用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ...
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ... [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ...

kitty,
係ar, 好好玩gar, 得閒同妳2個囡囡去下
o係觀塘搭89D(去烏溪沙), 落車就係<<海柏廣場>>, 一落車行上扶手電梯, 就會見到旋轉木馬, 唔係好似ocean park 個木馬咁, 不過都ok gar.

妳去到附近間屈人寺買d無謂野, 1張發票min要$10, 可以上一層個詢問處換票, $10發票換一張, 可以玩一次木馬.
通常我會換定3-4張, 因為阿女賴玩

仲可以o係馬鞍山行下千色店, 食下野.
千色店要行過新城市第四期, 唔洗落番大馬路, 全部都有行人天橋行過去.

如果去馬鞍山公園, 就o係海柏廣場行過去, 有行人天橋過去, o個度好大好靚gar, 帶定張膠墊, 可以坐下草地, 睇下風景, 玩下吹泡泡.

**妳同yw都話hipo BB夾衣好正, 係咁引我, 攪到我心思思

kitty:
唔好火la......一火就唔靚架la.....

kitty:
係呀....馬安山好好行架,地方大丫嘛.....上次我都有同阿仔去到,玩左一次咋,因為好多人(sunday)....你都去下啦~~   

kitty

你老公打機係咪減壓呀?
不過如果時時係咁我都好難忍受,你地有無傾過呀!
咁落去唔得喎!
kitty 寫道:
WINWIN,
幾時預產期呀?唔係下個月咩 ?

係呀,兩個人相處得太耐真係好似冇左愛情咁..
加上大家好似愈來愈遠..
我以前細個覺得佢幾OK..(成熟)
但而家我覺得我諗D野仲成熟過佢..
而佢仲停留一個階段不特止,仲要退後..
時常打機的最睇唔過眼 簡直是佢第二生命..
我成日覺得打機是十零歲靚仔先LIKE..
佢咁大個人都係 !仲要同仔女爭機打 !
有時打通宵,訓幾粒鐘就返工,日日都係咁,放假咪又勁訓到我同女女上床訓時佢先起身,(因平日唔夠訓)
所以就成日嘈,佢話我專制,我唔想子女又學佢成日打機,食飯都唔會一齊食,我煮的野又話淡 (緊係啦,就小朋友淡口 MA)佢唔食,情願自己買飯盒,仲要時間大家唔夾,我地食飯佢打機,我訓覺佢食飯 (我講放假時)咁你係咪好 咁我費事煮 LA,求求其其一餐得 LA..反正只是我地三個食!
咁樣好容易失陣架 !我唔想失陣 MA!

HIN_bb,
有轉變咪唯有慢慢接受lor, 無計啦, 受得人地人工, 都要頂住啦 :cry:

奶奶湊, 唔係唔好, 驚bb會被寵壞:-|
自己湊晒又好辛苦, 可能都係奶奶湊上午, 之後我跟番, 咁樣好d.
HIN_bb 寫道:
winwin

多謝你呀,你講得岩新轉變,可能我未習慣,我要努力去做啦!
唔緊要啦,你仲有唔夠2個月就生得,生左bb就無咁痛,忍耐下啦
而家係咪諗住奶奶同你湊bb呀?

winwin:
你睇人好,人睇你好姐......我早排比班c9搞到自己好火架......但係諗通左,冇野lu~~~
我係另一個topic見到我阿仔同學ge mama,所以係呢度都唔多方便講咁多~~~
winwin323 寫道:
大小不梁~ 好似妳至ok喎   

[size=x-large]Good morning!

eee...new topic ar.....I am not the last    

winwin, HiN-bb, big-small-not-leung,kitty, minnie      

Say hi & say bye lar, back to work sin    

kitty~ 妳越睇妳老公d缺點, 妳就越

女人思想係比男人成熟gar, 妳又成日湊住班細路, 所以覺得特別辛苦.
無計啦, 唔通唔理咩 :-|

妳老公無"退後", 只係妳成熟左, 所以行前左好多

唔好比較啦~ 妳所付出gei一切, 妳老公都會看在眼裏的, 比d時間大家啦

唔好嬲啦~ 如果唔係就唔靚又唔索gar la

係!我會努力
咁都好,有人同你分擔!唔駛你咁辛苦!
HIN_bb,
有轉變咪唯有慢慢接受lor, 無計啦, 受得人地人工, 都要頂住啦 :cry:

奶奶湊, 唔係唔好, 驚bb會被寵壞:-|
自己湊晒又好辛苦, 可能都係奶奶湊上午, 之後我跟番, 咁樣好d.[quote]
HIN_bb 寫道:
winwin

多謝你呀,你講得岩新轉變,可能我未習慣,我要努力去做啦!
唔緊要啦,你仲有唔夠2個月就生得,生左bb就無咁痛,忍耐下啦
而家係咪諗住奶奶同你湊bb呀?
[/quote]

yuetmama

早晨呀   
yuetmama 寫道:
[size=x-large]Good morning!

eee...new topic ar.....I am not the last    

winwin, HiN-bb, big-small-not-leung,kitty, minnie      

Say hi & say bye lar, back to work sin    

yuetmama
morning ,
我家有對雙子公主

Morning !

我來報到 !

好啦...由今天起又保持原狀啦 ∼!
我發左成個星期白日夢----由我撞返佢的一刻 ,是我諗多左!

winwin,
你都唔好去hipo la...我去果時d人好狠,一有新衫倒出來即跑去搶,有d又扲住個藍..我都比人撞到幾次 !
你 女女d衫而家仲係咪都係度呀?
我家有對雙子公主

早晨
Minnieluo 寫道:
Morning !

我來報到 !

KITTY

邊個佢呀   
kitty 寫道:
好啦...由今天起又保持原狀啦 ∼!
我發左成個星期白日夢----由我撞返佢的一刻 ,是我諗多左!

winwin,
你都唔好去hipo la...我去果時d人好狠,一有新衫倒出來即跑去搶,有d又扲住個藍..我都比人撞到幾次 !
你 女女d衫而家仲係咪都係度呀?

大小,
呢個世界真係細..你又識左一個同你個仔同班的家長呀?
咁咪好囉..有新 fd ,又可交流交流 la !

話時話,我大女英文要寫作..
之前有幾幅圖,講一d野,之後要自己作埋個尾,寫大約25字,我覺得好似好深,佢中文已經”也也烏”仲要用英文作
結果佢作埋個尾,而我就用英文寫返出來..咁好似佢又學唔到不濟  !

你地小二都係咪咁呀 ?
我家有對雙子公主

minnie,
等左你好耐 la  早晨

hin_bb,
佢----是我差d同佢結婚的人..大家有緣冇份 !
我家有對雙子公主

哎呀~ 已經lelelala入黎, 都排咁後   
好彩有minnie墊底

早晨~各位靚女   

oic!唔好諗咁多啦!
kitty 寫道:
minnie,
等左你好耐 la  早晨

hin_bb,
佢----是我差d同佢結婚的人..大家有緣冇份 !

你都笑
Minnieluo 寫道:

[quote]
哎呀~ 已經lelelala入黎, 都排咁後   
好彩有minnie墊底

早晨~各位靚女   
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題