用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
樓主: 樂樂豬
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

shirleyshek
我應該幾時都ok(係19/7之前)
唔知其他mami覺得如期定係改期好?   

ZOELI,
請問劍鳴NURSERY 係唔係港島區架? 你個仔仔幾個月啦?我都係揾緊NURSERY,請俾點意見, 唔該.
zoeli 寫道:
唔好意思.. 我仔仔今年九月入劍鳴nursery, 但係我又想搬入珀麗灣or愉景灣.. 想問吓你哋有冇人住入面, 点返學?有冇校車?.. thx!!
親子王國以外之連結已被刪除

shirleyshek

我係 19/6 及 1/7 唔得
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

我6月16, 17日唔得呀..入迪迪尼樂園酒店玩2日1夜..

唔知其他Mummy點呢? 想改邊一日, 上星期去Ariel的生曰會唔記得問下其他Mummy有沒有興趣參加tim

因為我工人7月7日開始放大假 (放3星期), 而我9月頭生喇..我怕到時我無時間搞活動 希望大家比D意建..Thanks

how about 24/6 or 1/7??

shirleyshek 寫道:
我6月16, 17日唔得呀..入迪迪尼樂園酒店玩2日1夜..

唔知其他Mummy點呢? 想改邊一日, 上星期去Ariel的生曰會唔記得問下其他Mummy有沒有興趣參加tim

因為我工人7月7日開始放大假 (放3星期), 而我9月頭生喇..我怕到時我無時間搞活動 希望大家比D意建..Thanks

meowmeow,

我24/6 , 1/7都得呀..唔知其他媽媽如何

I prefer to 24/6
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

Shirley,
Please check PM.

meow,

Jerry經過尋日一役后, 一聽見"西灣河"就 :cry: 成日問我唔使去西灣河啦, 問到今朝都仲問梗呀 我同佢講唔做驚架, 媽咪見到你叻叻唔喊會好開心架, 點知佢答我話"唔要叻啦" 點算呀. 好難想像下次佢點搞 :-|

Isaac 冇再提起西灣河啦..  但係我估係畢業禮度佢地又要表演多一次, 格開咗下一次西灣河表演, 會唔會咁樣好d呢

唸起上一年畢業禮, Isaac 都有表演, 由於冇係高山綵排過, 演出當日非常"lei hei", 佢"harm"到死死吓, 老師於是捉咗佢入後台, 1/2小時後, 佢出場完全冇事....  好似話d小朋友唔鍾意hall入面黑沉沉既環境~~~~  

正係由於佢唔習慣, 所以我地要比多d佢地有出台經驗, 等佢地唔好驚.  多d同佢講吓, 去西灣河係玩, 爸爸媽媽係台下睇你同其他小朋友表演, 等佢多d時間適應, 叫佢係你地面前表演多d "2隻老虎".  如果Jerry 仲係好'kong 拒", 咁就唯有聽天由命啦!!  話唔定臨場表現好勁呢!!!!      

唔緊要既, 都係玩吓既啫, 我地d小朋友仲有好多表演既機會!!   
藍鞋子 寫道:
meow,

Jerry經過尋日一役后, 一聽見"西灣河"就 :cry: 成日問我唔使去西灣河啦, 問到今朝都仲問梗呀 我同佢講唔做驚架, 媽咪見到你叻叻唔喊會好開心架, 點知佢答我話"唔要叻啦" 點算呀. 好難想像下次佢點搞 :-|

meow,

Issac真係叻仔過jerry好多 我都估唔到jerry有咁大反應, 咁畢業禮係咪下個星期一呀? 真係要事前俾定多d心理輔導佢先得.

Hi all current N1 Keenmind parent,

May I ask you a question, my daughter will be in the N1 am class, I would like to ask you all, how are the teachers there, there are 3 am classes, right? Are they all ok? I heard bad comments about the pm class (one class is ok and the other 2 are not very good)...

My daughter will be a N1 student in coming Sept, I am still not sure if I should send her to Keenmind or HKPS.....

Thanks for your great help....

Once again, THANKS!!!!!!!!

妤妤,

Pls check PM.

Thanks

meowmeow,

Pls check pm

Thanks.

Any N1 am class parent? Can you please share your experience in Keenmind? please please ... many thanks...

hihi,各位媽咪你地好呀
我想出年俾我囝囝讀n1,係咪要今年遞form先嫁?
另外,我想請問你地小朋友interview個時係用english 定係
中文呀?thanks

你隨時可以交form,但要等歲半才可interview!
劍鳴係group interview,無‘mud’點問野,D小朋友就係到玩!

唔係7月17日咩??   
藍鞋子 寫道:
meow,

Issac真係叻仔過jerry好多 我都估唔到jerry有咁大反應, 咁畢業禮係咪下個星期一呀? 真係要事前俾定多d心理輔導佢先得.

我都記得係7月17日!

Hiya, 傻吓傻吓....   個畢業禮遲過個表演!!

meowmeow 寫道:
唔係7月17日咩??    [quote]
藍鞋子 寫道:
meow,

[/quote]
‹ 上一主題|下一主題