用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 倫敦開學頭住宿問題
發新帖回覆
go

[英國] 倫敦開學頭住宿問題 [複製鏈接]

我個仔讀緊master year 1,而家宿舍7月完,下學年會搬近少少學校,9月14日起租,但學校9月2日開學。問左而家住緊嘅宿舍無短租,將會搬入去嘅宿舍要7月先可以問到有無位。請問點樣可以解決9月2日至13日的住宿問題?
   2    0    0    0

a nearby hotel?Friend's house?

some of the local hotels can be quite cheap if you book early and if the location is not prime.

Google search "london student accommodation summer", send email 去每個網站問客服(例如:IQ, Unite, Londonnest),講明你想租嘅時段和房型,佢地會回答的。唔好相信佢地網站online check的availability,完全唔準確,我阿仔剛剛book咗(for 佢落倫敦做intern),之前俾online availability玩咗兩星期,email真人客服兩日已經揾到房。

不過你只要12晚咁少,可能難少少,佢地應該想租俾whole summer嘅學生先。亦可考慮business hotel或Airbnb
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊