用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖安德烈小學
樓主: 法子
go

聖安德烈小學 [複製鏈接]

Re: 聖安德烈小學(net40)

lamsuetwai,
我收到通知辦手續,有訂校服,交簿冊,雜費等資料

揚莉煒媽咪 ,
我住青衣架,第時我要好早起身揍囡囡上學呢~~     

普通話課one or two times per week.主任話不太記得,他說p.2在精英班,不外代表以後都是,耍keep住成績,才可繼續在精英

oh~
你住青衣都幫個仔報呢一間學校=.=
會唔會辛苦d呀

聖安德烈係咪一條龍架?

lamsuetwai,
我收到通知辦手續,有訂校服,交簿冊,雜費等資料

法孑,

可否告知約幾多錢交簿冊,雜費??

我現在不知怎麼辦, 6/6 kts 都要註冊. 都要交以上等費用.
該用戶已被刪除

lamsuetwai,
書簿,文具,雜費等等...total 1270
訂校服另計

kts係私小,st andrews 係新校津小,要比較...kts  或會好d....kts始終係"用者自付"麻...  
不過長遠計...我覺得竟然讀到幾好的津校,又可以留多d $$比小朋友學野,咁不如讀津小..我又要考濾下經濟麻...

希望你能揀到小朋友適合的小學l~~

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

我現在不知怎麼辦, 6/6 kts 都要註冊. 都要交以上等費用.
--------------------------------------------------------------------------------

Reg both la. Though need to pay few thousand dollars, you buy time that can allows you to consider more to make the "right" choice.唔好話我哀  

few thousand.....        大拿拿成千銀!!唔讀又冇得退,為左買個"consider "....好"容"下喎,好似...唔值law,一個人霸住2個位...       

法子,
要這麼快比書簿,文具,雜費啦.  我的想法都一樣. 但 都 15/16, 始終kts 都幾難考而收了兒子, 放棄, 有點可惜.
jack&jill,

我應該都會 both 註冊先, 但 8月1日都要決定, 時間都不是很長.

揚莉煒媽咪 ,
聖安德烈不是一條龍,

你地幾時去註冊呀~~?

lamsuetwai,
我也明白的.
kts要交費了嗎?如果kts交了費又不能退.就不如讀kts吧...
:wink:  :wink:  :wink:

統一派位 6/6-7/6註冊,是否要交費用?要交多少?     

6月6日下午去聖多馬報到囉
唔知駛唔駛帶錢去呢?
法子 寫道:
揚莉煒媽咪 ,
聖安德烈不是一條龍,

你地幾時去註冊呀~~?

JACK AND JILL,

DID YOU GOT ANY OFFER FROM PRIVATE SCHOOL??

DO YOU GO TO YING WAH TO KNOCK DOOR.

法子, 我都是住青衣, 派了第7志願-呂明才 :cry: 而家好苦惱想搵多幾間叩門, st.andrew 叩門有機嗎 ?  
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

LOOLOO,
派了第7志願-呂明才       你有冇私小backup呀?
老實講,青衣區我覺得得主恩,保良局世x/陳x,何x芸 係OK...其他都...............          所以我跨區去st andrews.
st.andrew 叩門,你都可以試試,多個機會麻.... 你可以到聖多馬問下呀~希望你叩到心水學校~~~~~~       

揚莉煒媽咪 ,

註冊日應該不用帶好多錢,
不過個日可訂校服--有95折,帶定40元按金就OK.

法子, 揚莉煒媽咪,
原來註冊日可以訂校服, 但豈不是要帶小朋友去? 唉, 這可麻煩了

揚莉煒媽咪,
我可能要星期三才去註冊, 因為還未預備照片呀. 不過, 不知道註冊後, 是否又要再於另一日交書簿費......

法子,
你住青衣, 會否坐校車?

zimba,
st andrews 有2間校服供應商,價錢差不多,到時你可模模看看2間校服質料&樣式來訂購.
我都未知校車到唔到青衣,遲d再睇下點至算lu~
你呢,係咪住附近?
‹ 上一主題|下一主題