用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖士提反女子中學交流區
發新帖回覆
樓主: leemk
go

聖士提反女子中學交流區   [複製鏈接]

瑩瑩老豆 發表於 14-8-24 11:33
我試過唔得
Web admin的login 係SRN no. 前面冇英文字的,你先入user name, 唔好入password, 按下面activate your account,  佢會問你攞emaiI address,再send 個密碼俾你。

Candy925 發表於 14-9-2 22:09
今晚亞女上校網enrol課外活動,佢話A-D 4組活動每組最少要揀一個。

想問問大家係咪真呢?亞女有冇搞錯呢? ...
阿女only選了C組和D組,樂器唔會響學校學,所以唔打算交通告。

sum-yan 發表於 14-9-5 23:22
其實樂團資格門檻是幾級?囡兒話要8級以上

已知有部份同學被取錄了,我囡囡已在音統的絃樂團 ...
我想未必有確實的門檻,都要睇audition的表現,那才是真功夫。自己小學上去的唔會有着數,今日有去violin audition 的ssgps同學,我知道的有5個(實際可能唔止),其中4個已考八級。
拉學校樂團,最忙應是校際的三月,實要加操。

阿女不是音統的,去年也玩下去考summer camp,結果七日camp拉足七日,實在是幾好的體驗,真係有得著。

剛剛收到orchestra的入選名單,有報的記得check email, 明天要帶樂器練習了。

snoopy008 發表於 14-11-18 22:15
回覆 LingChiBaBa 的帖子

因為小六生呢個星期都會去 ssgc 參觀,所以阿女覺得唔需要去,況且佢 informatio ...
阿女都話唔去冇乜損失,如果在小學是學生長,仲有多一次機會去中學部同姐姐邊食飯邊交流Tim

snoopy008  Thanks.  咁都係唔去嘞. XD   發表於 14-11-20 09:46

LingChiBaBa 發表於 15-7-10 08:56
成績表無排名,無是否升級?
全級排名可以問班主仼,我家長日時問了,她答了大約是幾多個%以內。至於留班的人,好似話家長日已收到信。

Candy925 發表於 15-9-1 13:00
請問大家入到 webadmin嗎?
入唔到
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊