用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步!
樓主: brenda0505
go

大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步! [複製鏈接]

bigheadgirl,
please check pm.

welove 李太

唔好意思,我係咪又遲左呀,我都好想報名呀,如果有位就contact我啦,Brenda,我pm我e-mail比你啦!
26/8, 報名人數:
brenda0505 x 3
blmon
ccnam
bigheadgirl x 3
mcdull888
veronchan
wunstar (Can I join?)
connie
mylovelyboy
amylo22
welove (2a,1b)
N21 x 2

[ 本文章最後由 N21 於 07-7-31 03:14 編輯 ]

26/8, 報名人數:
brenda0505 x 3
blmon
ccnam
bigheadgirl x 3
mcdull888
veronchan
wunstar (Can I join?)
connie
mylovelyboy
amylo22
welove (2a,1b)
N21 x 2
bb00 X (1a,2b)

brenda

sorry!個日係囝囝舊歷生日,要返奶奶屋企拜神食飯,參加唔到
你睇吓其他媽咪可唔可以幫手book塲

amon,

預祝妳仔仔生日快樂先 , 祝佢身體健康、快高長大
好可惜妳唔能夠參加

brenda & other mami,
可否改期, 等amon可一齊參加, 多d人開心d
另外, 我仔仔上小組處重未知成唔成到班, 若成唔到, 就可任何時間, 否則要成四點幾先响何文田過嚟, 令其他人等就唔係太好, 咁唯有再下次先 呢兩日先會有答覆

bigheadgirl

Please resend email to us
[email protected]

Thank you very much.

welove

[quote]原文章由 bigheadgirl 於 07-7-30 01:58 發表

我好想參加你哋個聚會,但8/26嚟唔到,唔知第時會唔會再攪呢?預埋我吖!我個B(3y5m)啱啱評估為有自閉傾向,好唔開心好無助...

本人提意改25/8, 順便同 amon 囝囝興祝生日, 小朋友唱下歌仔,最終由brenda & amon決定

welove,
Pls check email. (剛send咗email比你,但你原本的account都係唔得,另外一個PM比我的account應OK, pls check)

Brenda,
其實我好希望原班人馬可以參加呀,因上一次唔係好多時間認識晒所有mummy,但好似仲有tonicJ,yymm2007未知道再有gathering(唔見佢地有留言),會唔會用其它方法(email or telephone)通知佢地呢?好想再見返所有mummy呀!
我25/8唔得呀,上午亞仔要返協康,下午要睇中医呀(應會睇到3:30pm or 4pm),會唔會考慮19/8(Sun)呢?

Amon,
預祝BB生日快樂, ,今晚email recipe比你,如整旦糕遇到有問題可anytime打电話比我.

[ 本文章最後由 bigheadgirl 於 07-7-31 16:50 編輯 ]

bigheadgirl

榕x書岩岩打比我叫我8/8帶囝囝返去見醫生,佢哋又咩都唔肯講只係話見醫生,搞到我好迷惘
我應該要注意咩,會否即刻做評估,是醫生還是治療師做評估呀

veronchan,ccnam & bigheadgirl

thank you very much

All mommies,
對不起,兩天沒上BK,遲了回答,blmomX3 please.  Thanks.  
我剛剛發現有個Asian Autism Conference organised by Autism Parents Network Foundation,時間是1/9 and 2/9兩天,我正考慮去唔去,因價錢都幾貴,要$1200一位,Group Tickets (>4 people)就$1000一位,請問有mommies有興趣嗎?
Here is the link: www.conference.autismpnhk.org  

Amon, 預祝你仔仔生日快樂!聽完你同仔仔的經歷,我真的很慚愧,你行既路比我辛苦同耐,卻這麼堅強和堅持,而我因性格急,當仔仔不合作(尤其在家training時),很容易就對仔仔沒耐性,我真的要向你好好學習。:

各媽咪好, 因現在amon & veron都想改期, 而我19號又唔得, 咁不如12/8(sun), 大家ok ma?似乎呢次聚會攪得成同齊人既機會好微...

原文章由 veronchan 於 07-7-31 11:38 發表
amon,

預祝妳仔仔生日快樂先 , 祝佢身體健康、快高長大
好可惜妳唔能夠參加

可否改期, 等amon可一齊參加, 多d人開心d
另外, 我仔仔上小組處重未知成唔成到 ...

原文章由 brenda0505 於 07-7-31 23:02 發表
各媽咪好, 因現在amon & veron都想改期, 而我19號又唔得, 咁不如12/8(sun), 大家ok ma?似乎呢次聚會攪得成同齊人既機會好微...

12/8(sun)
CCnam  (ivy)3人

blmon, 我呢個星期反而會同我朋友&her son (2yr)去做皮紋測試, 聽講人一出生皮紋永不改變, 可以從中睇到好多dna或將來先睇到既問題e.g. 讀寫障礙etc. 收費約$1k左右. 雖然未知一定有用與否, 但總想係未知既情況下發掘一些方法去知道多些真相.

另, 現在我想改期係12/8(SUN). 暫呢幾日都未見REBECCA, MAY或MAGGIE等人上BK, 我都真係好希望會原班人馬, 感覺WARM D!:loveliness:

原文章由 blmom 於 07-7-31 21:30 發表
All mommies,
對不起,兩天沒上BK,遲了回答,blmomX3 please.  Thanks.  
我剛剛發現有個Asian Autism Conference organised by Autism Parents Network Foundation,時間是1/9 and 2/9兩天,我正考慮去唔去 ...

CCNAM- IVY, 其實個人只係得19號唔得外, 任何一天都OK, 其實25號都係好提議, 又可以同AMON囝攪生日, 但好似BIGHEADGIRL唔得, 我盡量都想原班人馬見到面! 不如大家投票啦.  

我選12/8 (SUN), 18/8(SAT) & 25/8(SAT)

原文章由 CCnam 於 07-7-31 15:47 發表

本人提意改25/8, 順便同 amon 囝囝興祝生日, 小朋友唱下歌仔,最終由brenda & amon決定

CCnam (ivy)3人 三天也沒問題

其實我8月份所有Sat & Sun都得,除咗25/8要4点後才得.

我都好想好想好想原班人馬再聚呀.如果真係在25/8gathering,我晚一点嚟join你哋吖.

Amon, pls check email.

hi

我除左11/8 其他星期六日都得..

amon :

下次再見既時候, or pm 比dr既資料我好嗎, 但我應該會去ivy介紹果個dr wong 試左先, 不過keep住資料一定有用...

你要加油呀, 我地大家都要努力去照顧好自己既小朋友,大家互相扶持呀......

我八月份除了12/8外,個個星期六、日都得。好希望快D再和大家見面!

Brenda, 我也有興趣皮紋測試,你做完後可以上來comment一下嗎?Thanks!!

再post多一次autism conference資料,in case有mommies有興趣: www.conference.autismpnhk.org

岩岩問咗clubhouse 12/8 & 25/8 只有6:15pm-10:15pm有位,18/8 Full

似乎25號最齊人,會否考慮6:15pm-8:15pm
‹ 上一主題|下一主題