用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

回復 woodstock723 的帖子

woodstock723, 我就係怕我囡到時插班返學會唔適應, 又冇我地陪時會喊, 所以俾佢早少少上適應班. 都上左4個星期了,唔喊, 但到今日佢依然話唔鐘意返學, 有時又話眼訓唔返學(諸多藉口) >_<... 希望佢返joyful時會話鐘意返學啦...

你試下同你仔仔講多d(洗腦), 話返學好開心好好玩架, 讓佢覺得返學真係好好玩.你有冇問班主任comment?或在手冊寫低問佢睇佢覆唔覆?

Zoewsw:  無呀 返學快兩星期 一個電都無收過 聽講 rainforest 果班主任 係每日都update情況俾家長知 但我囝個班主任 只係第一日寫過 之後個人就好似人間蒸發左咁~~

zoewsw  好似見過有張通告, 或者係information pack有寫pn班嘅老師第一個星期會每日致電; 第二個星期會隔日致電......  發表於 12-9-14 00:57

cmy2010 發表於 12-9-13 14:31

woodstock723, 我就係怕我囡到時插班返學會唔適應, 又冇我地陪時會喊, 所以俾佢 ...

嘩 你都好 個女識"講"咁多借口 我個仔到今日26個月都只係識講3個單音字咋 己經每晚返去同佢"洗腦" 但佢就只識眼光光攤開手仔望住我 都唔知佢明唔明~~  我之前寫過手冊 但老師無咩feedback 昨晚再寫 睇下會否有多d野講.... 我覺得係個别老師態度的問題 聽其他 mama 講 佢地的班主任都幾有 heart 真係日日寫架 有d仲打埋電話 我就咩都無~~

cmy2010  出門大喊, 可能係撒嬌呢 :) 佢係學校點呀?班主任有冇講返佢上堂情況?  發表於 9 分鐘前

<---  佢上車就喊,之後就收聲。今日返到學校無喊添。希望以後都係咁。

回覆:tcmkhksar 的帖子

其實我未報呢間幼稚園,因為不太清楚佢好唔好,但睇到你地留言,好似好like咁,請問大家覺得好在哪裡?

引用:+本帖最後由+woodstock723+於+12-9-13+14:5

原帖由 woodstock723 於 12-09-13 發表
Hi woodstock723, 不如你打個電話比學校,了解下小朋友返學既情況。Iceland班主任是....?Ms Gaby 同ms Elena 每天都有給我電話的,好nice,ms elena仲每天都有係handbook到寫野。

beirut 發表於 12-9-13 22:49
Hi woodstock723, 不如你打個電話比學校,了解下小朋友返學既情況。Iceland班主任是....?Ms Gaby 同ms Elen ...

I wrote on the handbook for asking the status last night, finally the teacher wrote something's for me, but it seems that he only reports on requests.

回覆:woodstock723 的帖子

嗯,都好,有答你。可能每個老師既practice都唔同。

引用:+本帖最後由+woodstock723+於+12-9-13+09:2

原帖由 woodstock723 於 12-09-13 發表
我仔仔7月,係咪叫中B?

woodstock723  我仔都係7月喎.... 表現差咁遠既 &gt;_&lt;  發表於 12-9-14 17:27

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

我自己凑返學放學,Ms Gaby每天同我傾返仔仔旣情況,又提我有咩注意既地方,有咩要教仔仔自己做,仔仔勁鍾意Gaby, 返到屋企成曰都提住Gaby Gaby

WBBLF 發表於 12-9-13 23:59
我自己凑返學放學,Ms Gaby每天同我傾返仔仔旣情況,又提我有咩注意既地方,有咩要教仔仔自己做,仔仔勁鍾 ...
你地有個咁好的班主住 真幸福呀 可唔可以轉班架~~~  我今日call校長 問佢點解班主任從來唔update家長 佢話會同老師傾下 咁我話 其實我不要求每天老師call我 (可能男人唔鍾意打電話) 但起碼update student handbook 俾我知道下仔仔返學情況 學左d咩 因為我仔完全未識講野~~

MS ELENA都不錯,但我都好鐘意ms gaby!!!!!!!!!

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

不用擔心!Mr David 個人都好nice好有愛心同耐性,我仔仔interview都係佢見,仔仔都好鍾意Mr David,開頭仲以為佢做班主任,原來唔係,同Ms Gaby相處過,佢就愛上了Gaby,貪新忘舊!

有無小朋友係搭校車返學?想問吓係幾多座?有没有載其他學校的小朋友?謝謝!

Hello,
咁遲先入來講,因這個月很忙,我個仔都係讀Iceland PN 班,本Handbook 都係寫左一次就冇,個次都只係話佢條褲因去toilet 濕左。

你個存一識講三個字,將會好快就識表達,可能一星期後,係識講好多好多,係特然間會完全識講好多,我個仔之前都係咁

hello...我個仔十一月interview喇
希望成功!!
我都聽我朋友講mr david比其他老師差d....
我朋友個仔上年係佢果班

回覆:WBBLF 的帖子

Hello, 我囡囡坐緊校車,佢都係PN garden 班
校車係16座,無其他學校既學生。搭緊bus1,但是我唔清楚有無bus2,3...

Thank you, Beirut! 因為屋企附近成日見到d校車,載好幾間學校旣小朋友,比較亂同麻煩,仲要用旅遊巴! 而家知道安排幾好,我都放心去問吓學校先

引用:即係我地要開足at+lease+3個帖先可以有自己

原帖由 lingan 於 12-06-28 發表
即係我地要開足at lease 3個帖先可以有自己專區呀?
想問我地呢個post,點樣至開足3個貼呀?

w樂加 發表於 12-9-18 08:48
想問我地呢個post,點樣至開足3個貼呀?
不知道
我曾經有開post,但係又俾版主移入已有的post中。版主當日的回覆是這樣:

各位會員,

請善用教育王國內之討論區,如未有專區之學校,各位可在 “談幼稚園” 或 “小學雜談” 內發帖討論,此討論帖會被關閉。

以下為有關連結。

談幼稚園 (click here)

小學雜談 (click here)

如欲為所屬學校申請專區,請參閱教育王國使用意見置頂主題。

申請學校專屬討論區方法 (click here)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4305988&extra=page%3D2&page=18

‹ 上一主題|下一主題