用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sjc chatroom
樓主: 147258
go

sjc chatroom [複製鏈接]

Re: sjc chatroom

Tomkate 寫道:
[quote]
BBChu 寫道:
妳又真係既!  喉嚨痛就要介口啦!  仲有吾好俾珀豪飲凍野呀!

BBChu,
我知架喇,今次我點都唔會再比佢飲架喇!! : [/quote]

Tomkate........ ..........
Remember to tell 珀豪 Daddy & your maid also, no matter how much 珀豪 wants to 飲凍野, the answer is "NO".   

新幹線 寫道:
ShanShan
你都咁高興, 你地係唔係自由行? 咁你有問題一定要問"日本通BBchu"啦!  

Yes, we go 自由行 lor.  Ask 日本通???  Of course la, in fact, already ne.  

Tomkate --- "如果搵一次,我地可以一齊去就好喇!!"  This is a great idea, but the chance is almost impossible lor.   :tongue:

h2dog1 寫道:
今朝一路換衫, 佢一路係張床"電來電去" , 淨係講: 我唔想, 我唔想, 問極佢都話唔想LOR...後尾咪叫佢自己同Ms Fung 講, 睇下得唔得..佢先至收聲唔再"電"咋....

BBChu, ShanShan,
你地就好啦....我真係好想去.....不過..平機票事小, 買戰利品事大ma...     

Sally1,
我懷疑係, 但自己又矇下朦下冇証據, 變左冇佢符... :cry:

h2dog1
oic.  Harriet.........  

"不過..平機票事小, 買戰利品事大ma" --- I totally agree, that's why I dare to go to EUR lor.  

We should all remember this formula:-

你疑係 + 但自己又矇下朦下 + 冇証據 = Forget it lor  

ShanShan 寫道:
Remember to tell 珀豪 Daddy & your maid also, no matter how much 珀豪 wants to 飲凍野, the answer is "NO".   

ShanShan,
珀豪好衰架,有時唔比凍野佢飲,佢就話要食生果,但係我地d生果全部都係擺
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

Tomkate,
Congratulation to 珀豪!    

BBChu, 新幹線,
nw機票好平喎, 不過試過新年個次之後, 我話過唔會再撘呢間airline.

ShanShan,
你同Natalie去日本邊一到呀 ?

h2dog1,
我d錢都係成日週圍放, 又唔知自己purse有幾多錢, 我奶奶都叫我放好d錢, 不過so far都未試過唔見.

sally1,
真係好可以陪住steven.

flyfly,
我囝囝同你嘅小朋友有機會做同學.

Tomkate
咳吾好食生果呀!  仲要食凍橙, 真係想好都難.  妳要忍心d.

paklamma
我上次nw, 又ok喎!  反而我吾多鍾意ua.

flyfly
1.  其實k1都係下學期先開始做功課, 如果k1已讀全日, 應該都會做功課.
2. 以我所知, 吾會一開始就全英文, 老師會睇小朋友既能力.  
3.  現派小一係計分數和住址, 同讀邊間幼稚園係無關係.  所以我無留意佢派位成績.

flyfly 寫道:
各位家長好!

我將會是sjc新丁家長,什麽都不是太清楚,所以想問一下以下問題:
1)全日班k1會否在學校做功課?
2)是否k1一開始就全英文上課呢? 因爲我兒子在家沒有用英語,我擔心他聼不明白miss講話。
3)知不知道sjc 派小一的成績如何?

謝謝!
flyfly

Tomkate 寫道:
[quote]

ShanShan,
珀豪好衰架,有時唔比凍野佢飲,佢就話要食生果,但係我地d生果全部都係擺

"不過..平機票事小, 買戰利品事大ma" --- I totally agree, that's why I dare to go to EUR lor.  

me too, 有次自由行去泰國都顛左, 膠布, 棉花棒, bb爽身粉通通買一大餐.....基至狗骨,狗糧都照買...   瘋狂係咁買...諗起都回味  

[/quote]

me too, 有次自由行去泰國都顛左, 膠布, 棉花棒, bb爽身粉通通買一大餐.....基至狗骨,狗糧都照買...   瘋狂係咁買...諗起都回味   [/quote]

h2dog1,

Wah
你真係超級瘋狂Wor

h2dog1 寫道:
   me too, 有次自由行去泰國都顛左, 膠布, 棉花棒, bb爽身粉通通買一大餐.....基至狗骨,狗糧都照買...   瘋狂係咁買...諗起都回味  

h2dog1
Really 瘋狂 ne.......  

ShanShan
買左件衫比 Natalie 啦!!!   

BBChu,
Stephy 要唔要呀??

BBChu 寫道:
Tomkate
咳吾好食生果呀!  仲要食凍橙, 真係想好都難.  妳要忍心d.

BBChu,
真係要忍心d呀,因為佢好識扭人比佢食架!!

ShanShan,
佢淨係食凍架咋!! :
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

h2dog1
吾駛啦!  吾該晒!

妳係bangkok買d野, 最終用得晒嗎?

h2dog1 寫道:
Iv, ShanShan, Sally1,
尋晚我都諗住做場大戲, 點知返到去, 真係好唔想同佢講野, 成晚同佢冇交流, 點知佢親我坐起廳時, 報串問我點解佢張床d被放既位置唔同左, 應該唔會大風架? 我就答佢, 係, 係我同婆婆睇過你d野, 然之後佢就自己講d $$既來源, 猛咁解釋, 我就話佢唔老實, 佢又猛咁話唔會偷野, 又發誓...(真頂佢唔順), e+ 冇辦法, 唯有d $$小心d law, 捉佢唔正 :cry:

嘩!妳個工人都好 smart 又好大膽喎! 左同左位即刻知同會問妳,勁! 今次件事就忘記佢,免得自己煩,但以後一定要叫自己及家人小心

h2dog1 寫道:

妳勁喎! 我遲 d 會去曼谷,有冇好介紹? 食?  spa? shopping? 玩?

BBChu 寫道:
h2dog1
吾駛啦!  吾該晒!

妳係bangkok買d野, 最終用得晒嗎?

我係big c, 買左好多好多野, 好平, 如棉花棒, 膠布約$2包, 大爽身粉$十拎蚊支, d野都可以用成年架, 多有多用law..

另外, 係翟道翟又買左好多香芬, 筷子等..

lv
原來妳又起程.  我去過一次都吾係好知定.  做spa我去左divana spa, 可以兩公婆一間room一切做spa.  

h2dog1
翟道翟我都有去, 由於太熱, 我都無點買野, 行左兩個鍾就走啦!  我都好想去做spa呀

lv 寫道:
妳勁喎! 我遲 d 會去曼谷,有冇好介紹? 食?  spa? shopping? 玩?

係呀 , 你自己去玩or跟團?? 冇嘜好介紹架, 我地次次去親都趕頭趕命, d市集又熱又辛苦, 又要就時間(因為有d只開星期五及六, 有d只開夜晚), 所以由朝早6:00開始行, 直落到11:00pm, 做 spa........我從來未試過架(我唔捨得做咁貴,   ) 食....更加no la...是旦食一餐就算ka la, 趕住博殺ka ma... 所以唔好意思, 幫唔到你   

新幹線
jason媽咪生左啦.
我剛過去睇個bb, 好我意呀!
‹ 上一主題|下一主題