用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ozoz
go

2nd in 一問 [複製鏈接]

引用:你地都好丫,起碼早啲有得+second+in,+就算

原帖由 爸爸愛您 於 13-08-28 發表
你地都好丫,起碼早啲有得 second in, 就算得唔得都好,都早啲知道,唔使好似我地咁, 日日等信通知去 2 in  ...
我相信呢一批2nd in的信已寄出晒, 暫時你唔使日日望信箱住, 因為真道係一批批寄信, 唔係個別, 所以你見遲吓有人post 收到信才望信箱吧。 日日望只會增添壓力而已。

回覆:carolvw 的帖子

我個仔今日in咗,緊到問佢平日點返學都唔識搭,死未!

引用:我個仔今日in咗,緊到問佢平日點返學都唔識

原帖由 sumchanma 於 13-08-28 發表
我個仔今日in咗,緊到問佢平日點返學都唔識搭,死未!
我個都係咁上下,哈哈,怕怕羞羞咁。

你們小朋友畫的畫,老師有收起嗎?知唔知代表咩意思?

引用:Quote:原帖由+carolvw+於+13-08-28+發表我

原帖由 ozoz 於 13-08-28 發表
我女都要提先打招呼佢肯答問題就ok la.
面試前千吩咐,萬吩咐地提醒阿囝要記得打招呼; 老師和爸媽傾談時要自己畫畫和睇書。 入到课室,個人呆咗,提佢都冇反應。 到傾談初段,阿囝都有招呼自己。到中,尾段,佢已經行咗過嚟二次揾我哋,check吓我哋傾完未 事後問佢仲乜成日過嚟,佢答話鬼知你哋傾咁耐咩

引用:Quote:原帖由+爸爸愛您+於+13-08-28+發表你

原帖由 556699 於 13-08-28 發表
我相信呢一批2nd in的信已寄出晒, 暫時你唔使日日望信箱住, 因為真道係一批批寄信, 唔係個別, 所以你見遲吓 ...
今日我問過老師,今次2nd in 5日,不過我無問in幾多人。

回復 pmapble 的帖子

我個女都係今日second in完, 面試完老師有收到我女兒畫幅畫, 我都希望是有"意思"   

引用:+本帖最後由+wahsan+於+13-8-28+22:22+編輯

原帖由 wahsan 於 13-08-28 發表

回復 pmapble 的帖子
老師無收我女張畫,淨係話你畫咩呀?海洋世界?好靚喎。。。一般客套說話。

556699 發表於 13-8-28 18:43
我相信呢一批2nd in的信已寄出晒, 暫時你唔使日日望信箱住, 因為真道係一批批寄信, 唔係個別, 所以你見遲吓 ...
我個仔都無份2nd interview,我就暫時將真道書院放低唔諗,全力報其他小學!九月將會超忙!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

me 2, 老師都無收我個女張畫, 我唸畫得靚唔靚,應該唔係重點

引用:me+2,+老師都無收我個女張畫,+我唸畫得靚唔

原帖由 Gjessico 於 13-08-29 發表
me 2, 老師都無收我個女張畫, 我唸畫得靚唔靚,應該唔係重點
你係咪普通話老師in?

回覆:2nd in 一問

我個仔係有普通話老師in, 都係冇收幅畫,仲要我個仔未畫完就in完,5:30 趕收工

回覆:2nd in 一問

今日In完,放下心頭大石,一齊等9月尾啦!

引用:今日In完,放下心頭大石,一齊等9月尾啦! +

原帖由 weslau 於 13-08-29 發表
今日In完,放下心頭大石,一齊等9月尾啦!
9月重有好多可以報,希望我哋小朋友有間最合適嘅學校收。

引用:我個仔係有普通話老師in,+都係冇收幅畫,仲

原帖由 sumchanma 於 13-08-29 發表
我個仔係有普通話老師in, 都係冇收幅畫,仲要我個仔未畫完就in完,5:30 趕收工

...
我女係咁啱又係有位普通話老師in,無收畫。

今日in完,老師叫他比幅畫佢,他唔肯比話未完成欠油顏色(畫得唔靚)但老師堅持要,同埋我們in得好快,應該唔得啦

引用:今日in完,老師叫他比幅畫佢,他唔肯比話未

原帖由 男仔頭 於 13-08-30 發表
今日in完,老師叫他比幅畫佢,他唔肯比話未完成欠油顏色(畫得唔靚)但老師堅持要,同埋我們in得好快,應該 ...
In得快?見家長快定小朋友快?

回復 ozoz 的帖子

開始3人一起入課室,問了D好簡單問題,然後家長外面等,小朋友in先,一陣之然家長再入去,小朋友坐係另一邊畫晝,家長in咗5-10 mins內走得,臨走時要小朋友幅畫!!

小朋友表現差,好緊張又冇乜出聲!!!!

引用:回復+ozoz+的帖子 開始3人一起入課室,問了

原帖由 男仔頭 於 13-08-30 發表
回復 ozoz 的帖子

開始3人一起入課室,問了D好簡單問題,然後家長外面等,小朋友in先,一陣之然家長再入去,小 ...
入去問warm up問題時我女都膏藥咁貼住我細細聲答,佢後來答答下都係答"係","唔係",無整句。我出去之後就唔知佢有冇大聲答,in完曬,個女出黎逐條講返問過乜(要留返第日幫細妹準備interview 用)。小朋友interview 好難講。

回覆:男仔頭 的帖子

我個仔咪又係咁,同我地一齊見時,緊張到不得了,周身"Au", 好簡單的唔識答,有些仲要我幫手引導
後來我地出咗去,剩返佢一個就唔知佢點,問返佢咩都講唔出,只知佢話有些識答,有些唔明老師問咩!不過佢話我地唔在場冇咁緊張性!
都已經完了,大家都努力下次機會吧!

‹ 上一主題|下一主題