用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 有沒有1D班家長
樓主: P1STUDENT
go

有沒有1D班家長 [複製鏈接]

Re: 有沒有1D班家長

crystalmom, P1STUDENT
好呀!好呀!  我都好想女女和多D同學玩,她也是說沒有同學和她玩.
Tweety 英文方面我都幾怕佢唔行到學校講

1. 昨天阿仔告訴我話有老師同佢哋全班講星期日是Mr. Alex 之生日!

2. 我已經開始鼓勵Elvin可以多啲同啲女同學玩,因為女孩子此終斯文啲,但佢同我講依家淨係識得"Lam Ching Lan"<因為坐佢隔離 + Crystal + Crystal隔離位個女仔!

Crystalmon,
Elvin佢都同我講想學日文,因為佢係超級超人迷,所以有陣時看見啲玩具/VCD都是有日文,因佢問我是什麼意思我又唔識答,所以佢話想學日文,我估佢以為學日文好簡單!

P1STUDENT
我女以前都係超級超人迷,屋企都有好多超人/VCD都有,睇VCD個時有日文歌佢都跟住歌好得意.宜家可能跟女仔玩得多無咁鍾意超人啦!

Hugo's mon,

Pls check pm!

Winnie, Crystalmom

我個仔一講超人就停唔到口!我已告訴佢Crystal有學日文,叫佢可以問下Crystal一些日文是什麼意思,如果Crystal都唔知,可以託Crystal問她的日文老師,希望這樣他們可以慢慢開始溝通一下,再成為好朋友,現在我個仔大多數都是同男孩子玩多啲!

該用戶已被刪除

Hugo's mum,

我也簽了回條會出席,到時見!

Sorry, I don't see any memo about the Friday night meeting, what's it?  Is it on coming Friday 29 Sept?
該用戶已被刪除

P1STUDENT,Winnie

[quote]
P1STUDENT 寫道:

Elvin佢都同我講想學日文,因為佢係超級超人迷,所以有陣時看見

Thanks, Hugo's mom,
I will sign the memo tonight and see you on Friday.

Crystalmom,

可唔可以俾你囡囡學日文個Centre資料我啊,我在網上面見到QQ Club 有得學,但又唔知教得好唔好?

Crystalmom
我都想睇睇比資料我呀!
THX YOU

P1STUDENT, WINNIE,

冇錯,就是QQ club裏的 Ekimae.  本人都好滿意囡囡的進度,在家中不用

crystalmom
請問咁你囡囡學日文個到一個月幾堂幾錢學費呢?

昨天晚上教阿仔執書包,發現唔見

P1STUDENT
我上 星期六約見了幫Mr. Alex 的李老師他有講過我地班有好多小朋友都留書無帶D書回家,我都見到有D小朋友書本在課室無令的回家.

P1STUDENT,

Crystal 昨晚已經報了失,同樣的書,但佢昨日上堂已無書用,要同Sophia share.  所以我估計不是老師收了,佢話明明放了在locker的,等佢返學

welcome, flyman_chan

1D班家長?  你見了Mr. Lee?我未約到他,希望coming Friday 都有機會見,多D了解學校的生活.

Crystalmom

P1STUDENT,crystalmom

唔諗住啦!因為生一個好容易,但教佢同養佢真係好大件事!
‹ 上一主題|下一主題