用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 non jupas 考香港的大學
發新帖回覆
樓主: iloveo
go

non jupas 考香港的大學   [複製鏈接]

小時了了 發表於 22-10-16 09:36
想請教,Non Jupus HKUST 如果出 Conditional Offer時,是否要俾留位費?

定係最後出正式 Firm Offer 時才 ...

你報 early bird? 我之前嘅理解係要而家比 deposit, 如果唔accept, main round 都唔会考慮你個申請,不知現在有無改變。

Cherryville 發表於 22-10-23 17:44
小朋友"而家Y12,  IA 係咪好多人都會畀錢補習班哥哥姐姐幫手睇下, 先交畀tutor?? 有冇媽咪試過搵呢啲IB gra ...

科科也有IA, 科科也問? 我自己孩子無呀, 可以問老師取意見, 亦應該同老師溝通

barque 發表於 23-2-16 17:09
上年HKU Law online group interview, 之後出offer要求IB 每科唔低於6(大約36/42),不看EE/TOK 成績。
...

早幾年好似要38/42

shirleyfcl 發表於 23-4-20 08:05
香港中,小學有扣門位,放榜後可以再揾學校。大學放榜無offer或想考更好的學科,Jupas 可以改科。Non Jupas ...

聽過NJ高分去扣門

ANChan59 發表於 23-7-11 12:38
大學會難做,因為DSE及AL未放榜,你降低要求收人會有很大聲音。

通常讀1B, AL,多數都會兩手準備,唔會 ...

港大醫或者會哩, 它無論如何也收唔到75% dse
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊