用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 "啟思"的家長 (any branch) please come in. ...
樓主: yungmum
go

"啟思"的家長 (any branch) please come in. [複製鏈接]

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

oscarBB,

你得閒多d入來傾下啦....

thank you!  我本來都唔想去, 因為聽日阿仔去婆婆度玩, 唉....又唔想唔參加佢d活動, 是但啦....  

你有無參加"家長會"架???

我地住得咁近, 得閒應該見下面傾下計...  

oscarBB 寫道:
hi foon,
我聽日唔得閒,所以無參加.其餘無興趣.
何式南係豐景園隔離.

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

[quote]
Erco 寫道:
Vivianjasper,

我囡囡叫"芍穎", 是橙組。我相信我和你及Annlok 的囡囡是同一班。 我囡囡是工人揍返學,她好跟工人,返學三個星期,這三天才不需工人陪。我聽工人講,日日都有好多小朋友喊,老師們抱起一個,另一個又喊,忙個
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

AnnLok 寫道:
Hi Erco,
"芍穎"應係同我囡囡"博雅"一組的,可能係坐對面喎.囡囡格離係個日本小妹妹, 佢話人地叫"Mo Mo" 喎.
我囡囡日日都係由婆婆揍返放的, 因我要返工呀.

Vivianjasper,
我媽媽話昨天放學遇到個媽咪, 話同我係網友, 係咪你呀,你是全職媽咪嗎? 好羨慕你呀!

係呀!係我同你媽媽打招呼呀,我係全職媽咪,有時要去街咪叫奶奶過嚟睇住亞仔囉!日本妹係叫"Mo Mo Ka",我去接放學時成日都見到亞仔同佢玩。另外仲有個係韓國仔,仲有個係外國仔,唔知咩國籍不過仲未返學。9月5日你去唔去呀?不如之前飲茶先吖!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

foon,
最近個次家長會無參加.
見面無問題,你係咪要返工?我好得閒ka.時間我就你.
你阿仔讀邊班呀?等我8下先.

oscarBB,

我都無參加喎...

我要返工架...如果住得咁近, 夜少少都ok啦, 再唔係星期六/日又得o者...點聯絡你呀....下下上來你又少蒲頭...

我阿仔讀2班, 你阿仔呢?  

oscarBB 寫道:
foon,
最近個次家長會無參加.
見面無問題,你係咪要返工?我好得閒ka.時間我就你.
你阿仔讀邊班呀?等我8下先.

各位元朗啟思的媽咪
想請問如果想報下年的幼兒班,我應該幾時去報名?幾時會有開放日參觀,同埋學費同其他雜費要幾多錢一個月呢?THANKS

吉蒂

呢個星期日啟思好似有家長會介紹學校,你可打電話問下.
我消息來源你因我都係6月個時幫我個仔仔報左出年幼兒班,但係佢地話無咁快有消息收定唔收要到年尾先會知.不過如果你好似我咁報名,佢地就會通知已報名既家長,有關學校既活動睇下你有無興趣參加, 呢D資料希望可以幫到您啦!

DuncanMaMa,

幾日沒有上來, 現在先覆你, sorry 呀.
hei hei 個妹提早攞出來, 所以現在已經踏入4個月大了.
係啦, 你買定一份玩具等你同bb 出院, 你同個仔講是妹妹買來送哥哥, 你個仔就會好接納個妹的, 我都係咁做真係work o架.

1314,

我個仔同嫲嫲住所以唔駛搭校車返學, 過了去個星期二, 學校搞了個搭校車環繞學校一圈, 點知hei hei 第日放學喊晒口要搭校車放學, 佢話同學仔都去了搭校車真係比佢激親.
原本我個女都想用"汶"字, 但後來夾唔到其他字, 所以放棄了用"汶"字了.

Foon,

Thanks...  I will.  I will update you all when will Duncan's sister come.....

Hei Hei Ma,

Thanks for your advice.  I heard this from my friend before also.  So, I asked his Daddy to prepare it for him.....I think that you are very busy now.  Have you back to work yet??  And how's Hei Hei's reaction when he saw his sister on first time???

Hello,各位『屯門啟思』的媽咪,

囡囡出年3歲半入K1,我想問問我應該幾時入 form,會否有 open day 等的 program,我想了解多 D !

Tks. for help!

醒目開學勳章

請問屯門有幾多間啟思?

Hi mcdullyiu,
屯門有2間啟思,one is in Tai Hing Garden Phase 2 and another one is near Golden Coast.I'm also thinking which one should I chose for my son(OSCAR and 啟思) ,as I'm living in Tai Hing Garden and 啟思 will be much more convinent for me.But I want my son to learn more English............
Have you apply for OSCAR???Which one are you going to apply ???N1 or K1???International or normal one???
我個寶貝仔係屎撈B

foon,
check pm.

各位有興趣報讀啓思既媽咪,可click入佢網頁http://www.creative.edu.hk找你地個區既分校,報名表可以download,唔使排隊攞表架 :exclaim:

oscarBB,

thank you!  得閒搵你啦....

oscarBB 寫道:
foon,
check pm.

[size=large]點解唔見哂啟思d媽咪既????     

就快中秋節, 你地有咩好節目呀???????            

foon :
您好! Sorry, 這麼遲至回覆您, 我係全職媽咪, 所以有時間才可回應您們, 今年真係減到$3,000一個月, 已包括荼點和午餐.

您現在囝囝班主任,會否是湯老師, 她佷好的.

kyma

Dear all ;
Sorry 呀, 我係在職媽媽, 寫鍺了, 哈哈   

KYMA

kyma ,

嘩, 咩完來趙校監真係講得出做得到喎...好野!!!!

得閒多d入來溝通下...

我個仔班主任唔係湯老師教.  a...你囝囝依家k2, 相比其他幼稚園,學既野係咪差唔多呀?

kyma 寫道:
foon :
您好! Sorry, 這麼遲至回覆您, 我係全職媽咪, 所以有時間才可回應您們, 今年真係減到$3,000一個月, 已包括荼點和午餐.

您現在囝囝班主任,會否是湯老師, 她佷好的.

kyma

JacquelineHo :

我從『屯門啟思』的活動表, 查看到是2004年10月23日,如有變,再通知您.

‹ 上一主題|下一主題