用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 有沒有1D班家長
樓主: P1STUDENT
go

有沒有1D班家長 [複製鏈接]

Re: 有沒有1D班家長

crystalmom
會有老師(李老師)會打電話比你問你見唔見家長架!他個日都有問我、他話論(姓)去打電話比D家長問見唔見Mr. Alex .他話第一個就是打比我  

之前看漏了這段訊息!

Elvin都有同我講話班上有2個小朋友特別頑皮,經常搶佢

P1STUDENT 寫道:
唔諗住啦!因為生一個好容易,但教佢同養佢真係好大件事!
頭頭我有諗過架,諗真D個老又唔想又要教佢由頭開始過都幾辛苦.後來就唔諗lu.

請問1D班之打針同戶外參觀是否同一日

Flyman-Chan,

請問你同李老師傾了些什麼,可唔可以分享一下?我

本應同大家一樣,教育不容易...
但我唔小心多

winnie,

winnie_1710 寫道:
crystalmom
請問咁你囡囡學日文個到一個月幾堂幾錢學費呢?

你可以check pm(私人信息),我send 了出去.

另外,Crystal 被取錄入了兒童舞的試訓班,Tweenty是否一齊. 但訓練日(Friday)是她去北角上日文的時間,見Crystal 話好想試兒童舞,今日

我都要返去睇

雖然我同我先生都沒有任何宗教信仰,但無論有幾多過小朋友,我

P1STUDENT
   你仔真係好聽話幫你編排好時間!我女有你仔一半就好啦!
我問過人早午戶外參觀的.
Crystal被取錄    但我女女她不被取錄   
那就好了Crystal可以做家姐   
我上年知自己有BB都好開心,但在今年4月他上了天堂我飛常傷心,但我知不只我一個傷心.我女也是飛常傷心.我老公開頭都唔想她知,但因我要入完就沒有可能不說.她知了就在爸爸面前大 但到我出完時她一D都無 ,我女知我有左個時一定同Crystal 一樣咁開心,
其實Lee件事我都放在心,都唔想在想啦!
後來都有勞力,想要多個但係宜家就

Totally agree!
The kids are the gift from God.

[quote]
...但無論有幾多過小朋友,我

唔洗Sorry已經過左去,我都唔記得架.只係希望妳生個QQ的BB比我玩

P1STUDENT

他說我地Lee班D小朋友好聰明,有好多小朋友D英文好好,有一個小朋友是在國際學校轉過來所以講英文好叻!
又有講D小朋友平時有D咩得意野,聽完都覺得好笑.他都有講過邉個聽話邉個唔係咁聽話.但他話正體來說我地班D小朋友都算乖所以大家放心啦!她話Tweety多野講.  :evil:
L[quote]
Flyman-Chan,

請問你同李老師傾了些什麼,可唔可以分享一下?我

原來打針同去戶外活動真的是同一日,都是10月25日,希望可以上門去街街,下午才打針啦!

今天帶回了Cambridge書回來,但仍未見Reading書出現,另外佢話有一本Maths書(俾老師收了),而本資訊科技書要明天回學校找一找,開始無咁"懞"了,起碼問佢嘢佢唔再係答你"唔知道又或唔記得"

今天偶然看了一看將軍澳循道小學之網站(因Elvin有好多同學都選了該校,故八卦一看),發現間學校會把每天黑板上之家課/通告放上網,給家長及學生看(可能其實有好多學校都係咁做),覺得又幾好喎,可能佢哋唔係直資/私校,可以同政府申請文職位置來處理這些行政工作,我哋學校可能資源不足,所以個網站唔多Update,如果可以Update少少就更加好了,起碼知道自己有沒有簽漏通告!

今天手冊寫了做中文工作紙(乙)P.13-14!已慢慢看見他開始適應小一的生活了,比預期快,因開頭估計佢起碼要1個月時間才可完全適應!

仲有,佢愈來愈喜愛返學,這也是我們想他入讀這所學校的原因,希望佢開開心心的返學,不用死背/死默也學到嘢!

該用戶已被刪除

手冊這個問題我也有問李老師,我女頭一個星期一本英文功課也沒有寫在手冊上,後來先知有很多要做,上星期小女只寫中文科的功課,李老師說星期一會在教她們什樣寫手冊,昨天她先開始樣樣功課寫在手冊上,因有李老師話比她們知道老師寫手冊就在這個板上,我也有問他為可不在學校之網站家課/通告放上網,給家長知有什麼功課,後來(唔係好記得他什樣說)好像是:他說我們會開會時在想想什樣,看用什麼放發可行.
該用戶已被刪除

今天我女手冊寫了做中文工作紙(乙)P.13-14!and一張改正的造句(害怕,搬)沒有其它功課了,
該用戶已被刪除

(P.19-21) of the Grammer workbook我唔知要做喎?
‹ 上一主題|下一主題