用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 有無2011年入讀的家長?
go

有無2011年入讀的家長? [複製鏈接]

好慶幸....小囡在首輪自選以20分被取錄
   0    0    0    0

原帖由 yukichan1974 於 10-11-23 02:03 發表

恭喜晒! 上年我也是首輪入到架, 希望你囡囡來年都有個愉快小一生活

原帖由 yukichan1974 於 10-11-23 02:03 發表

me too!  Hope we can see each other.
I will register tomorrow.

恭喜晒! 我尋日朝都去註左冊喇, 第時多d 交流下
原帖由 6ozstung 於 10-11-23 17:37 發表

me too!  Hope we can see each other.
I will register tomorrow.

多謝! 相信在這所學校讀書會很開心, 因為上次開放日時, 我訪問了幾個同學, 他們都同說在這裡讀書十分開心.

題外話.....你是否這區居民?
原帖由 phoebekk 於 10-11-23 15:57 發表

恭喜晒! 上年我也是首輪入到架, 希望你囡囡來年都有個愉快小一生活

原帖由 yukichan1974 於 10-11-25 12:38 發表
多謝! 相信在這所學校讀書會很開心, 因為上次開放日時, 我訪問了幾個同學, 他們都同說在這裡讀書十分開心.

題外話.....你是否這區居民?

你講得對呀, 阿囡每日返學都好開心! 我唔係依區住嘅

想問下今年20分自行大機會收嗎?

原帖由 phoebekk 於 10-11-25 16:29 發表

你講得對呀, 阿囡每日返學都好開心! 我唔係依區住嘅

我仔仔2011年讀P1, 但培道都收左, 而家諗緊讀邊間.
籮仔不經不覺已6歲啦, 今年升小一啦!

大家好:
我有以下的書是朋友送給我,如合用請取,只求清書櫃
今日新常識一上A,一上B          2004版 教育

今日新常識作業 一上A,一上B     2004版 教育

課室普通話     1上                 2005 版 課本   

今日互動數學1上A,1上B     2002初版2005重印

今日互動數學1上A,1上B作業     

有意請pm

今年我個細多第一輪都入咗呀!大家今年同學仔今日去交書簿費睇下見唔見你地?

Hi Parents,

My boy is going to be P1 in Sep 11, frankly, I feel uneasy for him to adapt the primary school life (parents feel the same).

Any experienced parents are able to tell the standard of the school? The quanity and quality of homework that required by the school? I try to get an idea from their website but not much clue can be found there.

Anyway, good luck to all parents and their children.

我個仔仔今年入P1. 開放日時, 我都訪問了幾個同學, 他們都同說在這裡讀書十分開心. 另外,我想問一問, 元朗有無校車/保姆車好介紹??  校車最遠到上水但唔到元朗 !

回復 1# li_tung 的帖子

嘩....你住元朗咁遠都嚟讀, 介唔介意講吓你揀呢間學校的原因?

請問大家買了幾套校服着?or, 知唔知星期幾要著運動衫?

我買咗各2套.  我諗 8/26 號返學就會知星期幾要著運動衫
原帖由 ssskwan 於 11-8-11 13:44 發表
請問大家買了幾套校服着?or, 知唔知星期幾要著運動衫?

hi, 我都只買了2套校服, 2套短運動服, 未買長袖運動服...請問除了牛頭角, 那裡還可以買到呢, thx

我個囡讀1D, 有無同班家長?

HI, 我個囡1B~
‹ 上一主題|下一主題