用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小五 talk 一 talk (07~08年)
go

小五 talk 一 talk (07~08年) [複製鏈接]

小五 talk 一 talk (07~08年)

各位準小五媽咪呢邊請   
fion414 ----->1仔小五
siulisa------->1仔小五
alicetong---->1仔小五; 1女小一
M&A Mom--->1仔小五; 1女K3
ling1211----->1仔小五; 1女現在3個幾月大
mansonwai-->大仔小五; 2仔16個月, 3B07年9月
701003------>1仔小五; 1女中三,1女小二
hhma ------->大仔小五; 細仔小三
wwyee------>大仔小五; 囡囡小一
jazzmama--->1仔小五; 1女K3
joanneka---->大女小五; 細女3歲
yeegi -------->大女小五; 細仔小二
InMaMa ----->大女小五; 細女K2
Flora -------->1仔小五
浩朗媽 ------->大仔小五; 細仔k3
Zoey--------->1女小五
JP------------>細仔小五; 大仔F.1
Looby-------->大仔小五; 細女小一
ffhhmama -->大仔小五; 細仔小一
菲媽----------->1女小五
mayc--------->大仔小五; 細女小一
angelnch2001->
大女小五; 細囝K3
gigi------------->1
女小五
必必------------->大女小五; 細仔小一

bb2wong------->大仔小五; 細仔小一
khmama524 --->1仔小五
Melodykitty----->大仔小五; 細仔小二
Eva-------------->大女小五;細仔小一
ptm_sarah------>大女小五; 細仔幼兒班
Betty媽咪-------->大女小五; 細女小一
katelam--------->1仔小五;1仔小一;1女K3
QQ3003----------->1仔小五
Bwmama----------->大仔小五; 細仔小二

歡迎各位隨時加入

[ 本文章最後由 siulisa 於 07-8-9 11:14 編輯 ]

Re: 小五 talk 一 talk (07~08年)

raccoon_dog

認真吾該哂 , 等妳消息

jazzmama

吾講真係吾知, 咩過2000會慢d ga

差d忘記多謝妳添, 妳真係好有心機, 認真多謝哂 . 如果有埋答案更加好

我地公司就吾可以比我咁做啦, 影印張紙都要心驚膽跳
:cry:, 老細越來就越   講個電話又吾得, 傾句計又吾得, 樣樣都吾得, 我就

yeah   

siulisa,

可唔可以加入呀?  我有一個囡囡升小五呀!

看到隔離一個 topic, 題目係 "老師派卷時, 就是學生判刑時", 講到小五生呈分既壓力, 看完真係要警惕一下自己, 我地除左要學習如何去教導, 亦都要學習如何控制自己既情緒, 依家小朋友既壓力實在唔少喇!~

等我.....報到先  

zoey

哈哈.....到 小五果時

呢度個個媽媽都會一定會緊張到 short short 地
到時可能我地要一齊訂太太口服液都似    

Zoey
當然可以啦, 即加在第一頁先

早幾日我話比個仔知, 吾知點解連住二個星期半夜醒佐都

mansonwai,

但以我識個 d, 又真係唔係咁 short 咋 wor         , 可能一家唔知一家事               . . . . .

siulisa,

阿女依家睇緊圖書, 所以有時間入黎打個轉    :    .

我覺得妳仔真係好懂事, 好乖呀!~

Zoey

佢算ok啦, 吾激我時
請問妳囡睇緊乜圖書?
妳地今日有咩節目呀?

siulisa,

前晚我係圖書館借左十幾本圖書比阿女睇呀, 英文書多, 夠佢睇一兩個星期嫁喇     :     !  之前阿女睇開 Magie Tree House, Magic School Bus 之類既系列書, 但佢只係用黎追故事, 對學習英語作用不太大, 所以暑假我會借番淺易一些既書比佢學下人地既寫作技巧, 等佢用黎慢慢睇!

今日阿女下晏去學乒乓球, 係抽康體嫁, 平靚正呀          .

Zoey

妳囡好乖肯睇英文書, 相信佢英文基礎一定好
我就最擔心亞仔英文, 佢又吾肯睇英文書, 淺的又話淺, 深的佢又吾肯睇

請問妳囡之前識吾識打乒乓球?

siulisa,

咁妳搵番 d 唔深唔淺既比佢睇啦          .

我女偶而都會打下乒乓球, 但唔多打, 所以唔多叻 law.

Zoey
你不嬲都係我地組員黎架啦
siulisa唔記得加你名, 打佢pat pat 就岩架啦

我都好驚比到太大壓力呀仔,因為我都出名惡,但唔比又驚佢唔知游左去邊...

我尋日都買左d書比呀仔,英文都唔知買咩好,好多佢都好似唔明甘既.故事太淺又驚佢怕悶...
中文反而好d,佢就黎睇晒魔盜皇,買左哈利比佢.

mansonwai
快d去格吓價,太太口服液定靜心平d呀

各位好, 我都想加入呀! 我有兩個仔一個升小五一個升小一   

siulisa 寫道:
各位準小五媽咪呢邊請   
fion414 ----->1仔小五
siulisa------->1仔小五
alicetong---->1仔小五; 1女小一
M&A Mom--->1仔小五; 1女K3
ling1211----->1仔小五; 1女現在3個幾月大
mansonwai-->大仔小五; 2仔16個月, 3B07年9月
701003------>1仔小五; 1女中三,1女小二
hhma ------->大仔小五; 細仔小三
wwyee------>大仔小五; 囡囡小一
jazzmama--->1仔小五; 1女K3
joanneka---->大女小五; 細女3歲
yeegi -------->大女小五; 細仔小二
InMaMa ----->大女小五; 細女K2
Flora -------->1仔小五
浩朗媽 ------->大仔小五; 細仔k3
Zoey--------->1女小五
JP------------>大仔F.1; 細仔小五
歡迎各位隨時加入  

ffhhmama
welcome   

Hi! siulisa:
我都加入可以嗎?
大仔小五、細女小一,

hhma,zoey,jp,mansonwai:
Hi!

我e+已經擔心緊考試點同兩個温習!

looby
我就係"河東獅吼"甘lor     
looby 寫道:
Hi! siulisa:
我都加入可以嗎?
大仔小五、細女小一,

hhma,zoey,jp,mansonwai:
Hi!

我e+已經擔心緊考試點同兩個温習!

hhma:
我之前同呀仔温習,把聲巳經沙哂!我驚兩個我會啞呀!

醒目開學勳章

mansonwai 寫道:
zoey

哈哈.....到 小五果時

呢度個個媽媽都會一定會緊張到 short short 地
到時可能我地要一齊訂太太口服液都似    

到時可能買"太太口大力"送砒霜
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道
‹ 上一主題|下一主題