用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS 2024
發新帖回覆
樓主: happyfamilybaby
go

[英國] UCAS 2024   [複製鏈接]

ElainAiolia 發表於 23-10-29 14:42
想問各位,
你哋啲仔女考IELTS點樣可以考到高分?我仔考2次都比writing拖低晒個grade
...

你有無睇下目標大學的要求?達到要求就可以

大食媽咪 發表於 23-11-5 15:32
其他能力有幾勁就唔知,淨係聽我女話佢地英文好唔掂,同人講野唔願意講英文,上堂又聽唔明。orientation時有同 ...

你孩子是否商科相關科目?我孩子之前係Russell group, 不是商科, 未算好多大陸生, 試過group discussion 他們自己講普通話, 亦有人出價問佢可否代做功課

ElainAiolia 發表於 23-12-13 06:36
想問各位
英國啲大學一般係咪只會有CO,好少會直接有offer?如果有收到CO,係咪可以等到出年先決定1st choi ...

如果你用公開試成績申請下一年, 就會unconditional, UCAS網頁有講選 firm and insurance choice 時間, 2024年6月

https://www.ucas.com/undergraduate/after-you-apply/types-offer/replying-your-ucas-undergraduate-offers

dewberry 發表於 24-1-13 15:47

報UCAS時無需上載IELTS 成績, 如大學需要會加入conditional offer條件

jaycee_mami 發表於 24-4-6 10:59

請問各位前輩,personal statement內提及你參加過的課外活 ...

ps 有規定格式字數, 無須上載證書

重點不是只列出參加過的活動, 係從中所學同你申請科目有什麼關係
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊