用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

MICKEYMA

你個醫生就好似我之前係灣仔遇到的狗醫生甘lor.  無得整???????????問題係佢整吾整者.

我99都成日話, 甘細個吾駛整, 遲d實換恆齒吾駛補, 但係如果吾補, d菌遲d會影響埋隔離果d, 到時想補又補吾到要mok的時侯, 跟住d牙整下整下會擺住原來門牙的位, 將來出恆齒的時侯, 就會無位出.

but呢d information我都係看到返來, 未經醫生証實, 吾知可吾可靠, 但我估吾補隻牙食野點都會吾舒服law.

醫生的information.....................我無係手....................我返到屋企, 記得的話pm你

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

joey媽

心情未好返晒架, 因為還要next week執執手尾wor..........

hinhinmummy﹐

軒軒好叻仔﹐可能唔係第一次去牙醫﹐冇咁驚。

不過我地睇開個牙醫都係話小朋友會換牙﹐咁細個﹐免得過就唔好攪佢地D牙喎。

想問﹐杜牙根係咪即係隻牙會死左﹖

JUSTJUST

吾會架, 佢地換恆齒的時侯會有d野甘架, 但我吾記得係乜野啦

我都知盡量吾好攪佢, but註左就要補啦

家姐仔以前去菲臘牙科的時侯都係甘講, 如果小小地, 佢地會嘖d野等隻牙無甘快註, but如果嚴重小小就會幫佢地補

我相信佢地的專業知識去恆量幾時攪幾時吾攪lor

我都未聽過會甘

請問各位有無好既IQ TEST介紹/我有個朋友想同個女TEST呀。
謝謝!!

hinhinmummy

咁杜左牙根補番就ok ?? 青衣牙醫你相熟架? 我有d想同亞仔去睇下有冇蛀牙~~~~~~ 佢e d 唔飲水既bb........我恐防已經............... :

hinhinmummy:
知道hinhin嘅情況,攪到我都擔心,hoho同hinhin嘅情況好似呀.........hoho一雙門牙嘅中間有一個好大三角型嘅洞,有d黑黑地,個洞大得好快,妳可以想像到雙門牙剩番得多 :cry: 我見佢咁細個,佢又無咩表示係唔舒服,咁我就諗住唔理住等佢換恆齒嘛.但近排被我發現,有隻門牙變變地形有影响隔離隻牙嘅情況,c 啦..............睇完妳嘅情況,真係要睇牙e.但我真係唔敢想像hoho睇牙e嘅時候.我要正視吓,貢去自由服料到八吓沙田有咩好口諀嘅牙e先 :cry:

44, HOHO

我娘家在青衣呀麻   so, 個牙醫都叫做細個看大, & daddy 媽咪d 牙都係佢地度整, but個果度有一個年紀大的姑娘就真係由細看到我大啦, 我一講我個大名佢就知道我係邊個 & 住邊, 呵呵我d 牙真係.........................c.

係wor, 應承左比d information mickey ma tim, 搵搵去先.

hoho,

佢地未識得點樣真係表達吾舒服law..................無記錯仔仔應該都係3-4歲, 6歲先換牙...................................還有兩年wor.

如果你吾想整, 都要諗諗幫法吾好比佢個窿continue大落 去law, 上次個狗醫生叫我去買一支吾知乜野, 比軒軒'浪'口, 話可以等個窿無甘快漫延, 你試下去藥房問一問呀, 我諗好過點都好過有得佢law.

仔仔返左早期有一個月了, 但對姑娘仍未適應, 而且呢位姑娘同之前青蔥幼訓的姑娘教法好唔同.....

以前返青蔥幼訓時, 開頭姑娘會用比較強硬的態度令仔仔屈服, 就算喊都要做完訓練, 到後來上堂已可以完全合作....

依家上堂時, 前大半段時間仔仔都不願做, 姑娘唯有同我玩黎引起仔仔興趣參與, 效果比較慢但都遂漸見成績, 起碼唔肯做齍坐齍睇既時間, 一次比一次短.....

仔仔近來好鍾意砌拼板, 幾個月前仍然係亂砌亂塞, 到現時已可以一口氣砌8份拼板, 總算是有點成績吧...

可惜的是, 早期現時只有一星期一小時既幼訓比到仔仔, 其餘的ST/PT短期內都未有份....

陸美媽

陸美

每個姑娘的就法都吾同, 我們要相信佢地的專業, 始終佢地對我們d仔對得多, 知道用乜野方法可以'治'到佢地.

而st/pt.........................唉,又到交稅的時侯, 每年一到呢段時間, 我都問自己, 我交左甘多年稅, 得到d乜野福利? 連s位都要排一年先有.......................

可恨的是, 有錢佬的孫出生時因為醫生的錯誤, 居然可以申請法緩去告醫院/醫生, 呢個究竟係乜野社會? 係政府的錯? 定係我看吾開?

del

hinhinmummy:
hoho3歲不夠呀,睇完妳d留言,真係好鬼驚,重等恆齒 咪嘞........都係的佢去睇睇先,hoho唔開口都幾可愛嘅........一開口笑就好似隻殭屍仔咁 唉.............
妳叫得做"狗"e生,靠唔靠得住架 hinhin有冇打麻醉針呢?

HOHO

我講果個狗醫生係我第一次帶軒軒去看果個牙醫, 佢叫我過主, 話幫吾到我, 因為軒軒喊, 吾肯合作.........

軒軒好似無打麻醉針

hinhinmummy

個牙醫真係講'過主'呀, 唔係嘛

mamee

MAMEE

呵呵你甘吾講得笑架

果日軒軒入到去, 係甘喊, 佢連看都無看過軒軒d牙, 就話幫我們吾到, 叫我們走, 甘咪=過主law

hinhinmummy

星期日晚都上黎蒲, 唔似你平日喎. 你梗係對bk中毒日深喇, 呵呵!!

mamee

MAMEE

呵呵, 你做乜學我呵呵呀

因為今日帶左軒軒&家姐去左hk park玩左成日朝, 跟住下午又出左去浦, 佢地兩隻野玩到倦晒, 9:30就訓晒law, 呵呵, 咪有時間中上黎一陣law, 不過我都去訓law, 呵呵

今日同啊仔去beach玩, 死都唔肯落地, 喊足成個鍾, 跟住訓左, 真係無隱, 我點先可以令佢唔怕沙.............. 人又神高神大, 真係  ......唉.......... :cry:  :cry:  :cry:

JOANNA722,
我今日下午都帶咗阿女去淺水灣游水呀.  記得今年四月時阿女都好驚沙嫁, 我估佢覺得唔係腳踏實地無安全感.  但阿女係勁鍾意游水, 有一次我地比對拖鞋仔佢著, 再帶佢去到海邊, 佢一見到海水立即坐響海邊玩水時, 已經唔記得晒自己唔鍾意d沙lu.  你囝囝如果又好鍾意游水可以用o下呢一招wor.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)
‹ 上一主題|下一主題