會被網主將本topic打入冷宮,好似話不能再回應.

Under the sea
---------------------

我今日去過”Poly,理大",完來正式開show 時間係2:30pm,大家不用太早到會場了.免得大家的皇帝仔女空等半小時.

芝芝媽媽

我睇星期六2:00個場.佢地收500人入場咋,因為怕迫,你知啦,帶住個BB好多野攞嫁嗎,太多人咪好迫,到時又比人投訴嫁啦.

我覺得好好睇呀,我地坐到好後,因為想睇哂個場,坐得前要左右望,唔係咁好.不過後面又唔可以同表演者接觸,好難選擇.

沒zippy出場我都覺得唔好,呀囡剛剛愛上zippy ,好想比佢見下.

各位,

我想叫大家唔好去去地既宣傳活動.

我同個女去個21號係新世紀既Catwalk Show ,完全有被利用既感覺,仲要係打完齊唔要和尚個隻,個女1:00鐘去到等,等到3點幾先至上台行個唔夠30Seconds,無所謂既,當玩之嗎,不過最唔鍾意佢地既Marketing 既手法,叫左人黎,confirm你出唔出席個陣時就十分友善,你到左就話忙到招呼唔到你.  等你以為自己好榮幸有得去玩下啦,點知只不個係茄利啡,大佈景版.  仲係最後得句唔該晒就同你bye bye,紀念品都唔比份你,留番比佢地啲朋友咋,真係一句去黎〔把鬼〕.

難為個女唔知為甚麼呆等2個鐘,仲要無得Sleep,食又食唔好,睡又睡唔到tim. 

我都幾Sorry for my honey and girl.

YY(芝芝媽咪) 寫道:
leshita:
乜有宣傳活動咩?是否網上見到的「甜心寶寶」?
30秒也是難得的經驗,不過要小朋友呆等2小時、又沒有人招呼、之後又無任何表示就有點過份。

係2月21日係旺角新世紀的親子Catwalk Show囉.不去也罷.   

All mum,

3月25日開始報名參加,What wrong with ZAP啦.有無媽媽組理一齊去呀?

Race
都唔係最近先出啦,我諗黎度的媽咪都係重質數多於價錢囖,好野自然有市場的,不用係度找客了.
套教材會不會比DWE 優勝,大家自會衡量了.始終口脾都好重要的.

EJbaby
只要你有心用小朋友一齊用,你都會用得好好.不用赤,日後你會覺得柢用.

記得25號報名What Wrong with ZAP? 呀.

[size=large]基於有人以[DWE 教育主任]身份係度講野,所以希望大家小心點!!

[size=medium]唔好意思,係未攪清楚黎個人係唔係真係環宇的職員之前,我希望大家對黎個人的發表保持觀望的態度.

1)如果真係official 環宇係度做Q/A的話,咁佢地應該比錢網主,因為佢間接係度賣廣告.順便幫補下網主.

2)剛才我已經打電話去環宇服務部問過,佢地話[size=medium]絕對不是環宇家庭服務部職員,希望大家不要提供任何個人資料比不知名人士.

3)如果真係環宇offical channel比會員問問題,佢地會係會刊公佈.

所以,未攪清楚之前,希望大家保持觀望態度.

小心點!!!
‹ 上一主題|下一主題