用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ ...
go

好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ [複製鏈接]

Hello! 咁多位媽咪

真係好耐無上嚟啦! 你地好嗎? 今年真係好熱,
係屋企開到最勁空調都唔掂,出哂汗!

kmwun

你仔仔始終是白兔仔,到聖誕時就無哂侏古力色。

我仔仔無去又一村,去左學游水,個coach好嚴,
我仔仔最怕佢變面。都好,揾到個可以治得掂佢

原文章由 kmwun 於 07-7-31 09:23 發表
Hi joey媽媽

真係好耐無聲氣,掛死人啦!仔仔放暑假俾佢游水,而家晒到變咗朱古力,真係睇吓晒得幾靚
Melody :sleep:

較笑

原文章由 kmwun 於 07-8-1 10:13 發表
隻白兔仔簡直變咗雪人,一無冷氣就出晒水

joey媽咪

將來你去報下教過特殊小朋友的教練的游水班,你仔仔應該會
容易d學。佢地d教練基本上全部都教過特殊小朋友,
如果想一對一,可以同教練私下傾吓有無時間教的,
應該會好快適應,不怕水。

雖然教我仔仔個coach好嚴,但我覺得佢都好有料。我仔仔
學左幾個月,用個浮板踢水游都可以游到一個塘,用1/2浮背
就可以游到自游式幾步,教練話佢始終不夠力。

[quote]原文章由 joey媽媽 於 07-8-1 12:05 發表
各位靚太:

嘩!你們個個仔仔都學游水,就好啦~~~我仔都是今年玩了一次水咋!我都諗住比佢學,但佢係怕水,今年佢都好d,我仔先肯落水玩下咋

[ 本文章最後由 HelloMelody2007 於 07-8-2 00:05 編輯 ]

LA

Pl check PM.

原文章由 LA 於 07-8-3 00:48 發表
Hi HelloMelody2007,
Can u pls advise where to find 教過特殊小朋友的教練的游水班?

Hello! sjmama

你的確比我們更辛苦!佩服! 你囡囡的型號也跟我仔仔似。
他的脾氣比以前好左,仍因背後自己固執原故發脾氣,但比
以前快平靜左。他需要多次由經驗學習才減退固執行為。

他巳經開始做了半年<警察>,都担心他係小學唔知點萛好。:cry:

原文章由 sjmama 於 07-8-7 17:21 發表
我的女兒也是不能輸, 一輸就發脾氣!
後來專家教我告訴她如果輸了沒有脾氣就有獎品, 這才好一點
[quote]原文章由 mandylung 於 07-8-7 15:36 發表
hi ...

[ 本文章最後由 HelloMelody2007 於 07-8-9 10:45 編輯 ]

各位媽咪

My son got training programmes and hope can
dine out with you all next time.  Enjoy your lunch
and sharing!

原文章由 思佳媽咪 於 07-8-9 23:35 發表
Date : 8/21 (Tuesady) or 8/24 (Friday)
Time : 1200-1400 Lunch
Venus: 暫定TST (有沒有提議)
參加
1. wewangwang
2. kmwun
3. sjmama (21/8 only)
4. stellacl
5. 思佳媽咪 (21/8 比較好,dinner ...

sjmama

我個仔班有個同學仔都剛出完水豆,媽媽無帶佢睇e生。
佢話一向好少同佢個女睇西e,多數用中國人家傳
nature healing

佢話今次佢係路邊摘<水豆樹葉>煲水沖涼,同咪佢話煲
<然西>水沖涼最有效。d水豆好快謝! 水豆樹都幾難去搵,
但如果有興趣一試,可以去supermarket 買<然西>沖幾日。

祝你仔仔囡囡get well soon!

原文章由 sjmama 於 07-9-3 23:35 硐表
我的兩個孩子上星期五證實染上水痘, 所以今天不能上學.:cry:
‹ 上一主題|下一主題