用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

有無1A班的家長? [複製鏈接]

有無1A班的家長?

我亞女是1A的學生, 她剛剛完成了全部的測驗, 不知有無其它家長可以一齊傾吓及呻吓啦!

Re: 有無1A班的家長?

Vanessa_mum>>>hihi!!!!你好呀!    我囡囡都係1A架!係呀,測完驗真係輕鬆哂,雖然好快又會到12月考試,但起碼可以歇一歇先!本來唸住呢幾個long weekend同佢玩餐飽,點知佢又病左!!!!    不過都算好彩既,若測驗時病就真係大镬!!!!
Vanessa_mum 寫道:
我亞女是1A的學生, 她剛剛完成了全部的測驗, 不知有無其它家長可以一齊傾吓及呻吓啦!
該用戶已被刪除

Vanessa_mum, 妳好!!
我亞女都係1a班, 啱啱測完驗好輕鬆, 但係又要prepare考試, 都幾辛苦, 好在考試係聖

claire's>>>係啦,呢幾日將幾本簿日日拎黎拎去都無收番!!!好鬼重呀個書包!!!
claire's 寫道:
hello,

阿囡係1A, 其實測驗都有好處,就係放早好多,時間好用好多,書包超輕,明天個書包又係重過石頭, 明天使唔使BRING新中文作業? 仲有係唔係所有英文書包括所有作業都要BRING?    明天佢哋幾時去行街

Janet女>>>你好呀!你以前無上黎傾架???我囡囡都叫做ok啦!!佢好鐘意返學,但返黎好多時問番佢野佢都係10問9唔知,仲係慒盛盛咁!!!都擔心架,唔知佢上堂聽到幾多入腦麻!!!你囡囡呢?[quote]
Janet女 寫道:
Vanessa_mum, 妳好!!
我亞女都係1a班, 啱啱測完驗好輕鬆, 但係又要prepare考試, 都幾辛苦, 好在考試係聖

Hi      原來咁多1A班係度, 你地有無送女返學0架? 唔知有無係天橋見過呢?多d上黎分享下啦。

Hi Vanessa,  你女的名字係咪只1字?  (亞女話既)
Vanessa_mum 寫道:

有無1A班的家長?

Hello,

I would like to say hi to everyone. My daughter also 1A. I'm sorry my computer can't type chinese copies

Rynna Mum

Rynna Mum,
亞女返學ok嗎? 最緊要係開開心心.  有無幼稚園同學一齊呀?  

Hi Kiwai,

She don't has any old classmates together. So far she is ok but sometime still missing her old classmates may be not too much a new friends in her class. Even I'm no any ideal of this school before so have time to time to get the informations from the other parents from BK.

Rynna Mum   

Vanessa_mum, 早晨!! 唔好意思,噚日唔得閒, 所以沒傾計,我第一次上嚟傾,係無意見到妳召集1a班家長,覺得幾得意,就試吓玩,好開心!妳呢??我嗰女都鍾意返學,亦都好似妳嗰女10問9唔知,如果再問叫我去問老師,有時都幾激氣.如果我想知佢上堂有幾多入腦,唯有同佢温習或者默書,有時佢都會反抗,妳嗰女會唔會反抗???   

Hello every mother,

My girl is in 1A also. She is a forgetful girl and a small B, born in Dec. It is good to have another page for 1A mother as our girls are still small and may not really adopt the primary school life wholly.

How is your girl's test result? Mine is not very good, mostly are 8X and only Maths is better in 9X. Well, I don't give much pressure to her as she is still small comparing to other elder classmates.

She told me there is a classmate Emily Wong who got 3 x 100. What a smart girl!    Is Emily your girl?

我囡囡都係12月出生,有時佢會講一兩句同學名稱,惟有追問佢同邊個小朋友玩,成日都變,可能同佢地調位有關,昨晚已經話有3位同學約了她旅行一齊行,真是得意。

囡囡測驗都係噤上下,有錯唔小心,有錯寫錯字,亦有答錯問題,理解錯,她事后話當時真係見到以為係噤,唔通睇錯?剛剛先給她驗眼,有一刻唔開心,但見佢亦開心話比我聽幾多分,且亦已明白錯處,惟有叫她下次努力唔好錯喇!
自己都要放鬆d,有時會藉口話佢細,不過又未必係細就理所當然錯,始終12月至6歲。

Hello siumyra

My girl also a small B born in Dec. Her result are Chi 9X, Eng 8X, Maths 8X and Social Sci 9X. For me is ok coz they are still young and I don't want to give too much pressure to her and she has already do her best.

Rynna Mum

Hihi!!!!嘩原來有咁多細囡架?我囡囡都係12月先生日呀!一齊開生日會咪好鬼開心!!!!    我囡囡都係測得不過不失,全部都9x,算係咁啦,話哂都係第一次!!!

有無人聽日後日去聖家書院OPEN DAY呀?我約左Kiwaiwong & yillam星期日晏晝去呀,有與趣既可以約埋見下面丫!!!!

咁我囡囡都算係呢度的大姐姐, 佢3月既。 今次測驗算ok 啦,唔小心係例牌菜。 今日亞女係都要換冬季校服,話靚d喎,真係無佢收。
ac ,你女件shirt係咪20號?

你地女女通常幾點訓架?
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題