用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

danielboy 寫道:
心心,
Don't worry.  DanDan今日放學帶左自製Father's Day card 返來, 應該lum得掂Naoki's daddy喎.

唔知係咪我

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

Thanks all.
話時話, 聽你地報料, 今個星期上堂好似好好玩咁, Kristy miss 左真可惜啦!  不過 St. Cat d 先生真係唔錯, Miss Fung & Miss Lily 前後已打過 3 次電話黎問候, 我個女當佢地偶像架o麻, 同佢地傾計, 開心到顛左.

tungtungma, before Kristy 出水痘, 我都去左你囡囡&囝囝影相果間 studio 影相, 見你兩個揀果套公主王子衫咁靚, 都有揀.  果兩個ee係"乙水"小朋友幾叻, 不過攪到我個女笑得太燦爛, 成個"痴"線公主咁.  不過我嫌佢架相機唔夠靚, d相唔夠 sharp.  但咁o既$都算好抵o既!:

tungtungma814 寫道:
0203ma,

咁就安樂晒   

JESS647
上次na, nb都有母親節禮物, 係我地nc唔興整, daddy張咭又要我side腦汁
sabrina扮咩? 邊個負責扮烏龜?
naoki令人咁深刻一定係佢今日又落力攪笑所至, 我幻想到佢顛晒既樣子

0203Ma 寫道:
tungtungma, before Kristy 出水痘, 我都去左你囡囡&囝囝影相果間 studio 影相, 見你兩個揀果套公主王子衫咁靚, 都有揀.  果兩個ee係"乙水"小朋友幾叻, 不過攪到我個女笑得太燦爛, 成個"痴"線公主咁.  不過我嫌佢架相機唔夠靚, d相唔夠 sharp.  但咁o既$都算好抵o既!:

[quote]
0203ma,

咁就安樂晒   
[/quote]

我琴日都同兩個囡囡去

心心 寫道:
JESS647
上次na, nb都有母親節禮物, 係我地nc唔興整, daddy張咭又要我side腦汁
sabrina扮咩? 邊個負責扮烏龜?
naoki令人咁深刻一定係佢今日又落力攪笑所至, 我幻想到佢顛晒既樣子

jess647,
o夷?! 乜你咁粗勞呀?! 小心小心!
兩個ee o既笑話係就係粗老左d, 不過正正咪開正我個女果"泛"o羅.  我個細仔唔笑架, 都俾佢地影倒微笑同酒"粒", 算係咁啦!
仲有邊間好影呢?

jess647 寫道:
[quote]
0203Ma 寫道:

[quote]
0203ma,

咁就安樂晒   
[/quote]

我琴日都同兩個囡囡去

0203 Ma,

我仔仔都係MISS FUNG & MISS LILY 個班嫁
是NGREEN嗎?
之前我仔仔肺炎MISS FUNG都打過幾次黎問候
不過我仔仔就講極都講唔到邊個病咗
ANYWAY 希望Kristy早日康服啦
今個WEEK都冇功課 都係教吓課題以外既野
帶D水  帶D茶  做吓音樂活動

上個WEEK MISS LILY請了1日病假
有個外藉老師代課
學生分了2組活動 1組跟MISS FUNG
而我仔仔就跟外藉老師
活動完後MISS FUNG見到我仔仔右塊面有2度傷痕
於是問我仔仔点整到
佢就話比XX推到而碰落KITCHEN CONER到
但成個過程外藉老師都話見唔到同唔知
MISS FUNG 打黎猛SAY SORRY
放學時我媽咪到校車站接放學
佢就好興  見到1條傷痕由鼻樑到右眼角
另1條在右眼眉到暈"精"
右手亦有2度瘀痕 是2條打橫直線的瘀痕
其他媽咪都話  嘩乜 跌成咁
我媽咪激動到打去校務處唔理佢係邊個就話要投訴
結果譚主任就接聽&處理左個CASE
MISS FUNG 亦打了2次黎FOLLOW UP
我回家問仔仔 佢就話有喊
我就覺得小朋友碰到什至打架就小不免
但碰傷到咁 我仔仔實喊
但成個過程個代課老師都唔知我就好奇怪 !

jess647
今年當賭悔, 我成日都話寄望出年, 希望佢地識做編1班好d既補番數  
naoki話kelvin扮烏龜
仲有naoki尋日夾夾返學有冇比人笑呀? 佢要扮女仔呀死唔死?

你有冇收到成績表? 我未見

0203Ma, jess647,

e, 我影2次佢地又冇好粗俗講笑話喎, 佢只係同我個女講我lee埋, 睇你見唔到我, 我個大笑姑婆就笑喇, 可能我個女易笑, 但個仔就衰喇, 食住餅先笑下, 但影出黎都ok啦

係呢, 咁有相又比我地睇下, 雖然佢地唔夠好sharp, 但勝在夠平, 我有d朋友影親都成千元架

嘻嘻, 都好想睇下"痴線公主"相呀

又派左成績喇, 女女又係群性, 情緒及德育發展又只係3粒星      其他就4-5粒

hermanma

心心,
成績表我都未見,可能又係一個老師撐場,派唔切......
sabrina話吃茶點時miss.wong都冇來tim.....
係呀,原來kelvin扮烏龜啊! 最多人扮白兔,佢話lucas的兔仔最靚......

jess647
咁最慘果個可能係ms lee, 因為佢1個人做晒好多功夫, 果日返去眼見班馬騮個個咁乖, 估計ms lee下了不少功夫

HELENPOPO
NETNET有冇事呀?

HelenPoPo,

下, 咩咁架 冇人知

hermanma,
How is Herman now?  有時小朋友跌親難免, 但個老師連事發經過都唔知就離譜d!!!
咁o岩 yesterday 我擺返 Kristy 上次去旅行d相, 佢指俾我睇邊個係 Herman.  唔知你有冇果張相呢? 係o係觀景台, 兩男兩女 with Miss Lily 企高左影o既呢, 企o係 Miss Lily 隔離果個冬菇頭就係 Kristy la.
0203Ma

hermanma & HelenPoPo,

Herman & NetNet E+仲有冇事呀? 見你o地描述我都已經覺得心痛死! 有冇再跟進因咩事攪到咁傷! 或者可以問下其他同學仔知唔知發生咩事!

hermanma & HelenPoPo,
Herman & NetNet好d嗎?  I share the same view with 0203Ma, <小朋友跌親難免, 但個老師連事發經過都唔知就離譜d>, DanDan開學時都試過跌親, 但老師, 校車ee, 甚至DanDan自己都交代到件事, hermanma, 代課老師始終都係唔及自己班主任咁好.

Hi all,
Last Friday故事同樂日原來好得意架, Daniel話開始時要講 "請大家細心欣賞", 但佢問我, "Mami, 咩叫細心欣賞呀?"
另外原來仲有一part歌舞, "一跳二跳, 擰l擰擰擰跳", 唱擰l擰擰擰跳時扭埋patpat, 好cute架
Here are some photos for sharing:-
CLICK

danielboy,

Last Friday的故事同樂日家長可以出席嗎? 我唔知, 錯過晒呀!!!
Daniel而家好大個仔樣呀!!

alanchoi,
No, 家長唔可以出席, 嗰日我接送佢啫, 開場白 & 歌舞嗰part係Daniel自己報料咋, 唔知堅定流喎.

DanDan報料
Daniel話聽日好想返學, 因今日整咗jelly, 聽日有得食.  早排見好多媽媽報料話整jelly, 今次終於輪到我隻胃食Dan.

danielboy
古仔好型, 佢個FD好似佢條LAN

‹ 上一主題|下一主題