用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

大家民生家長好呀,

我個女今年都係讀K1 呀,
佢讀下午班, K1F, 黎老師班主任,
以後要多多指教啦~

等我都 update 下先

K1B
傻媽媽 -------------------- 女
I LOVE HONG KONG ----- 女
Calvin仔媽媽 -------------- 仔

K1C
tungwai ------------------ 女
ElsaPoon ----------------- 仔
Chloetam ---------------- 女
Ivylouie ------------------ 女

K1E
yung 媽 ------------------ 仔

K1F
Venus -------------------- 仔
囡囡Mami ---------------- 女
jj14 ----------------------女

K2B
flower168 --------------- 女

K2D
So------------------------ 仔

P1
Zoey -------------------- 女

P4
Sunniema --------------- 女

venus,
你好呀~nice to meet u ~
九月一日, 我好似見過你個仔呀, 果日你個仔有無咸呀? 你個仔係咪好高大架?
我坐百利車架, 個陳太幾好態度呀, 又好負責任呀!!
我個女一返學就好開心呀, 放學又跳下跳下咁~
我聽個女講佢地去洗手間要自己攪惦架, 無嬸嬸幫手架~

大家同一班, 以後多多指教~

Venus,
咁我見果個唔係你個仔啦, 我見果個咸既小朋友係得爸爸一個去咋~

各位家長,
請問班房裡凍唔凍架?
我個女話凍, 但她又話無著外套, 激死我,
因為搭保姆車, 唔知返到學校凍唔凍, 怕佢泠親

傻媽媽,
校車入邊唔凍呀, 所以我無同個女著衫, 驚佢熱, 但返到學校, 我就唔知凍唔凍, 我一路叮囑個女凍要著衫, 佢又無著, 但回家又同我講學校凍, 我都唔知點好, 或者明天我唔塔車, 同佢返學睇下點啦, 同老師講下啦~

Venus,
我見唔到你呀, 我個女就係坐係果個小朋友隔離既女仔呀, 當日我同老公都有係班房聽老公講野, 你有無見到我呀? 哈哈~

請問各位媽咪要K幾先有課外活動參加架?

thank you !!!!

tungwai,
唔該你既回覆呀, thank you~

Venus,
我今日去左湊個女返學和放學, 一來想睇下女兒班房凍唔凍, 又可以幫佢羅運動衫和外套, 我每樣都買左兩套, 好重, 怕女兒辛苦要背咁重~
我發覺班房又好似唔係咁凍喎~ 不過己叫黎老師幫我留意下個女~
另外最開心識到同班同學仔另一個靚媽媽, 同佢傾左好耐計, 好開心^^

好慘~~~~
我個女話俾個好惡既男同學打, 我要話俾黎老師聽啦,
我叫左個女, 話如果有小朋友打佢, 要話俾老師知, 佢總係怕事唔出聲, 激死我~

venus,
我都唔知邊個打我個女呀, 唔知會唔會係你個仔呢?? 哈哈, 我個女話黎老師已經鬧左同學仔, 以後唔準打人喎~ 我個女講個男仔唔止打佢, 連隔離D男仔都打埋, 好勁, 一個抽幾個, 哈哈~ 不過這兩天, 我個女話個男仔無打人啦~

你個仔咩事唔鐘意返學? 我個女就好鐘意喎, 成日都好開心, 又唱晒歌咁....又話有兩個平姐, 我都唔知佢講咩~
‹ 上一主題|下一主題