用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

請問有冇小朋友係插入n班?
我小朋友會插班, 之前問過職員, 佢話唔使咁早交學費, 係一個月前先交?

kayla1123  我都係插班, 但收信要今日交番, 你打去問清楚.  發表於 12-7-28 10:30
woodstock723  不過我囝囝9月入學 就一定係呢個時候交  發表於 12-7-11 16:00
woodstock723  即然問左話不用咁急 當然keep係自己荷包先啦 hehe~~  發表於 12-7-11 16:00

報到先, 我囡將在11月入讀pn am班~~ 你地會幾時攞校服呢?

lingan  我月8月18日星期6 去攞,一來我得星期6 得閒,又要帶女去試,二來果日係佢生日,等佢開心下,有新衫衫新轟轟新袋袋。   發表於 12-8-2 09:42
woodstock723  welcome~~   發表於 12-8-1 17:27

lingan, haha~~咁你阿囡生日一定好開心啦! :) 有冇安排點同佢慶祝呢?
我都會18/8去, 但朝早阿囡要上playgroup, 應該11點左右先去到, 唔知見唔見到壽星女同埋其他同學仔呢~~

回覆:w樂加 的帖子

你交左學費未?佢地應該要你8月頭拿information pack wor~~

回覆:woodstock723 的帖子

都擔心佢會唔會調左呢度既老師過去:(

回覆:心怡天地國際幼兒園暨幼稚 ...

我係11:30果組。

回覆:心怡天地國際幼兒園暨幼稚 ...

返左,我囡係Rainforest class. 你地呢?

joyfulwedding & lingan, 我囡都係 rainforest am class, 可以做同學仔啦~~ 不過佢要11月先插班~~
今日開學既小朋友上成點呀? 有冇喊?

回覆:snowbird 的帖子

好呀~ 但我未試過開group. 不如你開完再加我入去呀!

回復 woodstock723 的帖子

我囡11月先返joyful, 但我而家有俾佢上冇家長陪的學前適應班. 自從佢上左之後, 又係好冇安全感, 佢冇發惡夢, 但就變得好痴我同工人, 同埋好易喊同發忟憎...我都好擔心. 不過上左2個星期, 佢而家唔怕上堂, 但當我約埋朋友出黎, 佢一見人多就喊晒, 痴住我...我諗佢地需要一d時間適應吧...

回復 woodstock723 的帖子

woodstock723, 我就係怕我囡到時插班返學會唔適應, 又冇我地陪時會喊, 所以俾佢早少少上適應班. 都上左4個星期了,唔喊, 但到今日佢依然話唔鐘意返學, 有時又話眼訓唔返學(諸多藉口) >_<... 希望佢返joyful時會話鐘意返學啦...

你試下同你仔仔講多d(洗腦), 話返學好開心好好玩架, 讓佢覺得返學真係好好玩.你有冇問班主任comment?或在手冊寫低問佢睇佢覆唔覆?

引用:Quote:lingan+發表於+12-9-18+09:57+beirut

原帖由 beirut 於 12-09-18 發表
Hi Lingan, 係呀, Ms Elena 每日都有打比我,由今日開始就唔會日日打了,ms gaby都係, 佢地話明天給我電話.
...
Beirut: 我想問點解ms gaby同ms Elena 都會打俾你既?2班一齊上堂?

lingan 發表於 12-9-24 11:42
Thanks DJI.
The name is "Joyful Kindergarten" ?

i would like to join too. But I can't the group....what's the exact group name?

引用:你地k1會係joyful讀嗎?

原帖由 joyfulwedding 於 12-09-25 發表
你地k1會係joyful讀嗎?
你小朋友上成點呢?開心嗎?我囡未開始上,如果上得幾好,都可能會讀上k班。

lingan 發表於 12-9-26 10:15
睇下有咩K offer 再決定,但有Joyful 喺手,真係定好多。回想考N時我似隻盲頭烏蠅,而家個心定過舊年。大家 ...

我都會再睇下k 有乜offer先. 會唔會試下九龍既學校?
‹ 上一主題|下一主題