用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 筲箕灣崇真學校 筲箕灣崇真學校?
go

筲箕灣崇真學校? [複製鏈接]

0    0    0    0

我也想知. 看学校WEBSITE, 说用爱教导学生, 好像不初.另外校舍看起来像很新, 并很大

原帖由 曲曲 於 08-9-22 11:13 發表
無人講過呢間學校??

http://www.skwtts.edu.hk/
21/9(日)參觀筲箕灣崇真學校
一年級有四班 每班都不夠20人(小班教學)
09年入學會有半級普教中
英文用大故事書教學
學校資料升中派位都不錯
英語能力達全港水平以上 ...

我上星期睇咗呢間, 我冇乜經驗唔識評價, 但呢間學校比我感覺很好, 校長主任老師比我好舒服嘅感覺, 小班教學, 校舍都好新, 設備都很好, 最中意佢哋引用一句話大約係咁教導孩童走正確的路, 就算到老也不偏離”, 我係唔係好睇表面呀? 校長話升中band 1, 2, 3約占1/3, 算好定係一般呀?
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

我都想知呀! 最初揀小學係頭位心水, 但後來聽身邊朋友講麻麻地, 令我唔知點算....
我想揀基督教學校....現在打算西灣河基灣, 但其實覺得自己不是自己心水.....
點算,點算.....星期五交表了....我真的不想後悔呢.....

请问你们是否校網16, 你们打算选那一间? 箕湾小校好像压力太大, 功课很多. 你们对选哪一间小校, 有甚么意见? 小朋友读紧哪间幼儿园, 我个仔读紧明我幼儿园,, 每天话不想上学, 又话老师很凶, 常常骂人, 很不开心, 不知点算好.
‹ 上一主題|下一主題