用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

邊間好D [複製鏈接]

0    0    0    0

DELETE POST

gabriela0407 發表於 12-4-25 03:29
新油天好過舊油天
新油天好過舊油天? 請敎何以見得?

Kawaii

DELETE POST.  

如何不以學生為本呢好想知

motherqqq, 兩間學校都好, 最緊要自己小朋友讀得到, 成績好升中派位自然會派得好.

要比較兩間學校真係好難, 除非自己小朋友讀過晒兩間, 如果自己未試過, 又點俾到中肯意見俾其他家長.  

唔知點解, 係討論區, 好多時都見到有人鍾意踩舊油天, 而讚新油天. 我真係好唔明白佢地目的何在?  

DELETE POST.  
本人是不喜歡同人吵鬧, 或辨論, 也不是攪事攪非, 沒刻意洗腦抹黑,也冇任何目的, 只我說出來的都是事實, 我這六年識到的學校家長多數想法同我一樣,
不論點都好, 我小朋友已升中了, 終於在極辛苦的情況下畢業了.

在此希望這校會做得更出色, 家長更滿意和小朋友讀得更HAPPY.

真係非常好好笑,差吾多適當時間,都總有些別有用心的家長走出來不停洗腦抹黑、唱衰某些學校,一時又話佢聽個朋友個小朋友話間學校點唔好, 一時又話聽大姨媽、三姑六婆、七叔話間學校點差,你問佢原因,佢又拿唔出實體證據,只是含糊其辭地遊花園、選擇性解答、迴避問題。心水清的家長一睇就知有古怪。

我相信 BK家長都唔係阿茂,自己想了解間學校自然懂得親身參觀學校或上網搵料,舊油天升中數據完全公開化,上年有100個人入英中,一句講哂,事實勝於雄辨law。

除非呢位家長親身讀過呢間學校,或者自己個仔女讀過呢間學校,吾該吾好刻意 "抺黑" 舊油天!!!

題目係陳瑞祺同油天, 但唔明點解有人會即刻話新油天好過舊油天, 真的目的何在...?

舊油天d老師很好的, 我個仔是早一年的畢業生, 佢派位唔係派得好好, 班主任覺得不值, 提供協助, 還主動留下自己手提電話號碼給我, 如我需要任何幫助可隨時致電聯絡, 令我十分感動... 最後我個仔成功叩門, 班主任的關懷我是深深感受到的!  

唔好話我幫返自己間學校
小女剛讀完小一,1D班班主任真係抵讚,她除了教書,仲成日鼓勵班學生,見家長仲會叫家長唔好俾咁大壓力個女,她仲好留意班學生升小一的適應能力,好似我個女比較活躍,她就叫阿女連同幾個同學仔,於小息,lunch時搵個比較靜的同學一齊玩。高年級的姐姐又會於小息,lunch幫手照顧低年級學生,培養到團結同埋分享。我個女好鐘意油天架!Anyway, 清者自清!

唔好以為間學校大就話好先得嫁!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題