用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

x忠校車差 [複製鏈接]

我個女今年P.3差不多每年都為校車投訴,不知可解課外活動後校車特然唔入翠桐樓,叫我出村口接,由村口回程要15-20min,如果唔入早d講現在投訴無門校車職員態度差.

[ 本文章最後由 qqel 於 07-9-29 16:32 編輯 ]
   0    0    0    0

我真係好 學校都唔知攪咩!而家候氣唔上唔落

同意, 我都覺得佢地service勁差!! 課外活動後的第二轉校車, 居然confirm唔到幾點鐘到站, 仲叫我自己預時間接小朋友!!! 話如果架車到左無人接就會車小朋友番學校
..
其實都唔明, 之前都見有好多家長投訴呢間校巴公司, 都唔知學校攪咩, 係都要用佢哋, 咁樣令人對學校印象都扣分!!

我星期六已致電校監會,今早已收到回答跟進,11:00我再電學校副校長又話會跟,總之等........ .
我真係想知佢哋自己d仔女係吟會點.
針唔拮到肉就唔痛
又返工又要照顧小朋友,得一個做,就算兩公婆做學校都唔可以要家長交貴車費及擔心.

原文章由 琳琳B媽 於 07-10-1 01:41 硐表
同意, 我都覺得佢地service勁差!! 課外活動後的第二轉校車, 居然confirm唔到幾點鐘到站, 仲叫我自己預時間接小朋友!!! 話如果架車到左無人接就會車小朋友番學校
..
其實都唔明, 之前都見有 ...

我都想呻吓.....上星期五第一次坐第二轉校車...之前話5:30到..但早左約15分到...結果我小朋友係落車點間稍為識得既舖頭度打電話比我..出去接佢...但架校車已走左一個電話都無 ....
今日係第二次....有左之前早到既教訓...5:15就出去等....點知等到5:45...係街企左30分鐘...個司機話真係預唔到時間喎...仲叫我自己問學校.... 究竟點攪架:cry:

唔係化, 你個小朋友好似1年級bor 都就咁放佢落校車, 唔見左點算!
學校究竟知唔知佢哋咁離譜㗎!!

原文章由 emonmama 於 07-10-2 22:21 硐表

我都想呻吓.....上星期五第一次坐第二轉校車...之前話5:30到..但早左約15分到...結果我小朋友係落車點間稍為識得既舖頭度打電話比我..出去接佢...但架校車已走左一個電話都無 ....
今日係第二次....有 ...

原文章由 琳琳B媽 於 07-10-3 00:12 硐表
唔係化, 你個小朋友好似1年級bor 都就咁放佢落校車, 唔見左點算!
學校究竟知唔知佢哋咁離譜㗎!!

已經同學校講左架...我話就算個小朋友係識得間舖個老闆..而個老闆又認得我個小朋友..都唔可以就咁放低掛...好牙煙喎....我覺得個保姆應該直接通知家長早到囉....個老師覆我話...佢地就咁放低個小朋友一定係唔妥架 la...睇吓可唔可以比到份list個司機..可以同我哋聯絡喎.....之後就唔知係咪真係會好d

我個小朋友今年P.3,年年都係校車問題,要解決應該早d,好多高年級或同村住另願搭其他車,我雖然有個姐姐湊,但始終唔放心.:cry: :cry:

請問咩叫做其他車, 可以詳細d講嗎?
我都唔係太like佢, 唔知依家d人係咁樣定係點啦,
d態度鬼死咁串.令人  

原文章由 qqel 於 07-10-3 12:02 硐表
我個小朋友今年P.3,年年都係校車問題,要解決應該早d,好多高年級或同村住另願搭其他車,我雖然有個姐姐湊,但始終唔放心.:cry: :cry:

emonmama ,
hey ~where u live ? O ~! really chiseen of your case woo~O ~no~today is my daughter need to late for back home ar,then yesterdy my mum also ask the school bus then they also ask "don't know what time can arrive" so really shit ~!

原文章由 emonmama 於 07-10-3 00:33 硐表

已經同學校講左架...我話就算個小朋友係識得間舖個老闆..而個老闆又認得我個小朋友..都唔可以就咁放低掛...好牙煙喎....我覺得個保姆應該直接通知家長早到囉....個老師覆我話...佢地就咁放低個小朋友一定係唔妥架  ...

原文章由 yaupuiyi 於 07-10-4 11:17 硐表
emonmama ,
hey ~where u live ? O ~! really chiseen of your case woo~O ~no~today is my daughter need to late for back home ar,then yesterdy my mum also ask the school bus then they also ask "don't know ...

我住觀塘....個司機話d時間要睇果日有幾多學生搭...好似第一次得幾個小朋友..而我囡係第一站咁咪早囉...第二次...多左學生..要去麗港城同其他地方...咁咪遲囉....佢叫我問番學校喎....唉 ..真係...

[quote][/quote]
其實學校同校車問題只有一貫作風,A

今日仲離譜呀...何主任話架車5:15分至到學校...攪到6:10先等到個囡....佢話其實近排都收到好多家長投訴..已經約左校車高層傾...希望真係有改善啦...:-|

yes~i agree your point ,
then i live in Po Pui Court ,then they also reply me of that ,School tell me must ask school bus,but on the other hand ,if i ask school bus ,then they tell me need ask swchool lor~!chiseen ~!

then last saturday ,my daughter need to learn some course ,but in 12:00 pm ,then hv some problem of her ,cos my mum can't see her in that time(cos that time is my daughter放學時間),but ask school then they tell my mum said "吾關我們學校事,因為係外判,maybe wait wait la~"
So really CHISEEN of their reply,so now i want to see Ms HO then want to know is what happen ~!!!

原文章由 emonmama 於 07-10-5 19:53 硐表
今日仲離譜呀...何主任話架車5:15分至到學校...攪到6:10先等到個囡....佢話其實近排都收到好多家長投訴..已經約左校車高層傾...希望真係有改善啦...:-|

原文章由 yaupuiyi 於 07-10-9 11:25 硐表
yes~i agree your point ,
then i live in Po Pui Court ,then they also reply me of that ,School tell me must ask school bus,but on the other hand ,if i ask school bus ,then they tell me need ask swchool ...

上星期六我等個囡時...係聽到有個家長講緊個小朋友好似無上堂..自己一個係後面...個小朋友係yellow ...個老師話d活動唔係學校負責喎....學校都唔知攪乜架 ....

校車方面..其實都同何主任講過幾次...但都係無乜辦法

其實我覺得學校係有d負責任,每當發生咩事就話人哋問題,好似校車有問題就將責任推比冠忠,根本兩者都有問題。
校車及活動都係學校找出來比家長選擇點解唔關佢事, 又期校車只得一間冇得選.

Yes ar~! but now Ms Ho reply me just tell to some Miss and some super first woo ,then maybe later hv some reply for me lor~
so that this week i'll go to see see is what happen lor~!

原文章由 emonmama 於 07-10-9 15:28 硐表

上星期六我等個囡時...係聽到有個家長講緊個小朋友好似無上堂..自己一個係後面...個小朋友係yellow ...個老師話d活動唔係學校負責喎....學校都唔知攪乜架 ....

校車方面..其實都同何主任講過幾次...但都係 ...

我個囡第一次都係咁樣, 佢上錯左p.2既普通話班,照上完佢喎.
乜d老師唔點名

原文章由 emonmama 於 07-10-9 15:28 硐表

校車方面..其實都同何主任講過幾次...但都係 ...

[我仔上年搭校車也有類似情形, 經各家長多次投訴後才知與校車公司簽了三年約, 今年是最後一年...

我仔上年搭校車也有類似情形, 經各家長多次投訴後才知與校車公司簽了三年約, 今年是最後一年...

簽幾多約都唔可以唔顧及小朋友安全&家長感受.
‹ 上一主題|下一主題