用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 各位瑪利諾神父既家長分享吓啦!
樓主: 芝芝媽
go

各位瑪利諾神父既家長分享吓啦! [複製鏈接]

Re: 各位瑪利諾神父既家長分享吓啦!

芝芝媽

係啵!!
甲部好似可以填3間 ??
我都想好似你咁, 甲部第1志願就抽中  

瑪利諾神父真係值得放係第一 "智" 願 ? 留番考入去好過啦 , 除非你只係想入呢間就唔同 .

car-long 寫道:
瑪利諾神父真係值得放係第一 "智" 願 ? 留番考入去好過啦 , 除非你只係想入呢間就唔同 .

car-long
留番考入去好過啦~~請問點考?? 係咪叩門??
因為我唸住"神父"有中學   
請指教 !!

禧媽媽,

其實, 我抽到頭獎都有掙扎架, 不過經多位家長提供意見後, 令我對學校有更多方面了解, 所以真係十分多謝佢她們.
希望妳可以為你囝囝搵一間適合佢的好學校( 因為有時適合佢小朋友唔外表適合妳囝囝)及祝好運!  

芝芝媽

芝芝媽
如果我有機會中"頭獎"的話, 我都擔心囝囝跟唔到, 因為我聽講話程度都深, 唔知到時會唔會好辛苦 ??

禧媽媽,

哦! 程度深唔深呢就各有唔同既睇法, 有家長表示深有表示合理, 而此校是傳統小校. 如果妳問我,我想等囡囡開學後再話俾妳知做參考. 不過都是個句~最緊要睇自己小朋友性格及留意學校德育做得好唔好, 學生多數乖唔乖,因老師,朋輩影響力十分之大呢! :

芝芝媽

芝芝媽
我都明白揀學校時, 要注意是否適合自己小朋友.
唔可以羊群心理
不過, 我仲有一年時間可以唸

禧媽媽 , 寄信去心儀學校 , 等人地有位就會 call 你 . MFS 一 d 都唔係深, 係多 ! 而且無作謂既多 !

carlo

仲可以叫car-long醒d佢囡同學既文筆註作你睇下.....佢囡d同學平時同佢囡係點溝通.......你pm佢啦,包你睇完有另外睇法.........

car-long,
平時你囡收既紙仔呢.........
禧媽媽 寫道:
芝芝媽
下, 原來仲要觀察學生放學架??
係咪可以睇到d小朋友乖唔乖呢.....??
但其實我都好鍾意呢間學校, 所以暫時仲未唸第2間(區外)  

car-long
下, 無謂既多 ~~  :cry:
點解唔同我所聽聞既 ??
唔通, 佢地要求唔同 ??  

Sindy 寫道:
仲可以叫car-long醒d佢囡同學既你睇下.....佢囡d同學平時同佢囡係點溝通.......你pm佢啦,包你睇完有另外睇法.........

car-long,

Sindy
文筆註作~~係咪即係"傳紙仔" ??
我 PM car-long, 佢唔知會唔會彩我 ??

係呀,就係傳紙仔囉
禧媽媽 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
仲可以叫car-long醒d佢囡同學既你睇下.....佢囡d同學平時同佢囡係點溝通.......你pm佢啦,包你睇完有另外睇法.........

car-long,

Sindy
文筆註作~~係咪即係"傳紙仔" ??
我 PM car-long, 佢唔知會唔會彩我 ??
[/quote]

Sindy
你地小朋友都係同學仔呀 ??

請問學校係唔係0係07搬新校舍??
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

唔係
禧媽媽 寫道:
Sindy
你地小朋友都係同學仔呀 ??

Sindy , 好彩唔係 ! 要還神  

carlo

聽你地咁講.....好似"馬馬地"咁  :cry:
可以講多d黎聽下呢!
thanks

袓安 寫道:
請問學校係唔係0係07搬新校舍??

祖安
咁橋係度碰頭  
08年先搬呀

希望你都可以同我一樣還神啦......
car-long 寫道:
Sindy , 好彩唔係 ! 要還神  

carlo

你有興趣,其實可以約下car-long,你睇事實好過聽我地講啦...
禧媽媽 寫道:
聽你地咁講.....好似"馬馬地"咁  :cry:
可以講多d黎聽下呢!
thanks
‹ 上一主題|下一主題