用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Down Syndrome - Not disable, differently abled..... ...
樓主: reginang
go

[唐氏] Down Syndrome - Not disable, differently abled..... (Part 2) [複製鏈接]

pakyingma
湯姑娘話第日開小組Janet會同柏楹一齊上堂架~~好開心呀!

CATCA:  湯老師 ,  是的,  因為前年與她同一個課室,  JANET 跟她 ?  你想知道她的好不好嗎 ?

chelsea ma
新工人visa已批,但人人都8月1日後至攞visa,機位好緊張,可能要再遲一點才到!我已經後勁不繼,無心機做家務了!下禮拜2J開始放暑假,我諗我會發癲~~~

[ 本文章最後由 catca 於 08-8-13 00:46 編輯 ]

yes, yes, yes.
原文章由 chelsea.mama 於 08-8-12 06:51 發表
JANET 跟她 ?  你想知道她的好不好嗎 ?

catca,
下禮拜2J開始放暑假,咁家務便有人接力囉

為你打氣!至多遲些請你食野,同你增肥

[quote]原文章由 catca 於 08-8-13 00:32 發表
chelsea ma
新工人visa已批,但人人都8月1日後至攞visa,機位好緊張,可能要再遲一點才到!我已經後勁不繼,無心機做家務了!

Regina:  你的電話未能接通, 已關機嗎 ?  
check pm pls urgent !

hey all
最近都不見大家上來, 應該都是很忙!!!
我來跟大家say hi
祝各位小朋友新學年順順利利

閑閑媽媽
你好嗎??? 閑閑去左新學校適應如何??
不知你媽媽康復了沒有, 希望她沒大礙!
有空請給我電話.

Hello Regina 姨姨,
柏楹而家開始用緊你送既杯啦,佢用呢個杯會飲水,真係好多謝你既禮物 下次要再約過出黎,要帶柏楹豬親自多謝Regina姨姨先得

各位老友,近來如何呀,點解小左出黎傾計既,好彩各位老友都有blog,可以見到小朋友既近況! 得閒上黎講下近況呀,如果唔係就變得生蔬架啦, Take Care!

hi pakyingma
no need to thanks la, i'm glad to know that pakying love to use the cup.
byw, i'm now in shanghai with my 2 little monster, we had lot of fun here
will come to chat more after back to hk.
take care everyone

嘩Regina,原來你出左埠,玩得開心d呀,返黎再傾過呀! Enjoy your trip in Shanghai.
Cheers,

原帖由 reginang 於 08-10-5 21:43 發表
hi pakyingma
no need to thanks la, i'm glad to know that pakying love to use the cup.
byw, i'm now in shanghai with my 2 little monster, we had lot of fun here
will come to chat more after  ...

hi there everyone,
we are back this morning

regina: astha在上海度過5歲生日 ?

chelsea ma
差不多是, astha正日生日在家切蛋糕慶祝, 我地本來是打算去新加坡的, 不過左度右度爸爸都搞吾掂手頭的工作, 最後我自己帶2隻魔怪+工人去上海, 住左8日盡興而回   

原帖由 chelsea.mama 於 08-10-9 21:01 發表
regina: astha在上海度過5歲生日 ?

自己帶兩個 ? 雖然有工人幫手,  好厲害!

是否去探上海那個朋友 ?  食過甚麼美食?

係呀, 我地住在朋友仔屋企, 佢地3隻魔怪一齊玩已經夠HAPPY, 一大早同傍晚在屋苑內花園四處周圍跑, 足夠佢地消耗多餘精力....
這趙祗吃過南飛翔小籠包/南京街的地道早點及川菜, 帶住成棚人出去食都幾辛苦, 所以寧願在家住, 慳返D 比我去SHOPPING

原帖由 chelsea.mama 於 08-10-12 22:58 發表
自己帶兩個 ? 雖然有工人幫手,  好厲害!

是否去探上海那個朋友 ?  食過甚麼美食?

Happy Birthday to Astha
姨姨祝你快高長大,健康快樂
Regina,你真係勁呀
原帖由 reginang 於 08-10-10 21:52 發表
chelsea ma
差不多是, astha正日生日在家切蛋糕慶祝, 我地本來是打算去新加坡的, 不過左度右度爸爸都搞吾掂手頭的工作, 最後我自己帶2隻魔怪+工人去上海, 住左8日盡興而回   

...

thank you auntie

原帖由 PAKYINGMA 於 08-10-13 22:48 發表
Happy Birthday to Astha
姨姨祝你快高長大,健康快樂
Regina,你真係勁呀

kit
想問你一下,希希上既早期係個別多定小組多? 唔知點解,Janet同柏楹上小組好多(ot 和 pt 每月各2次),個別好少既(st, 幼兒導師每月各1次)?~~~我想知係咪間間協康都係咁...
唔該。

catca

希希上既早期係
個別...每個月(ot ,st,幼兒導師各1堂),pt就2堂
小組...每個月3堂

但今年開學(由8月中到現在...因老師話未定)
希希是上個別堂多...
ot,st各1堂,pt 2堂,幼兒導師3堂,
小組暫時只上了3次,

我要等下個月schedule先知有冇吾同左?

原帖由 catca 於 08-10-23 23:03 發表
kit
想問你一下,希希上既早期係個別多定小組多? 唔知點解,Janet同柏楹上小組好多(ot 和 pt 每月各2次),個別好少既(st, 幼兒導師每月各1次)?~~~我想知係咪間間協康都係咁...
唔該。 ...
有著你所以有快樂 有著你所以有希望
‹ 上一主題|下一主題