用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下
樓主: yauling
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下

TSLiu,
我估佢唔會喎, 佢只會報佢like嘅野, 醫生護士係佢至愛role play之一, Barney佢又鍾意咪講下囉, 教body parts嗰2個星期佢無講過半句.男模特兒搵4-5歲喎, Daniel未夠資格噃.

TSLiu 寫道:
danielboy,
我相信佢以後會繼續報料

danielboy,

Thomas and Barney is so boring indeed.  I am so selfish that I didn't buy any VCD/DVD for her. ha..
Maybe it is so-called generation gap..ha..

Chicken Little - I am not sure when it starts to show up in HK.  It seems quite funny.  

danielboy 寫道:
He loves watching Thomas and Barney which I find extremely boring.  Beauty and the Beast is one of my favourites while he finds it scarry.  Recently, he has fallen in love with Mr. Men and Little Miss.  I guess perhaps The Incredibles is the only one that we both enjoy watching.  Chicken Little seems rather entertaining.  I have read a story book on that with Daniel.  Do you know whether they are showing the movie here in Hong Kong during Christmas?  

Hehehe!     

Netnet 今日已經提早換季!

我係大溢買哂!佢話 d 碼好齊!   

tungtungma814 寫道:

根據通告, 11月可視天氣轉換冬季校服, 12月必須穿冬季校服   

stellabb
個fd幫我參加左你地個party, 不過我仲未入$, 真係冇時間, 我會盡快..

danielboy/ all nc parents,
你地會唔會有興趣? 好想見你地呀..

All,

我o係 世光買校服, 2套運動衫都甩色!
工人用手洗凍水柔順劑,條领都紅哂! 好鬼激氣!
佢係學校的指定校服商
貴過人service差過人都去,無非係聽聞佢quality幾好
点知甩色白領変粉紅領
咁肉孫点着呀!佢仲死唔認甩色叫浮色喎!
買校服過程都有二十分鐘
冇講過唔好加柔順劑喎
件衫的instruction更加冇講
衣服唔可以加柔順劑  唔係化
我相信一定有家長投訴
我都好想向學校反映
st cat 有二千幾學生  好大的生意額
佢咁做生意都生存到!
各位媽咪  請問你地去邊處買運動衫?
有冇甩色? 又係唔加得柔順劑嗎?
我想幫亞仔買過仲要快因返風  佢今日仲發焼!
唔該!!!

0203Ma 寫道:
All,
我o係 last Friday 終於去了世光買校服, 之前去過 Hippo, 唔齊碼, 冇買!
之前d mami 咪話過個男 staff 態度好差o既, 但我上去時佢又好 ok 喎, 可能睇心情啦!  套紅色運動衫佢話千祈唔好落柔順劑, 如果唔係會甩色!  But 我洗完都有少少甩色, 個白領有微微的紅色, 不過算鬼數啦!  費事煩!
見好多 mami 都冇買校褸, 我都冇, 但就八卦叫佢俾我睇o下, 紅色蘇格蘭格仔, 孖襟及膝中褸, with 毛 inside, i think will be very warm, $290.  我冇買, 但至今念念不忘, 好似冇必要但又覺得著起會好型, 痴痴地!

Hello Daniel boy...

今次daniel 個答案都應該有80%準...因為我個仔都話要帶d關於醫生的photo ar... 我諗都是真的...還叫我快d幫佢揾tim....

hello hermanma...

我係hipo 買了冬季運動服...但係都係叫工人洗...因為買時佢冇叫我唔好落柔順劑...所以我都冇話比個工人聽...但係佢有落柔順劑和消毒液(for baby use)...佢話冇甩到件衫領轉紅色...只係有d 水有少許紅色...

danielboy:
Daniel o既料應該準, 講得比妳聽就即管信佢啦! 唔係下次唔講o架喇!  :

各位:
我o係大溢買校服, 套運動衫冇甩色, 但我冇用柔順劑!

報料:
1. Role play ~ 醫生&病人
2. 教"刀"字
3. 教"好醫生"(兒歌書)
4. 唱"Little One Finger"

hermanma,

我都係世光買校服, 套運動衫係甩哂色, 條領變左淡粉紅, 我冇用柔順劑都係–樣, call 佢地問下, 個四眼佬仲死唔認甩色, 話d貨一定冇甩色, 冇人投訴過, 我大佢話落去比佢睇, 佢話唔好落去, 佢d貨唔會甩色, 仲 cut 我線, 幾鬼嬲
最嬲係佢唔認會甩紅色, 一d 售後服務都冇, $ 又貴人成倍

heiheima

想問下 大溢d 運動衫d 料好唔好? 係咪 一d 都冇甩紅? 我唔知 hippo 定大溢 d 料好d?

有冇mami 睇過兩間可比d 意見?

心心,

今日見到 nakoi 己換左季, 你係邊間買校服?
birthday party 應該 join 唔到, 因 sunday 要 family  day.
1124 旅行見啦.

我o係Hippo買運動衫冇甩色wor!我叫工人放入洗衣機洗,我都有用柔順劑及衣服消毒液,已經洗過幾次(因上星期已換冬季),個領仍然好潔白呀!

Me too.  我summer & winter 都係買Hipo嘅運動衫, 完全無問題, Sai Kwong條四眼佬係好衰架

cherriemama 寫道:
我o係Hippo買運動衫冇甩色wor!我叫工人放入洗衣機洗,我都有用柔順劑及衣服消毒液,已經洗過幾次(因上星期已換冬季),個領仍然好潔白呀!

[quote]
danielboy 寫道:
Sai Kwong條四眼佬係好衰架

huiyin
HIPO !

心心,Crystal,
Naoki同chloe有冇講要帶d乜?
琴日Sabrina返來,淨係講Alex生日同埋好處心積慮要開d糖來吃........
我都係hipo搞掂,PE uniform都冇甩色.不過未幫佢換,可能聽日幫佢換裙,因為覺得夏天條裙仔好薄.....
NC gathering 有冇下文?搵個Sat.大家唔駛返工時tea一tea?

$161?  可以還o下心願喎! But inside 係咪冇毛架?  If summer uniform is size 25, 件褸應買乜野 size 呢?  
點呢?  去世光買時佢又係話果d叫浮色, 唔係甩色, 但的而且確衣領紅了, 不過睇佢都唔會肯 refund 啦!  我 tomorrow 得閒都打電話去學校投訴o下先!
[/quote]
[quote]
tungtungma814 寫道:
0203Ma,

至今念念不忘, 好似冇必要但又覺得著起會好型, 痴痴地!

我又係見完後覺得好靚, 最後買左, 但在hipo買, 好抵, $161咋    當平時去街衫著都得

hermanma & huiyu
我都係hipo買, 完全冇問題.
世光唔掂bor

hildamama,
Daniel無話帶醫生photo噃,佢唔講,我唔會幫佢準備架.

HeiHeiMa,
拿拿拿!教個"刀"字,佢就唔講喇, 佢識既字真係完全唔提!
  我一早估到this week教個刀字, 特登問佢, 你估佢點答我? "無教,星期二先教架"
(Really? 乜你可以預知未來)

心,
I will give you a call regarding the party.

0203Ma,

我覺得ok喎, 裡面有毛架    要買就快的, 佢咁平好好賣, 我個女大舊, 買26都ok, 因已冇27 我個女summer都係著25.

我有個朋友比了pe衫我, 佢洗過好多次條領都冇紅色喎, 佢牌子係hipo, 我都買左一套新的, 但未洗過唔知甩色否 你洗過世光梗係唔會換啦 :evil:

你洗過世光梗係唔會換啦  <-------------但係如果未洗過又點知佢甩色呢?  睇黎世光都心知肚明, 如果唔係就唔會專登同我豬"up" d 廢話啦! 蠢左添!   所以我咪話唯有打電話去學校投訴 law!

咁又係 世光真係離譜, 貴過人質地又會咁既 要話比的家長知等佢地唔好中招至得
‹ 上一主題|下一主題