用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Non Jupas 2024
發新帖回覆
樓主: lovelycar
go

Non Jupas 2024   [複製鏈接]

回覆 lovelycar 的帖子

女兒今天收到HKU MBBS CO,希望佢考試順順利利。

回覆 lovelycar 的帖子

多謝你! 佢interview 出嚟話in 得唔好,個人同group 兩part 都麻麻地,個人嗰part 有條問題理解得唔好,想問清楚再作荅,面試教授雖然好和藹同encouraging,但沒有再俾多啲解釋,祇叫佢根據自己理解作答,group 嗰part 又祇有機會最後講左小小,所以過去呢三個星期都如坐針墊,好不安,佢昨天考緊試晚上才睇到email, 女唔係好叻嘅人,講嘢更加唔叻,所以更加覺得有D奇蹟嘅感覺,希望佢遲啲考試順利啦,仲係好驚,又唔敢同佢講怕俾壓力佢。

回覆 Gremlin 的帖子

非常理解心情,可能interview 係想瞭解多啲同學仔,著重大家互動,答案對錯未必最重要,我地條問題好難,佢出到嚟已話覺得自己答唔岩,相信offer係by batch 出,coming days 會不停出offer, 祝你早日收到好消息。

回覆 silvia_ng 的帖子

恭喜!

回覆 phoebenam 的帖子

仔仔一定如常做出好成績,到時要諗揀邊個offer。

回覆 Gremlin 的帖子

恭喜!

回覆 Ahbepapa 的帖子

女兒在香港讀,見到有人打去Admission Office 話offers 出到1月尾,祝早日收offer!

回覆 sumikogurashi 的帖子

女兒冇考中文AL 或IGCSE, 佢second language 係German, 廣東話能聽講唔流利,祇報咗HKU, 面試時有中文答問,試前佢好擔心,最後佢話都答到,反而英文問題同group session, 佢話覺得自己做得唔好。

PG 4A* interview 後冇CO 定interview 都冇?

無論如何,呢個時候大家都盡力預備考試,考到真4A*再部署。

回覆 namnam911 的帖子

Congratulations
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊