用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 本地轉大學分享 (長文)
go

本地轉大學分享 (長文)   [複製鏈接]

樓主囡囡有良好讀書態度又有鬥心,係成功嘅關鍵,值得稱讚。
當然亦都唔少得有個叻嘅媽媽響背後支持同指引佢,妳亦應記一功  

spongebabies 發表於 19-7-16 20:47
Thank you. 但呀仔想搏入year 2, 唔知係米都唔駛呢?我上網再揾吓,唔該哂。

唔駛,我仔就係由HD成功入返8大yr 2.  DSE中文2.

kenchtam 發表於 19-8-5 20:58
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

請問你個仔HD’s GPA幾多? 謝謝回覆!

咁多期Sem .GPA 由3.5x - 3.7x.

Charlotte_mom 發表於 19-8-6 10:32
插到入牙醫,真係好勁
我女已經成日自己讚自己,話例子好勵志,仲話中學老 ...

有自信都係好事黎嘅

我都認同只要孩子肯讀不放棄,條條大路通羅馬  。

kenchtam 發表於 19-8-5 20:58
請問你個仔HD’s GPA幾多? 謝謝回覆!

突然想提提你,如果想入返8大,我仔話HD頭一年係好重要,由其Sem 1/Sem 2 一定要高分,因 yr 2考核有機會會難,我仔 Sem 1 /2  GPA 都有 3.7X接近.3.8,高分就會有機會有 CO.

我仔有同學 GPA爆4. 同佢一樣有CO.
‹ 上一主題|下一主題