用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 港島區: 寶血, 香港仔聖伯多祿, 禮賢會, 聖心, 聖嘉勒 ...
go

港島區: 寶血, 香港仔聖伯多祿, 禮賢會, 聖心, 聖嘉勒 [複製鏈接]

回覆:smile2hala 的帖子

我同你一樣都係住南區 如果咁睇 緊係揀寶血 有名 快樂學習

真係要取捨 你想舒服定讀一間有口碑學校 如果聖心或聖嘉勒收當然會揀啦 但呢兩間都無咁快知結果 聖心仲要十二月先in 諗掂左手頭上個d先 更何況呢兩間學校超難入

引用:回復+kikiki127+的帖子 明天去in+聖嘉勒,+

原帖由 smile2hala 於 12-11-16 發表
回復 kikiki127 的帖子

明天去in 聖嘉勒, 聖心26號開始交表, 都會交埋, 寶血出名, 所以點都交左註冊費先,  ...
我都係明天in st clares

回覆:gwlam 的帖子

係啦 係12定1月 好遲

回覆:HHCCMama 的帖子

其實禮賢係咪好好 其實我都有出post問過 因為女女都in左 個日表好好 而家都等緊消息 但呢到有jm話麻麻 但我個日去in又覺得老師好好 因為女女都係報爺爺地址 大抽獎都會跟返中西區 佢派位其實好唔好 謝謝提供意見

nlj1216  Lucky draw related to kindergarten?  I thought its not related?  發表於 12-11-21 10:54

聽朋友講 上年in聖心 唔洗十分鐘就走得

引用:Quote:isa_ty+發表於+12-11-16+17:20+回復+

原帖由 smile2hala 於 12-11-17 發表
聖有得選擇梗係擇間好的去IN, 之前都幫囡囡報左救恩, 大坑真光, 但最後覺得救恩派位唔係咁好~真光冇學券又 ...
真光有學卷

引用:Quote:原帖由+kikiki127+於+12-11-17+發表

原帖由 gwlam 於 12-11-18 發表
唔係啩,我舊年排咗45分鐘,in 咗3分鐘。建議你睇返舊年d post
我都唔知實際係幾耐 都係聽朋友講 因為佢個女有in 或者佢講錯我聽都唔定

引用:Quote:原帖由+kikiki127+於+12-11-18+發表

原帖由 gwlam 於 12-11-18 發表
ic. 佢地年年安排都有d唔同,盡量improve 上年interview 時不足佢地方,good luck!

...
Thank you so much

引用:回復+smile2hala+的帖子 我明白你此時對小

原帖由 HHCCMama 於 12-11-20 發表
回復 smile2hala 的帖子

我明白你此時對小學可能沒有什麼概念, 我們都是到K3才懂得一點。
好詳盡 明白多點喇 謝謝 因為我同樓主一樣家住南區 但報中西區 但我想問問 如果到上小學大抽獎時 我可否報老爺地址(上環) 但水 電 媒單全是我老爺奶奶名 沒有我地兩公婆名可以嗎?

‹ 上一主題|下一主題