用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎?
樓主: 小藍莓
go

有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎? [複製鏈接]

分享下先.我係OU讀左6年, 宜家讀左140分..差20分就讀埋HONS..由拍拖讀到結婚,到生埋B...宜家仲就黎生第2粒B...所以宜家停一停先^^ OU既好處就係讀下停下都仲得....時

做媽媽仲要返學返工..真係好唔簡單....返工忙,返到屋企仲忙,湊小朋友,累到爆..

不過只要上堂留心..(不過記得上個識教書既TUTOR, 因為有D TUTOR 真係..:;pppp::;pppp:)..記得唔識就問...TMA 一定自己做...其實我考試前都係請一兩日假自己溫書....有心讀...PASS一定無難度...平時我都可以拎到B,有時仲有A ....

加油丫...甘多位媽媽~~有心讀一都OK GA

lilian.chim  你好叻啊! push  發表於 14-11-22 15:02

回復 YuYuMother 的帖子

其實我未有BB 之前, 我4科4科甘讀KA..每個SEM..所以開頭讀得好快^^

不過自己有小朋友之後, 最多比自己讀2科.. 所以又慢左好多..

哈哈..有D TUTOR..真係唔上好過上...所以要識下同學仔...8掛下其他TUTOR O唔OK....

氣...有小朋友..係讀慢D 架LA...有時仲會諗不如唔好讀...留返多D 時間陪佢地...
不過又諗深一層..讀到一半唔讀....咪好曬...就想快快讀埋去...

所以您都要加油, 上堂既時候識下同學仔...讀起上黎會上心好多..^O^

慢有慢好....慢呢..就讀得無甘辛苦...但係就好似讀極都讀唔完...如果唔急要個degree ..慢慢讀都幾好

我就中意快d 讀完....不過就辛苦好多..d tma deadline 一齊黎

講真讀個DEGREE 真係唔平ka...最平120 credit 都十二萬....
值唔值好目弟個人點目弟...我就工作需要同後生..唔讀..日後就無得升職加薪...讀左競爭力都大d..你都知出面個個都大學生....唉...~~

帶下四方帽果下真係好興奮ka......所以目弟下你自己心態la...

最後一個SEM, ACCOUNT HONS

回覆 elainetam 的帖子

我都讀左7年LA...由零到160...希望ALL PASS..HAHA
未有小朋友果陣就讀得好輕鬆
有小朋友之後就讀得好辛苦, 宜家仲有兩件,一個4歲一個半歲..
真係讀到死下死下又要湊佢地,仲要返工...

加油呀..勤力D 就得KA LA...OU 係唔會比D 有溫書既人FAIL...放心.

‹ 上一主題|下一主題