用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 蒙特竣利教材
樓主: cm93002
go

蒙特竣利教材 [複製鏈接]

Re: 蒙特竣利教材

可否預埋我.

唔好意思,第一次集體訂購我唔想太多單,雖然我同我朋友買過一次,但始終第一次集體訂購有一定風險,我又怕太多單難安排.請放心,只要今次成功,我一定會幫你地有興趣的人再集體訂購.

1) kp061078 約$600
2)jinis
3) ky2005
4) cuby
5)bb媽咪grace $1980 蒙特梭利專業版套裝20件MT0009
6) woodstock0
7) siukei
8) MashiMaro

請各位於15/1(星期一)前Email個 list比我

[email protected]

遲到者又候報者報上!! 敬請注意

候報名單:
1)jinis (補上)
2)KnN
3)ching kiu ( around 1000)
4)浚媽媽
5)Monty
6)Cleverbb
7)wasabicat
8)happy小米
9)Num Num
10)LittleMak
11)88654321

cm93002 & zitaeric,
知道你地會係24/1參加蒙特竣利教材家長培訓班.  我都想知多d, 但未有時間上堂(要返全日好長!).  可否上完堂分享下, 並唔介意既話,可否share d 上堂notes?? (如有!)
萬分感激!!
grace

Hi cm93002 & zitaeric,

我都有興趣參加蒙特竣利教材家長培訓班,請問有沒有詳細資料?
另外,收費如何?如何報名?
謝謝!

Num Num

NumNum 寫道:

謝謝!

Num Num

Num Num,
你可以打電話去問下,佢會send d資料同張form比你填,你填完之後連支票寄返去就得o架喇,電話係35896366
cm93002

NumNum 寫道:

謝謝!

Num Num

or see  http://infinitychildren.com/default.aspx

kp061078,

Pls. check email.

kp061078 寫道:
woodstock0 ,
收唔到你的file, please send again. 請註名姓名,地址,電話.

siukei, mashi maro,
please pm the 姓名,地址,電話 to me.

cm93002,
蒙特竣利教材家長培訓班好似差不多成千元.

cm93002,
蒙特竣利教材家長培訓班好似差不多成千元.

kp061078,
係呀,要980蚊o架,不過我諗住上完堂可以深入d了解點樣實行呢個教學方法,唔想半桶水嘛,講真我覺得幾貴o架

kp061078,

I have sent my info to you by email.  Please check it again.

Thanks for your assistance     

woodstock0 ,
收唔到你的file, please send again. 請註名姓名,地址,電話.

siukei, mashi maro,
please pm the 姓名,地址,電話 to me.

zitaeric & cm93002,

我都想上呀 ..... 但要返工, 上唔到呀     
如果你地上完堂, 可否上來分享一下

Thanks !

zitaeric 寫道:
Yes !!

See U later.

[quote]
cm93002 寫道:
[quote]
zitaeric 寫道:
To:  cm93002

See:
http://infinitychildren.com/default.aspx

zitaeric,
我都報咗呢個家長培訓班,係24/1個全日班,你係咪都係呢日呀?如果係有個伴嘛
cm93002[/quote][/quote]

各位,
我已send左我地的訂購比大陸,等佢覆有無貨,不過現知道MR0023 多变形几何大套餐(蒙氏14件套)無貨,佢話今年內都無貨, 大家請注意!!
以下是第一次訂購名單:
1) cuby              屯門 ($170)
2)ky2005          官塘 ($150)
3) cm93002      馬鞍山($150)
4) happy小米       將軍澳($150)
5)jinis                沙田($150)
6) siukei             紅磡($150)
7) mashimaro    何文田($150)
8) woodstock0   天水圍($170)
9)bb媽媽grace     九龍 ($150)
10)kp061078     青衣($150)

滙款每人$10

Cm93002,
980蚊對我來講太貴,我係當當網買蒙的書睇及去圖書館借書來參考,不過就費時o的.
加上佢套VCD試範點樣用蒙的教具,學唔少傢.我諗係台灣人錄,因為台灣o個邊好興蒙的教學.
不過講真,我真係好欣賞蒙的教學,加上我實行杜曼教學,再者互補不足.

Cm93002,
980蚊對我來講太貴,我係當當網買蒙的書睇及去圖書館借書來參考,不過就費時o的.
加上佢套VCD試範點樣用蒙的教具,學唔少傢.我諗係台灣人錄,因為台灣o個邊好興蒙的教學.
不過講真,我真係好欣賞蒙的教學,加上我實行杜曼教學,再者互補不足.

kp061078
我都係實行緊杜曼教學喎,唉而家做家長真係難,費盡心思都係想d仔女有個快樂o既童年,同埋將來條路易行do者,我o地都一齊勞力啦,得閒可以交流下

kp061078 & cm93002,

請問你哋係自己印flash card,定係買?定係用computer flash?

cm93002 & kp061078,

原來你地都有用杜曼早期教學,
我都有用呀 ~~
大家可以交流一下呀     

cm93002 寫道:
[quote]
Cm93002,

kp061078
我都係實行緊杜曼教學喎,唉而家做家長真係難,費盡心思都係想d仔女有個快樂o既童年,同埋將來條路易行do者,我o地都一齊勞力啦,得閒可以交流下[/quote]

siukei,
字卡我去旺角 colour print, 500張收 $500,自乙過膠.
百科圖我join左杜曼教育--"如何教寶寶百科知識",copy佢地o的圖去旺角 colour print自乙過膠.

siukei,

我初頭自己印咭同過膠,
但8月時炒左工人就無時間攪 ~~
所以亞仔個進度停用幾個月     
而家先再從新 pick up ......

e+改用 computer flash ......
因唔駛用咁多時間 prepare material &
已經無咁多地方擺

siukei 寫道:
kp061078 & cm93002,

請問你哋係自己印flash card,定係買?定係用computer flash?

我由仔仔5個月開始 frash, 而家13個月,一至五每日三次持續不斷, 字卡已完成500個字,片語已成70,就黎句子.
百科圖每日十種每種十張,巳完成大約400張.

Happy小米,

請問在當當買的那5本montessori 書是不是都值得買 ?
會唔會內容有重覆 ?

Thanks !

Happy小米 寫道:
siukei,

baby mon 係korea 果边modify Dr.蒙 原裝教具而設計的.
有啲係duplicate左function.

所以我都唔會買哂全部梦圓既product.

Dr.蒙原裝教具好大件ga, 幼稚園買就差不多. 同埋好似at least成百幾樣...

你bb仲未出世 ! 唔使咁快買, 我果set baby mon, 我bb1岁, 只係玩到少少咋...不如你睇吓dr mon 既書先啦.

(total 5 本)《蒙台梭利早期教育法》、《蒙台梭利儿童教育手册》、《童年的秘密》、《发现孩子》,《有吸收力的心灵》

可去当当纲買到:
http://search.dangdang.com/search.aspx?key=%C3%C9%CC%A8%CB%F3%C0%FB&selbook=1&selmusic=0&selmovie=0&key1=&key2=&key3=&key4=&key5=&mode=&catalog=

其他係其他人演繹其理論的書.

MashiMaro,
值得,好抵.. 仲有一本叫捕捉兒童敏感期,好正!
‹ 上一主題|下一主題