用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好擔心...醫生話BB發展遲緩~~
樓主: 陸美爸
go

好擔心...醫生話BB發展遲緩~~ [複製鏈接]

Re: 好擔心...醫生話BB發展遲緩~~

個小組3-4 year old ah... mamee 個仔應該高級些。

我亞仔番星期5果班!  

mickeyma 寫道:
個小組3-4 year old ah... mamee 個仔應該高級些。

My name is Anthony

A 媽

好呀好呀, 做師兄呀, 呵呵

mickeyma

尋日先打過去灣仔中心, skw家長資源中心的戶外活動, 有d係同灣仔中心一齊攪的, 佢話下次見到係skw中心攪的活動, 可以打去問下佢地有無攪先報名

HI ALL,
好耐冇上黎LU, 我上星期公司出去會展開WATCH FAIR, 我自己又要出去企足一星期, 呢個星期都忙於開單.

新學期好多小朋友大大進步呀恭喜晒.  至於我囡囡病咗兩個幾星期, 又有幾日都無返學.  不過佢都有小小進步的, 例如會自己除褲仔小便, 出街回家自己除鞋及收拾回鞋櫃.  當自己在房玩CARD時見到公仔圖形會走黎我樹同你講CARD中的公仔, 如馬馬, 花花等...., 之後對眼一直望住你對眼等你的稱讚後就走回入房繼續玩.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

I'm so BUSY)))))))))))))     

嘻嘻..話口未完...

今日手冊寫住: Ms Cheung, 英文科老師(係學校以外既老師)說仔仔上課有些不集中, 容易被外物吸引注意力.

細路仔都係唔好讚, 一讚就...

無怪我問仔仔, 今日上英文堂教左乜, 佢答: 唔知呀>原來係發緊夢. 問佢中文今日寫邊個字, 佢又答到: '二'字囉, 果然留心同唔留心係有分別既.

mamee

mickeyma 寫道:
Yu also join the Saturday 小幼苗.
Mickeyma

Mickeyma

44無錯呀, 我個仔係參加左柴灣星期六下午個小幼苗. 我見個時間岩, 咪打電話去問下: 個小朋友4歲半參唔參加得, 佢地話得, 咁我咪試下報名囉.

到時見啦

mamee

講講吓~~唔記得講吓承少近來d衰o野~~

依家講多咗o野,放完個鼠假,學識駁咀:
有次佢玩時推倒小朋友,我叫佢講對唔住,佢話:唔對唔住   

近呢個零月,叫佢食飯,麵,慘過乜,勞氣到不得了,成日都話:唔食飯,唔食麵...... :tongue:  :tongue:
最慘係我已經日日放學同佢去公園玩番一粒鐘至走,返到屋企都仍舊唔肯食,真係俾佢吹漲......    今日仲由5:30玩到7:30至走,走時同佢講:返屋企食麵啦!佢居然又話唔食,原本打算切兩個蘋果俾佢食算o架啦~~好在佢爸爸煮好個麵時佢都肯吼吓,仲食完之後仲話要........真係唔知佢真唔食定假唔食......    不過如果晚晚都要8:00至俾佢食佢至肯食,我就真係死俾佢睇啦!         
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

另外講件好笑o野過你地知,

依家每逢禮拜六下午,承少都會去上個專注力訓練,係由一個職業治療師教.上個禮拜六個PT同佢地玩大波,玩完個PT讚承少,你地估唔估到個PT讚承少D乜?   

tin,

我怕我今晚上唔到嚟~~
又或者上得嚟你地都已經瞓晒~~
話聲你知--我禮拜五多數過唔到海,因為犀利媽約我,我點都就大肚婆多d~~   
不如我聽日拎d o野俾你呀!順便俾埋陸美女d o野俾你,咁你禮拜五幫我俾佢好唔好?
見字call我啦!我應該無咁早瞓

請問I位的ST一年有幾多小時呢?
送姑娘好似講過,不過唔記得左...

It's 18 hours per year i.e. 1.5 hour per month in average.

Justin2002

tin_tin

你囝囝同我囡囡間學校係同一個st黎架.

tin_tin 寫道:
請問I位的ST一年有幾多小時呢?
送姑娘好似講過,不過唔記得左...

承媽﹐

等你開故。

小艾比 寫道:
tin_tin

e? 係 woh. Same district. But I forgot her name. How many ST hours will she have each month?

hello 各位....

好耐冇上lai, 見大家都話小朋友有進步, 真係好lu...   

mamee... 好似囝囝今年係唔係 k2 la? 你有冇去聽 d 有關 升小嘅 seminar 呢?

各位 mommy, wan chai 區有冇心水?  我諗住今年会搬屋 ah.... 所以想知道有冇好口"卑" 嘅小学啫....

唔知点解俾先生講到都心急埋 tim....

好似叫鄭姑娘呀.  佢一個月黎我囡囡學校2-3次架, 每次有單獨半個鐘ST TRAINING.

tin_tin 寫道:
[quote]
小艾比 寫道:
tin_tin

e? 係 woh. Same district. But I forgot her name. How many ST hours will she have each month?[/quote]

我個仔間學校ST是由"靈實"負責, 今日第一之見ST, &由婆婆去听, 囝囝"蜘身到比", 又不肯講野, 又蚊知咁細聲, 細膽到死.        

caroleks

灣仔 = 我果區.....................
‹ 上一主題|下一主題